Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen helyzetben is kötelesek...

Ilyen helyzetben is kötelesek fizetni az egyetemet szüleim?

Figyelt kérdés
Szüleim elváltak nemrég és egyetem választás előtt állok. Külföldön szeretnék tovább tanulni, amit szerencsére meg tudunk engedni. Apám a fejemhez vágta, hogy nem köteles semmit sem fizetni gyerektartáson kívűl. Én úgy tudom, hogy 25 év alatt, normális kapcsolatot tartva köteles fizetni ha rendesen tanulok egyetemen. Ez külföldi sulikra is érvényes? Gondolok én itt Belgiumra vagy Hollandiára.

márc. 13. 18:00
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
91%
6, a legtöbb bíró már a mesterképzést sem tartja szükségesnek, és nem ítéli meg. Külföldi oktatást pláne.
márc. 13. 18:32
 12/41 anonim ***** válasza:
85%
Ha most állsz egyetem választása előtt, akkor már 18 éves vagy. Csak és kizárólag rokontartast igényelhetsz, gyermektartasdijat vagy egyebet nem. Mivel 18 vagy és külföldre tervezel menni, tehát egyik szülőnel sem fogsz élni, a rokontartast nem korlátozhatod kizárólag apadra, anyádat is perelned kell ugyanúgy. Így már nem akkora buli, ugye?
márc. 13. 18:32
 13/41 anonim ***** válasza:
2%
2 és 5 vagyok. Jelenleg gyesen vagyok gyerekkel, de én elvégeztem a jogi egyetemet van diplomám. Így azt mondom továbbra is, hogy de vannak olyan esetwk amikor a nagykorú továbbtanú gyerek tartásra jogosult. Az nem gyerektartás valaki valahol írta már nem emlékszem ki. Polgári jogra szakosodott ügyvédet keress és segít, ha az apád nem akarna támogatni. Persze azért nézz ösztöndíjat stb.
márc. 13. 18:46
 14/41 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, köszönöm az értelmes, jóindulattal teli válaszod. Sajnos ilyen emberek miatt próbálok menekülni innen :)
márc. 13. 18:46
 15/41 anonim ***** válasza:
69%
Egyik szülő sem köteles egyetemet fizetni. A gyerektartást kell fizetnie, amíg le nem diplomázol. Hihetetlen, hogy hány sutyerák újgazdag hülyegyereknek vannak mindenféle igényei. Persze, külföldi egyetem, csak hogy még többet drogozhass.
márc. 13. 18:47
 16/41 anonim ***** válasza:
88%
Csak a gyerektartást kötelező fizetni, az egyetemet, hozzá szükséges dolgokat nem
márc. 13. 18:50
 17/41 anonim ***** válasza:
80%

"Hirtelen, hogy elköltöztem tőle édesanyámhoz, megváltozott a véleménye"

Dehogy változott. Mindig is az volt, amit most mutat feléd.

Egy csomó szülő váláskor szereti a gyerekét felhasználni a külvilág előtt. "Lám-lám, Jancsika is velem maradt a válás után, tehát nyilván az anya az oka annak, hogy ide jutottunk. Nemdebár?"

Köszi Jancsi, hálából itt van 20 Misi tanulmányokra.

Jaaa, hogy inkább visszamész anyádhoz? És nincs belőled semmiféle "hasznom"?

Akkor nincs 20 Misi, csááá.

márc. 13. 18:52
 18/41 anonim ***** válasza:
93%
13 megnézem, hogy milyen bíró jelenti ki, hogy egy szülőnek havi többszázezeret fizetni kell, mert a nagykorú gyereke úgy dönt, hogy egyetemre menne, de nem jött össze neki az ösztöndíj
márc. 13. 18:54
 19/41 anonim ***** válasza:
65%
Nem te vagy gazdag, hanem az apád... :D te a szavaid alapján egy csíra vagy.
márc. 13. 19:06
 20/41 anonim ***** válasza:
80%
Hogy betalált a megjegyzésem a kis kólás gyereknél! De ciki! Neked felesleges egyetemre járnod, hiszen úgysem éred meg a felnőttkort. Tudod: vannak emberek aggyal, meg vannak anélkül. Te az utóbbi vagy :) élvezd a hátralévő pár évet a lízingelt bmw-dben, majd amikor a nav elviszi, sírj apuci vállán :)
márc. 13. 19:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!