Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mai fiatalokra ez a jellemzo ?

A mai fiatalokra ez a jellemzo ?

Figyelt kérdés
Felnőtt külön élő gyermekem 2 éve nem látogatott meg. Mindig van indoka persze hogy miert nem jön. Hogy lássam nekem kell mennem hozzá. Nem is érti mi ezzel a gond . Egyik alkalommal nekem szegezett egy kérdést amin teljesen lefagytam. A még hála Istennek élő szüleim utáni majdani örökségre volt kíváncsi hogy én adok e neki belőle és erre én azon nyomban mondjam meg a választ. Amennyiben nem kap ő is belole igazsagosan a testvérével akkor kimondta hogy megszakitja velem a kapcsolatot. Szerintem a testveret csak azert mondta bele ne tunjon ugy hogy csak maganak akar! Hozzá teszem ő mar volt segitve mikor hazat vett! A testvere meg nem. Es a mai napig is a kevés fizetésembol amennyivel tudtam eddig is tobbszor segítettem neki. Másnál is van ilyen megnyilvanulas a gyereke részéről? Nekem eszembe nem jutott volna anyámmal ilyet közölni annak idejen...hogy ha nem ad nekem és tesómnak abból amit örökölt a szülei után akkor én megszakítom vele a kapcsolatot. Ti erre mit reagaltatok volna?
febr. 5. 09:50
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
20 # hogy lehet valakit ilyen önzonek nevelni ?
febr. 5. 12:17
 22/37 anonim ***** válasza:
61%

Úgy, hogy elkényezteted.

Úgy, hogy anyagiakban méred a törődést.

febr. 5. 12:20
 23/37 anonim ***** válasza:
90%

22!

Két gyereke van, a másik nem ilyen.

febr. 5. 12:24
 24/37 anonim ***** válasza:
8%

23!

És annak nem is vett házat!!!

Az is érdekes személyiség, aki a szeretet abban méri, hogy hol találkoznak. Szégyen vagy kérdező.

Kezdesz nyugger lenni, innentől a wc re is csak a gyerekeiddel tudsz menni. Ennyi.

febr. 5. 12:44
 25/37 anonim ***** válasza:
90%

"Az is érdekes személyiség, aki a szeretet abban méri, hogy hol találkoznak"

Hát nem tudom, ha mindig nekem kell menni valakihez, a másik soha nem jön, akkor abból azt q következtetés vonom le -pár millió másik emberrel egyutt- hogy az illető magasról xariknram

febr. 5. 12:50
 26/37 anonim ***** válasza:
0%

"2 éve nem látogatott meg"

1 karácsonyt kihagyott vagy épp nála tartották

pffff, hova sz.rjak

febr. 5. 12:56
 27/37 anonim ***** válasza:
74%

26!

Sajnálatos, hogy olyan családod van, ahol csak karácsonykor találkozol a szuleiddel. Normális embereknél nem így van,

febr. 5. 13:15
 28/37 anonim ***** válasza:
79%

Rohanó életet él na:S

Nem férsz bele az életébe, biztosan éli a fiatalok nagyszerű bulizós, felvágós életét.

Minden hétvégén haverok, buli, fanta, szórakozás.

Leesett neki, hogy ilyen életvitellel sose lesz semmije, így az örökség érdekli.

Pedig még az átlagnál is többet kapott, sokaknak egy büdös vasat se adnak a lakásba, de még csak tanulást se finanszírozzák.

Mindig azok a legönzőbbek, akik többet kapnak, és igen a saját testvérén is áttapos, ha kell.

febr. 5. 13:25
 29/37 anonim ***** válasza:
77%

Itt nemcsak a látogatás gyakoriságával van gond.

Hanem azzal, hogy nem érti, mi a gond azzal, hogy ő sosem megy a szüleihez.

Egy jó szülő-gyerek viszonyban a gyerek szívesen megy haza (igen, "haza", így mondjuk 40-50 évesen is, mikor már régen van saját lakásunk, saját családunk) egyszerűen beszélgetni egy jót.

Ez a szülő-gyerek kapcsolat már korábban is rossz lehetett. Talán már kamaszkortól. Az önző hozzáállás csak ennek következménye lett.

Komolyan, a magam családjában el se tudok ilyet képzelni. Én azt is őszintén megköszönöm szüleimnek, hogy néhány üveg lekvárt vagy savanyúságot adnak nekem. A terméknél fontosabb az, hogy szeretettel adják. Amikor kocsonyát főzök, akkor pl. én is szoktam nekik vinni. Pedig azért mi sem ugyanúgy gondolkodunk mindenről, és konfliktusok is adódnak köztünk.

febr. 5. 13:31
 30/37 anonim ***** válasza:
34%
Kérdező, pedig nagyon elszúrhattál valamit, pl becsmérelted, vagy egyéb módon visszaéltél az erőfölényeddel, amikor gyerek volt.
febr. 5. 13:56
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!