Amikor beteg az unoka vigyázásról szeretnék kérdezni, hogy nektek milyen véleményeteket van erről?
A beteg gyereknek az anyja mellett a helye!
Az más kérdés, hogy ha már lábadozik - de jó lenne még pár napot otthon tartani -, akkor esetleg menjen a nagyihoz, de egy lázas/hányós/köhögős kicsit rásózni a nagymamára, finoman szólva is szemétség.
Azóta a gyerekem nem beszél velem, ma felhívtam, hogy meddig akar még haragoskodni és azt mondta, hogy csalódott bennem.
Magamat ismerve itt közöltem volna vele elég keményen, hogy mit gondolok RÓLA, amiért:
1. van pfája rám bízni a beteg gyerekét
2. meg is sértődik rám
És ÉN nem hívnám, míg bocsántot nem kér.
Ennyire ne legyél már megalkuvó, bsszus!
Ha betegek a gyerekek, nem is találkozunk a szüleimmel, van másik unokájuk is, aki koraszülött és még pici baba, nem kell megkockáztatni, hogy esetleg ők elkapják, vagy találkoznak vele és bacit visznek...
Erre volt jó a covid, hogy legalább mikor beteg volt az ember, otthon kellett maradnia, de igen hamar elfelejtették az emberek, hogy hogy ne legyünk tapló, másikat megfertőzők..
Nagyszülőként mondom, bár rendszeresen vigyázok az unoká(in)kra, ha valamelyik félnél fertőző betegség lehetősége merül fel, a még egészséges oldal védelme miatt kimaradnak a találkozások.
Néha még így is el tudjuk kapni egymástól, hiszen a lappangási idő nem jelenti azt, hogy nem fertőzhetünk, illetve, amikor a kicsi már gyógyulófélben volt, vagy "csak" náthaszintű baja volt, akkor is el-elkaptam tőle, de ez sosem döntött le.
Megjegyzem, mindketten dolgozunk, nekem még az idős anyukám védelmére is tekintettel kell lennem.
A régebbi időkre visszanézve nem emlékszem, hogy kértem volna a szüleimet, hogy vigyázzanak a beteg gyerekeinkre. Abban segítettek, hogy míg az egyik beteg volt, a másikat elhozták az iskolából (oda vinni én szoktam őket).
Szerintem sem szép a lányodtól, hogy elvárja a betegfelügyeletet tőled.
Köszönöm a kommenteket! Nem vagyok még nyugdíjas, teljes munkakörben dolgozom. Nagyon sokszor van, volt és feltételezem lesz is ilyen szituáció, amikor keveslik azt, amennyiszer vigyázok az unokákra. Hozzáteszem, közel lakok mindegyikhez, ezért sokszor találkozom velük, van, hogy viszem, vagy hozom őket az oviból, suliból, részt veszek szinte mindenhol ahol csak tudok (fellépések, ballagások, stb.)
. Visszamegyek gyerekbe is, csak, hogy jól érezzék magukat. A mostani szituáció az volt, hogy eltörött a lábam és itthon vagyok táppénzen, ezért kérték, hogy vigyázzak a gyerekre, de mivel, mint írtam, nemrégen voltam beteg, nem szerettem volna elkapni, mert akkor hozzám sem jönnek és most, mivel vezetni sem tudok és lábadozok, ki vagyok szolgáltatva másoknak (bevásárlás, ügyintézés, stb.)
Hogy mi van???? Törött lábbal vigyázz BETEG unokákra?
A te gyerekeid totál el vannak kényeztetve, már ne is haragudj, hogy ezt mondom. Megszokták, hogy körbenyalod őket! És most rosszul esik nekik, hogy nemet mondasz. Pedig éppen ideje volt! Hidd el, jól tetted, hogy meghúzta a határokat!
7#
Kinek szülte a gyereket?🤔
Öreganyád tuti háztartásbeli volt, nem pedig dolgozó nagymama..
Az immunrendszerre se egyforma mindenkinek.
Ja hogy még törött láb is?
Kérdező, valószínűleg a gyerekeid megszokták, hogy ugráltathatnak, nem mondasz nekik nemet, ezt pedig kihasználják, és még látványosan meg is sértődnek, ha egyszer nemet mondasz. Ezek után még te hívogatod, hogy meddig haragszik? Ne legyél ilyen nyámnyila, keményíts be, igenis húzd meg a határaidat. Gyerekeid vagy sem, ez nagyon csúnya bánásmód részükről, amit nem vagy köteles tűrni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!