Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen helyzetben is kötelesek...

Ilyen helyzetben is kötelesek fizetni az egyetemet szüleim?

Figyelt kérdés
Szüleim elváltak nemrég és egyetem választás előtt állok. Külföldön szeretnék tovább tanulni, amit szerencsére meg tudunk engedni. Apám a fejemhez vágta, hogy nem köteles semmit sem fizetni gyerektartáson kívűl. Én úgy tudom, hogy 25 év alatt, normális kapcsolatot tartva köteles fizetni ha rendesen tanulok egyetemen. Ez külföldi sulikra is érvényes? Gondolok én itt Belgiumra vagy Hollandiára.

márc. 13. 18:00
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
88%
Tandijat nem, se magyar, se kulfoldi egyetemen nem koteles kifizetni. Amugy az eltartasod addig szol csak, ameddig tanulsz. Es mivel olyan okos vagy, hogy eselyed van kulfoldon tanulni, szerintem probald meg megbeszelni apaddal a dolgot, ne ez legyen mar az akadalya.
márc. 13. 20:38
 32/41 anonim ***** válasza:
88%
Ne mas f.aszaval verd a csalant hanem olyan egyetemen tanulj amit meg tudsz engedni magadnak.
márc. 14. 01:46
 33/41 anonim ***** válasza:
81%
31es, ha fizet bárki tanulhat külföldi fizetős szakon nem kell okosnak lennie :-D
márc. 14. 05:22
 34/41 anonim ***** válasza:
93%

"Így azt mondom továbbra is, hogy de vannak olyan esetwk amikor a nagykorú továbbtanú gyerek tartásra jogosult."

Valóban. De a külföldön akar a gyerek egyetemre járni nem ilyen eset.

márc. 14. 07:03
 35/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell fizetnie a tartsádíjon túl semm, és amint dolgozni kezdesz - külföldön muszáj leszel, mert anélkül nem tudod állni a tandíját - már a kötelező tartásdíjtól is elesel, mivel lesz önálló kereseted.

Az meg, hogy "mit mond" - nem kell figyelembe venni.

Apám is mondott, meg ígérgetett ezt-azt, aztán felőle a híd alá mehettem volna, annyit nem segített.

márc. 14. 11:46
 36/41 anonim ***** válasza:
96%

Mondjuk be is bszna,ha a gyerekem külföldi egyetemre menne, ami fizetős, aztán még elvárná, hogy én álljam a tandíjat, ami marhára nem kétfillér.

Okos vagy, ezzel semmi baj; azzal sem, hogy másutt akarsz boldogulni, de hacsak nem valami program keretében mész ki 2-3 évre, akkor marha költséges egy külföldi egyetem.

márc. 14. 11:48
 37/41 anonim ***** válasza:
8%

33: nem, sajnos. Miutan felvettek az eredmenyei alapjan kulfoldi egyetemre, plus levizsgazott az adott nyelvbol, akkor kell kifizetnie a tandijat.

Olyan nincs, hogy bemegy Lajoska 8 altalanossal es o akkor ezentul oda jar. Es ez eletbol vett pelda, a sogornom ferje akart igy egyetemre menni. Szegyen! Nem is ertem. :-O A kislanyom kerte a student loant, 50 ezer font, de ot egyszerre felvettek 5 egyetem 4 szakara jogra. Ehhez kellettek nagyon jo eredmenyu GCSE-k, majd A level-ek. A diakhitelnel szamitanak a szulok tamogatasara is, akkoriban havi 300 fontot utaltunk at neki havonta. Plus egyeb koltsegek, ha Barcelonaba akart repulni az ugyvedekkel. Vagy ha elment baratnokkel ide-oda, legyen mar penze. Igaz, o dolgozott is az egyetemnek tanulas mellett. Most mar dolgozik az egyik helyi egyetemen, havonta 70 fontot vonnak le tole automatikusan, mint torlesztest.

márc. 14. 14:07
 38/41 anonim ***** válasza:
88%

37!

[link]

A főcímet azért idezem: "Holland orvosképzés: Sorshúzással választanak a felvételin (vwo-érettségit elvárják)"

márc. 14. 14:34
 39/41 anonim ***** válasza:
84%
38: hat kosz, de engem inkabb ne operaljon az, aki kettessel bukdacsolt...
márc. 14. 14:39
 40/41 anonim ***** válasza:
5%

39

Olvasd el a cikket. Nem bukdácsolókat sorsolnak.

márc. 14. 20:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!