Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mai fiatalokra ez a jellemzo ?

A mai fiatalokra ez a jellemzo ?

Figyelt kérdés
Felnőtt külön élő gyermekem 2 éve nem látogatott meg. Mindig van indoka persze hogy miert nem jön. Hogy lássam nekem kell mennem hozzá. Nem is érti mi ezzel a gond . Egyik alkalommal nekem szegezett egy kérdést amin teljesen lefagytam. A még hála Istennek élő szüleim utáni majdani örökségre volt kíváncsi hogy én adok e neki belőle és erre én azon nyomban mondjam meg a választ. Amennyiben nem kap ő is belole igazsagosan a testvérével akkor kimondta hogy megszakitja velem a kapcsolatot. Szerintem a testveret csak azert mondta bele ne tunjon ugy hogy csak maganak akar! Hozzá teszem ő mar volt segitve mikor hazat vett! A testvere meg nem. Es a mai napig is a kevés fizetésembol amennyivel tudtam eddig is tobbszor segítettem neki. Másnál is van ilyen megnyilvanulas a gyereke részéről? Nekem eszembe nem jutott volna anyámmal ilyet közölni annak idejen...hogy ha nem ad nekem és tesómnak abból amit örökölt a szülei után akkor én megszakítom vele a kapcsolatot. Ti erre mit reagaltatok volna?
2024. febr. 5. 09:50
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
17%

30!

Vagy simán ilyen a gyerek személyisége. Manapság a világon mindenért a szülő a hibás, a gyerek nem tehet semmitol. Holott mindenki személyiséggel születik, azon változtatni nem lehet

2024. febr. 5. 14:21
 32/37 anonim válasza:
86%

Mi lenne, hogy ha leülnél vele beszélgetni, amikor ott vagy, és közölnéd vele nyíltan, hogy ez neked rosszul esik, meg szépen megkérdezed, hogy van-e valami baja veled, ami miatt ilyen stb?

Mondd meg, hogy egyszerűen legyen őszinte. Ha terel, hárít, akkor nem látogatnám többet, ezt így meg is mondanám neki.

Tudom, hogy nem lehet mindig a szülő a hibás, viszont én a helyedben meghallgatnám az ő álláspontját is, lehet abból kiderül valami. Azért mondom, mert apai nagyanyámnál is az volt, hogy a 3 fia nem is látogatta, én sem értettem miért, holott nagyanyám mindig akarta és panaszkodott emiatt. Viszont később azért kiderültek dolgok, hogy ő mégsem volt az a törődő anyuka, meg még történtek egyes dolgok fiatalkorukban, ami azért nem egy jelentéktelen apróság, amit persze nagyanyám egyből letagadott és tagad a mai napig is.

Nem mondom, hogy te ilyen vagy kérdező, ez csak egy példa volt. De ha mi apámnál DIREKT nem kérdeztünk volna rá többször is, a mai napig nem tudnánk semmit.

2024. febr. 5. 18:47
 33/37 anonim ***** válasza:

10-es, ja, apámék is azt hitték, mindent megtettek, mert mindig ott voltak, stb... :D Aha, csak éppen érzelmi támogatást nem kaptam sohasem.

Soha, nekem nem lehetett bajom, legyek hálás, hogy van hol laknom, van mit ennem, ne hisztizzek, másnak sokkal rosszabb, stb.

Lassan 8 éve nem voltam otthon - de ha őket kérdezed, "ők jó szülők", miért nem járok haza???

Na, vajon miért.

2024. febr. 6. 09:38
 34/37 anonim ***** válasza:
72%
Ez a kapcsolat már régen megszakadt. Állításod alapján, minimum évekkel ez előtt. Sajnálom. De ez nem rossz. Ő éli az ő életét, te a tiéd. Neki másak az értékei. Ez normális. Ezt a "rizikót" vállaljuk a gyerekkel. Lehet semit se akar majd velünk, mert más stílusú, értékrendű lesz...
2024. febr. 6. 12:10
 35/37 anonim ***** válasza:

Hát vannak ilyenek sajnos. Nálunk az egyik tesóm kiköltözött a városból a közeli faluba, másik tesóm három országgal arrébb van, én a feleségemmel maradtam a városban. Anyánk mindkét testvéremet támogatja anyagilag a mai napig a kevéske nyugdíjából. Engem nem kell, mi a feleségemmel ketten kikapartuk a magunk kis gesztenyéjét. Szegény anyámat kihasználják mindketten és pl azzal zsarolják, hogy ha nem megy segíteni, akkor nem láthatja az unokáit. Emiatt pont rám nincs ideje, mert én nem várom el, mert boldogulok magam is. Inkább én szoktam látogatni őt.

Ilyen örökséges kérdés mondjuk tudtommal nem volt, bár nálunk már nem élnek a nagyszülők. Nekem a pofámról sülne le a bőr, hogy az örökségről kérdezzek. Nagyszüleim örökségéből van egy lakás, amit a szüleim kiadtak, legalább termel nekik egy kis pluszt a nyugdíj mellé. Eszem ágában se volna kérni belőle. A szüleimtől meg remélem minél később fogok örökölni!

2024. febr. 7. 15:38
 36/37 A kérdező kommentje:

35#

Én is ilyen vagyok mint te ...soha eszembe se volt követelni....

Hogy mit rontottam el h ilyen lett ?

2024. febr. 13. 10:58
 37/37 anonim ***** válasza:

"Felnőtt külön élő gyermekem 2 éve nem látogatott meg"

Itt kesz. Ok dontese.

Ha nem akarnak latni barmilyen okbol, fogadd el. Leszarnak, vagy elfoglaltak, mar nem a te dolgod. Hagyd oket es foglalkozz a magad dolgaiddal. De ez nem generacio fuggo. Nem rontottal semmit szerintem, ha igen nem mindegy? Felnottek, a torveny elengedte oket mar 18 eves koruk ota. Hagyd oket beken, eljek az eletuket.

2024. febr. 13. 11:19
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!