Ilyen helyzetben is kötelesek fizetni az egyetemet szüleim?
"Így azt mondom továbbra is, hogy de vannak olyan esetwk amikor a nagykorú továbbtanú gyerek tartásra jogosult."
Valóban. De a külföldön akar a gyerek egyetemre járni nem ilyen eset.
Nem kell fizetnie a tartsádíjon túl semm, és amint dolgozni kezdesz - külföldön muszáj leszel, mert anélkül nem tudod állni a tandíját - már a kötelező tartásdíjtól is elesel, mivel lesz önálló kereseted.
Az meg, hogy "mit mond" - nem kell figyelembe venni.
Apám is mondott, meg ígérgetett ezt-azt, aztán felőle a híd alá mehettem volna, annyit nem segített.
Mondjuk be is bszna,ha a gyerekem külföldi egyetemre menne, ami fizetős, aztán még elvárná, hogy én álljam a tandíjat, ami marhára nem kétfillér.
Okos vagy, ezzel semmi baj; azzal sem, hogy másutt akarsz boldogulni, de hacsak nem valami program keretében mész ki 2-3 évre, akkor marha költséges egy külföldi egyetem.
33: nem, sajnos. Miutan felvettek az eredmenyei alapjan kulfoldi egyetemre, plus levizsgazott az adott nyelvbol, akkor kell kifizetnie a tandijat.
Olyan nincs, hogy bemegy Lajoska 8 altalanossal es o akkor ezentul oda jar. Es ez eletbol vett pelda, a sogornom ferje akart igy egyetemre menni. Szegyen! Nem is ertem. :-O A kislanyom kerte a student loant, 50 ezer font, de ot egyszerre felvettek 5 egyetem 4 szakara jogra. Ehhez kellettek nagyon jo eredmenyu GCSE-k, majd A level-ek. A diakhitelnel szamitanak a szulok tamogatasara is, akkoriban havi 300 fontot utaltunk at neki havonta. Plus egyeb koltsegek, ha Barcelonaba akart repulni az ugyvedekkel. Vagy ha elment baratnokkel ide-oda, legyen mar penze. Igaz, o dolgozott is az egyetemnek tanulas mellett. Most mar dolgozik az egyik helyi egyetemen, havonta 70 fontot vonnak le tole automatikusan, mint torlesztest.
37!
A főcímet azért idezem: "Holland orvosképzés: Sorshúzással választanak a felvételin (vwo-érettségit elvárják)"
39
Olvasd el a cikket. Nem bukdácsolókat sorsolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!