Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A legtöbb szülő támogatja a...

A legtöbb szülő támogatja a felnőtt gyerekét?

Figyelt kérdés
A szüleim semmit sem patronálnak, azért is vagyok csöves. Tanultam rendesen, de érettségi után nem akartak eltartani, én meg munka mellett nem fogok tanulni

febr. 20. 18:21
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
100%
#24, 48 vagyok. Megfigyeltem, hogy ez az erőn felüli törődés, támogatás főleg az egyedülálló anyákra jellemző. Házaspárok esetében ez sokkal kiegyensúlyozottabb, mivel ők nem csak a gyerekkel, egymással is foglalkoznak. Normális házasságban az ilyen jellegű döntéseket együtt hozzák meg.
febr. 21. 09:46
 52/63 anonim ***** válasza:
90%

51-es. Nem mindenkinél van így. Mi hárman vagyunk testvérek. Mind kaptunk segítséget. Legidősebb bátyám mikor kiment külföldre dolgozni a szüleim többször támogatták anyagilag, míg talált jó állast és nem szorult rá. Masik tesómnak 2 tanfolyamot is fizettek és adtak kis pluszt mikor elköltözött. Én vagyok a legkisebb. Nem vettek fel szakközépbe bár nem voltak rossz jegyeim, így a szakmunkás elvégzese után munka mellett érettségiztem le, majd levelezön jártam egyetemre. 21 voltam mikor elköltöztem az egyetem miatt és nem találtam olyan állást ami mellett a teljes tandíjat ki tudom fizetni. Évekig segítettek nekem is. Szóval ez nem feltétenül igaz, hogy a kicsi lehűtő lesz. A szüleink apám betegsége miatt egyik évben megszorultak. Mindhárman azonnal adtunk nekik nem felejtve el azt hogy ők mennyit segítettek nekünk. Pl onnan tudtak támogatni minket, hogy apukám másodállást is vállalt pár évig.

Amikor átvettem a diplomám apukám sírt annyira büszke volt. Én vagyok az egyetlen a családba aki egyetemre járt. De mindig mondta a többi testvéremnek is abba segít amit akarunk. Ők nem akartak továbbtanulni, de ígyis ahogy írtam kaptak támogatást.

De igen van olyan is amit te írsz. Unokatesóméknál dettó ez van a kicsivel. Én azt gondolom ez is függ attól milyenek a szülök hogy nevelnek

febr. 21. 09:57
 53/63 anonim ***** válasza:
100%

Anyu egyedül nevelt minket a húgommal. Érettségi után elmentem dolgozni, két év múlva jelentkeztem főiskolára, 4 évet jártam levelezőn.

Te miért nem tanulsz munka mellett?

febr. 21. 10:04
 54/63 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk soha nem támogattak egyikünket sem sajnos:(

Anyánk él már csak, most örökölt egy lakást megyeszékhelyen, eladta 35 milláért, betette a bankba (kb. szarrá inflálódik). Öcsém és én egy forintot sem kaptunk, negyvenesek vagyunk amúgy, családosak.

Nem is az a baj, hogy nem kaptunk, de ettől függetlenül neki az lenne a természetes, hogy ugrunk, ha valami gondja van (én 150 kilométerre, tesóm 2500 kilométerre lakik). Én egy ideje nyílt lapokkal játszom, megmondtam, hogy nincs szabim, mert az is pénz, üzemanyag is pénz, minden pénz, neki van pénze, oldja meg az életét belőle.

Én a lányomnak egy lakás önerőt adtam, valamint 2 diplomát szerzett nappalin, ösztöndíjjal, de a kiadásait finanszíroztuk,ma már önálló, jól keres.

febr. 21. 10:29
 55/63 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok csöves lenne, ha mindenki a szülei segítségére várna.

Te azért vagy "csöves", mert a szüleid elkényeztettek, és azt hitted, hogy ez örökké tart. Csakhogy már rájöttek, hogy ez rossz módszer volt, ezért kiraktak a fészekből, remélve, hogy a szükség megtanít arra, amire ők nem tudtak. Már látod, hogy "az élet küzdelem" de nem akaródzik megmozdulni. Vagy megtanulod, hogy nem az idősödő szüleid fogják strapálni magukat teérted, vagy a híd alá kerülsz előbb-utóbb, és igazi csöves leszel. Ámbár ahhoz életképesebbnek kellene lenned, hogy ott megmaradj...

febr. 21. 10:31
 56/63 anonim ***** válasza:
88%
Ha haza kellett adnod a fizudat, az azt jelenti, hogy otthon laktál. Magyarul lakhattál otthon, ami támogatás, nem? Felnőttkent meg ha dolgozol, hát valahol nevelési céllal érthető,ha valamennyit bele kell adnod az eltartásodba, nevelési célzattal, hogy megértsd,a pénz nem a fán terem, de ha tényleg mindent elvettek, az valóban nem jó egyáltalán. Viszont ha otthon lakhattál, akkor nem tudom, miért nem tanultál.
febr. 21. 11:53
 57/63 anonim ***** válasza:
87%

Nem, van olyan, aki még élősködik is a gyerekén.

Ismerek olyat, a külföldön dolgozik valami ganéj helyen, munkásszállón lakik, és az anyja elvárja, hogy küldjön neki haza pénzt.

febr. 21. 13:40
 58/63 A kérdező kommentje:
Ez már régi dolog amúgy, 25 éves koromig laktam otthon, már 30 vagyok, de inkább mentem volnq albérletbe egyből
febr. 21. 13:43
 59/63 anonim ***** válasza:
100%
30 ėvesen ezen nyekegsz ,lett volna azota 5 ėved valamit tanulni stb .
febr. 21. 14:56
 60/63 A kérdező kommentje:
Tanulok most, de minek el kell innen pusztulni Magyarországról
febr. 21. 14:57
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!