Elhitettem anyukámmal hogy ma beteg vagyok ezért ma nem kelett mennem iskolába de kiderült h a matek tz-t nem ma írjuk meg hanem holnap! Mesèljem be megint anyunak h beteg vagyok holnap?
5-ös, az a baj, hogy a felelősségvállalást nincs kitől megtanulni. Nincs olyan viszonyban az anyjával, hogy igazat mondjon.
Így az anyja nem tudja megtanítani a felelősségvállalásra, hogy milyen következményei vannak annak, ha az iskolai kötelezettségeket nem teljesíti. Nem derül ki, hogy mi miatt fél a matektól. Nem érti, vagy agresszív a tanár, vagy nagyon nehéz és sok a matek, esetleg segítségre van szüksége? Gyengébb képességei vannak, mint az elvárások? Ezek mind mind az egyenes, őszinte kommunikációval derülnek ki. Ekkor lenne felelősségvállalás.
Az én matektanáromnál ha kihagyod a dolgozatot akkor az első adandó alkalommal pótdolgozatot írat ami jóval nehezebb mint a dolgozat. Én inkább betegen is bementem megírni mert így legalább volt esélyem a négyesre. A pótdolgozatot nekem kettesnél jobbra soha nem sikerült megírnom.
A helyedben tanulnék a matekdogára. Gondolom a matekérettségiről nem akarsz majd lógni.
12:26
Ez nem utálkozás. A tetteidnek következménye lesz. Egyszer kétszer még oké, de ilyenekből lesznek a nagyobb bajok, csak te ezt még nem tudod felfogni ésszel.
Kérdező, nem utálkozunk. De az, hogy te hazudtál anyádnak, utálatos dolog. Miért nem lehet megmondani őszintén, hogy igazoljon egy napot, mert nem készültél? Ráadásul vérlázító, hogy a kérdés hashtagjei közé simán beírod, hogy #hazugság és #vicces.
Nem, nem vicces. Sose fogod megtanulni, hogy felelősséget vállalj a döntéseidért, ha már most ilyen vagy.
Engem amikor gyerekként akármilyen betegséggel elmentem háziorvoshoz, mindig kiírt legalább 2-3 napra. Te csak szülői igazolást kaptál anyukádtól, vagy annyira gonosz az orvos, hogy már betegen odaadta az igazolást, hogy holnap mehetsz, vissza se hívott?
Egyébként fel kell készülni, mert mindenképp megírod előbb-utóbb, egy egész félévet nem hiányozhatsz. Ha már úgyis mindenképp muszáj, akkor jobb előbb túlesni rajta. Gondolom nem tegnap jelentette be a tanár, hogy írtok, több mint egy heted lehetett felkészülni, miközben egy tz-t meg lehet írni azért 1-2 nap tanulás után is tisztességesen. Én legalábbis örülnék, ha egyetemi zh-ra csak annyit kellene tanulni, mint egykor a tz-kre.
"Mi lesz veled a munkahelyen."
Ha így folytatja akkor nem lesz, vagy normális munkahelye nem lesz.
Mehet a szalag mellé, ahonnan xarni is engedéllyel állhat fel.
Már elkezdtél lecsúszni a lejtőn: "beteg vagyok holnap"... Látom nyelvtanról is lógtál már bőven...
Beteg leszek, jövő idő okoska...
Bár mondom ezt kettes matekkal a hátam mögött, ráadásul én is lógtam eleget mert sosem ment a matek. Emlékszem amikor a matek tanárom gimiben mondta, hogy szedjek C vitamint mert sokat betegeskedem az osztálytarsak meg nevettek mert csak a matek miatt lógtam, ami nem volt jó ötlet mert lemaradtam... Tanulj a hibámból...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!