Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Önzőség ha nem erőlteted a...

Önzőség ha nem erőlteted a gyereked a tanulásra?

Figyelt kérdés

Van 2 jó modú, diplomás szülő. Elértek sok mindent. Építettek egy házat, jó autó stb...

E miatt hogy ők elérték azt a színvonalat, nyomni kéne a gyereket is? Fontosnak kéne lennie hogy a gyerek is tanult legyen, vagy rá kéne hagyniuk hogy a gyerek mondjuk szoba festő legyen. (Szerinted)

febr. 9. 21:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
72%
Pályaválasztás előtt álló gyerekkel: megbeszéltük, hogy tanulni kell. Nem kell versenyistálló középiskola, de a tinglitangli nem elfogadott. Nem dumálok bele, hogy technikum vagy gimnázium, milyen szak, csak csinálja. 4-5 tanulóról van szó. A nyelvtanulás elvárás, emellett azt sportol amit éppen akar. Mi ebben segítjük mindenhogy. Hidd el, egy értelmesebb kamasz làtja, hogy azért amit otthon eddig megkapott tenni is kell, nem fog tudni azon a színvonalon élni, ahogy eddig, ha nem lesz piacképes végzettsége. Várhatóan mind a két gyerekünk egyetemre megy majd, mi ebben támogatjuk őket. Egyébként meg egy jó bádogos nagyon jól keres. Ettől se esnék kétségbe, csak csinálja jól amit választott és szívesen.
febr. 10. 10:31
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

Egy normális szülő azt akarja, hogy boldoguljon a gyereke, és ha ahhoz szakképesítés kell, vagy normális diploma, akkor még szép, hogy afelé orientálja.

Párom mérnök 5x annyit keres, mint én. Én egészségügyis, mert jaj, kislányom, ezt szeretnéd, csináld ezt - ja, csak éppen éhbérért dolgozom kb.

Anyáméknak kellett volna annyi eszüknek lenni, hogy előbb elvégzetetnek egy jól fizető szakmát, és utána mehetek az "álommunkámat tanulni".

febr. 10. 13:53
 13/23 anonim ***** válasza:
76%
Mi az akadálya, 12-es, hogy bármit elvégezz?
febr. 10. 14:08
 14/23 anonim ***** válasza:
14%

Fogalomzavarban vagy kérdező.

Nem önzőség, hanem bele💩om, nemtörődöm hozzáállás.

Önzőség az, amikor egy közösség egy tagja az egyéni érdekeit előtérbe helyezi a közösség érdekeivel szemben.

Ebben a szituban hol a szülő érdeke?

febr. 11. 08:29
 15/23 anonim ***** válasza:
0%
Mind a 2 szülőmnek van diplomája, és jól keresnek vállalkozásuk is van. Természetes, hogy azt szeretnék hogy te megállj a lábadon és büszkék akarnak lenni rád és dicsekedni…főleg az utóbbi xd viszont én mindig is értékeltem azt, hogy jól tudtam ők is ezt szerették volna, de mégis abba az irányba terelgeti amibe jó vagyok és az a művészet volt. Főiskolán tanultam én is, de azt amit szeretek Grafikus lettem +webdesigner +fotós és a szüleim nagy örömére most úgy döntöttem, hogy beadom a jelentkezésemet a kereskedelem marketingre ELTE. Ez az én élettörténetem, de te döntöd el, hogy mi leszel. Annyival viszont tartozol a szüleidnek, hogy jól választasz és, amit választottál abból hozd ki a legtöbbet.
febr. 11. 09:45
 16/23 anonim ***** válasza:
25%
Attól függ, milyen szintet kell ezalatt érteni. A nyolc általános elvégzésére “nyüstölni” nyilván alap és szerintem legalább egy szakmának is elvárásnak kéne lennie minden normális szülő szemében. Az érettségi szintén nem egy magas szint, sajnos itt már van olyan, akinek ez egyszerűen meghaladja a képességeit, de én azért erősen megpróbálnám az érettségi+szakma irányába terelni, mert sok helyre kell akkor is, ha a pozíció nem követelné meg. Diplomával meg szerintem abszolút nem kötelező rendelkezni, ha a gyereket olyan szakma érdekli, ami ezt nem igényli, pl a szobafestő, az nem azt jelenti automatikusan, hogy az illető egy sikertelen csődtömeg. Még csak azt sem, hogy nem fog jól keresni. És a későbbiekben is tanulhat, nyilván nem lesz olyan könnyű 40 évesen családdal, mint a gimi után szabadon, de nem lehetetlen és legalább megteheti ingyenesen, mert nem pazarolta el az ingyenes féléveit valami olyanra, ami nem érdekli.
febr. 11. 11:04
 17/23 anonim ***** válasza:

Egyértelműen onzoseg, mert minden ilyen szülő a saját kisebbségi komplexusát akarja kompenzálni a gyereken ezzel a magatartással. De pont az ellenkezőjét fogja elérni.

Az az igazság, hogy az igazán okos szülők nem erőltetik.

febr. 11. 11:38
 18/23 anonim ***** válasza:

12: És a magáneü?

Vagy magánpraxis?

Vagy külföld?

febr. 11. 15:37
 19/23 anonim ***** válasza:
0%
15: Az ELTE melyik karán van kereskedelem, marketing?
febr. 11. 15:38
 20/23 A kérdező kommentje:
#14 Az szerintem önzőség ha a szülő nem foglalkozik a gyerekével, azért mert ő már mindent elért.
febr. 11. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!