Ez mennyire volt inkorrekt apám részéről? Jogosan vagyok felháborodva?
apammal alapbol nincsen jo kapcsolatunk. Szombaton mondta hogy jonnek hozzank vendegek. En pedig mondtam hogy oke de en nem fogok kijonni a szobambol mert nekem semmi kozom hozzajuk(apam havetja, es a csaladja jottek) es nagyon csunyan kezdett velem beszelni mielott jottek fel oraval, ilyeneket mondott:
takarodj el innen ha nem jossz ki,nnem koszonsz nekik, nem vagy kint a tarsasaggal, es nem kommunikalsz
-huzzal innen, nekem igy nem kellesz
-ha nem tartod be a szabalyokat neked itt nincs keresnivalod
aztan elmentem, de tobbet mar nem megyek hozza, igyis elegge feszult volt a kapcsolatunk
egyebkent meg mar 17 eves vagyok tehát nem kotelessegem jopofat vagni az ismerosei elott, az a mi lakasunk, az en szobam es jogom van ottnlenni attol fuggetlenul ha jonnek masok es nekem nincsen kedvem full idegenekkel kommunikalni
"Tuti sok sminktippel látja el a csajt."
. Azért nem kicsit kell szexistának lenni, hogy azt hidd, egy 17 éves lány csak erről tud beszélni...
Egyébként ő maga írja, hogy 17 évesen azért dolgozik, hogy legyen pénze cigira és italra, szóval annyira nem lógna ki a társaságból.
Mivel azt írod, alapból nem felhőtlen a viszonyod apukáddal, gondolom az is közrejátszik, hogy eleve nem megfelelő hangnemben beszéltek egymással.
"oke de en nem fogok kijonni a szobambol mert nekem semmi kozom hozzajuk"
Normális légkörű családban ilyen mondat nem hangzik el, ez úgy működik, ha pl csak a szülők ismerőse jön vendégségbe, hogy nem kötelező jópofizni velük egy tizenéves gyereknek. Bőven elég, ha köszön, majd udvariasan elvonul, hiszen ezzel akár a tiszteletét is kifejezi, nem hozzá jöttek, hanem a szüleihez, ezért hagyja őket magukban beszélgetni. Ugyanúgy, ahogy egy szülő sem ül be a tizenéves gyerekek közé, amikor a gyerekei vendéget fogadnak, a gyereknek sem kell ott ülni.
Gondolom tapasztalatból tudta mire nem számíthat tőled és ez egy szülőnek rettentő frusztráló, főleg ha nem így nevelt.
Van az a pont, ahol előre tisztázni kell hogy "márpedig egy rohadt köszönés és pár per pofavizitre kijössz".
Én is kellemetlenül érezném magam vendégségben ha tudnám hogy van a házban olyan aki elő sem dugja az orrát.
Apád egy érzelmileg labilis, nem érett személy, kontrolláló.
Azért csinálja ezt, mert a haverjának mutatni akar egy tökéletes családképet, ami egy baromság.
A szeretet nem vár el. . .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!