Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen helyzetben is kötelesek...

Ilyen helyzetben is kötelesek fizetni az egyetemet szüleim?

Figyelt kérdés
Szüleim elváltak nemrég és egyetem választás előtt állok. Külföldön szeretnék tovább tanulni, amit szerencsére meg tudunk engedni. Apám a fejemhez vágta, hogy nem köteles semmit sem fizetni gyerektartáson kívűl. Én úgy tudom, hogy 25 év alatt, normális kapcsolatot tartva köteles fizetni ha rendesen tanulok egyetemen. Ez külföldi sulikra is érvényes? Gondolok én itt Belgiumra vagy Hollandiára.

márc. 13. 18:00
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
7%
18-as. Én meg igen, mert a gyakorlatom nagy részét bíróságon töltöttem. A kérdező apjának telik rá, így ha a kívánt feltételek teljesülnek jogosult tartásra a kérdező. 13 voltam
márc. 13. 19:17
 22/41 anonim ***** válasza:
96%
#13, pénze egyelőre az apádnak van, amit - a jelek szerint - éppen készül megvonni. De azért arcoskodjál csak..
márc. 13. 19:19
 23/41 anonim ***** válasza:
94%
Nem köteles. És semmilyen drága sulit sem.
márc. 13. 19:22
 24/41 anonim ***** válasza:
13%
Jót nevettem. Arcoskodás. Remélem egyszer pont oda jössz jogi tanácsért ahova visza megyek dolgozni és akkor ott is így beszélsz. :) kétlem, hogy kettőnk közül te tudnad jobban, de okos enged szamár szenved alapon további szép estét.
márc. 13. 19:24
 25/41 anonim ***** válasza:
98%
Még a veled együtt lakó, nem elvált szülődet sem kötelezheted vagy kötelezhetik arra, hogy az egyetemedet fizessék. Ezért van az, hogy sokan nem tudnak továbbtanulni, mert a szülők nem fizetnék a tandíjat/albérletet/megélhetést. Az elvált szülődtől is csak annyit várhatsz el, ami egyetem mellett a megélhetésre kell, de azt is csak jövedelme bizonyos %-áig.
márc. 13. 19:49
 26/41 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező, ha olyan sok pénzed van miért az apád meg anyád pénzén akarsz tovább tanulni? Használd a saját pénzed ne az övékét. puszi:-)
márc. 13. 20:02
 27/41 anonim válasza:
92%
Kérdező, nem neked van pénzed, hanem az apádnak. Te egy nagyképű hisztis gyerek vagy, aki azt hiszi minden jár neki. Nem tudom miért hajtogatod mennyi pénzed van, amikor itt vered a nyálad, hogy mi lesz ha apuci nem vág hozzád 20 misit. Hát a stílusod és nagy arcod miatt, remélem egy ruppót nem öl a "tanulmányaidba", mert jár beléd cicavirág.
márc. 13. 20:15
 28/41 anonim válasza:
84%
*kár
márc. 13. 20:16
 29/41 anonim ***** válasza:
96%
18, Mit csináltál a bírósági gyakorlaton? Aludtál? Az megvan, hogy a tartás azt jelenti, biztosítani a feltételeket, hogy ne dögöljön éhen és ne aludjon az utcán, csak azért mert tanul? Az életben maradását szolgáló összeg vagy természetbeni juttatás, pl lakhat otthon. De nem azt jelenti, hogy bármely egyetem bármekkora magas tandíját egy az egyben rálőcsölik a szülőre, még akkor sem, ha telik rá. Mert pont ezért vannak Magyarországon államilag támogatott helyek, Diákhitel és diákmunka. Én már válaszoltam itt, és jeleztem, hogy erőm szerint támogatnám a gyerekem továbbtanulását, és támogatni is fogom, de ha ilyen követelőző kis csíra lenne, mint a kérdező, lehet, hogy nem tenném.
márc. 13. 20:22
 30/41 anonim ***** válasza:
95%

"a nagykorú továbbtanú gyerek tartásra jogosult. "

Igen, ezt is írtuk, de ez nem azt jelenti, hogy külföldi egyetemet meg bármit ki kell fizetni. Ez egy bíróság által megállapított öösszeg, és hidd el, nem lesz az olyan sok.

márc. 13. 20:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!