Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Helikopter szülőkkel mit...

Helikopter szülőkkel mit lehet csinàlni?

Figyelt kérdés

Mindkét szülőm helikopter.

18 éves F vagyok, itthon lakok értelemszerűen, az elköltözés nem opció, mielőtt ez lenne a legelső javaslat.

Bármit csinálok itthon, valamelyik szülőm mindig azt nézi mit csinálok, ha megcsörren a telefonom és vége a beszédnek, azonnal beront valamelyik a szobába, hogy kivel beszéltem.

Faluban lakunk, ha elbicajozok a boltba bármiért, apám kint áll a kapunál és nezi mikor jövök, ha több idő telt el, mint amit ő gondol, akkor hol voltam, mert ennyi idő nincs egy vasárlás.

Hétvégén, ha elmegyek haveromhoz, anyám mindig kivárja mikor érek haza, de ez ejfél előtti időpont persze, de nem részegeskedés miatt megyek el amúgy sem.

Anyám, a fürdőszobába barmikor beront, tökmindegy hogy fürdök, vagy fogatmosok őt ez nem erdekli.

Suliból későbbi busszal hazaérni, mint ami egyből indul az órák után mindig kiabálás tárgya, mert lógok.

A héten egyszer éjszaka nagywc-ztem, mert hasmenésem volt, reggel anyám kerdezte, hogy beteg vagyok-e mert korán mentem wcre.

Tudom, hogy nehezen hihető, de ez így egy nálunk.

2024. márc. 3. 12:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
35%
Hogyha ennyire punci vagy és nincs tartásod akkor meg is érdemled, hogy a nyakadon legyenek. Nem egyszer kell ezt nekik elmondani, ha kell a hangodat is felemeled velük szemben, hogy a kontrollnak is van határa. Szegd meg a szabályokat, legyenek önálló döntéseid és cselekedeteid! És ameddig ezt nem tudják elfogadni addig erőlteted, márpedig ezzel csak azt fogják elérni, hogy megutálod őket és sosem fogsz szót fogadni nekik.
2024. márc. 3. 14:04
 12/23 anonim ***** válasza:
25%
Akkor szenvedj inkább, lusta vagy tenni ellene.
2024. márc. 3. 14:16
 13/23 anonim ***** válasza:
86%
Semmit. Nem fognak megváltozni, ha fejre állsz akkor sem.
2024. márc. 3. 14:54
 14/23 anonim ***** válasza:
43%
12 vagyok, nyugodtan pontozzatok le, de koleszba sem hajlandó menni...
2024. márc. 3. 15:38
 15/23 anonim ***** válasza:
73%

18 éves vagy nagykorú, a költözés miért nem opció?

Dolgozz és menj el minél hamarabb az én szüleim is hasonlóak mellé folyamatosan bántalmaztak, ahogy nagykorú lettem én eljöttem. Szerintem neked is jobb lenne nélkülük.

2024. márc. 3. 17:11
 16/23 anonim válasza:
36%
6-os valaszolo vagyok. Miert kellett igy lepontozni? Mert nem elmebetegezem le a szuleit, hanem normalis kommunikaciot tanacsolok? Nem akar elkoltozni, leirta. Akkor csak az az opcio van, hogy kiall magaert es szot ert a szulokkel. Persze ti egybol mar “betegek a szuleid” stb uristen. Ennyibol azert ne itelkezzunk mar ismeretlenul
2024. márc. 3. 19:49
 17/23 anonim ***** válasza:
63%
Költözz el ne azonnal, hanem keress munkát gyüjtögess és menj el.
2024. márc. 3. 20:46
 18/23 anonim válasza:
84%
En azert mertem feltetelezni, hogy a hosszutavu celjai kozt szerepel az elkoltozes, csak ugye ez nem megy egyik naprol a masikra.. Addig pedig jo lenne elhetove tenni az ott tartozkodasat. A tiszta kommunikacio es a sajat hataraink felallitasa pedig csodakra kepes.
2024. márc. 3. 21:12
 19/23 anonim ***** válasza:
84%
Az elkoltozes nem opcio, de sajnos erre mas megoldas nincs. Tudom, mert nekem is ilyen szuleim vannak. Nem fogod tudni megvaltoztatni oket.
2024. márc. 4. 05:49
 20/23 anonim ***** válasza:
85%

Tisztázzuk: NEM minden szülő egy idióta, mitn a tieid

Amúgy meg el kell menni koliba, melózni és költözni.

Vagy ne panaszkodj, ha semmit nem teszel a helyzeted ellen.

Én 20 évesen léptem, hasonlóan helikopter-kontrollmániás szülőktől - nehéz volt, piszkosul, de inkább a kényelmetlenség, mint a 0-24 elszámoltatás.

2024. márc. 4. 08:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!