A mai fiatalokra ez a jellemzo ?
Lehet nem Te rontottad el a nevelést, hanem pl a felesége vagy barátnője hatásár olyan amilyen. Az is lehet, azért nem megy hozzád, mert Te sem mész hozzá.
Mikor megszületett a fiam anyám abban az évben 3x volt meglátogatni, pedig csak 6km-re lakik és van autója eljöhetett volna. Ekkor a párom fejemhez vágta, miért ilyen az anyám. Akkor már csak 2 nagyszülő élt a 4-ből. Mai napig igen ritkàn jön, inkább mi megyünk a gyerekek miatt, mert nincs más nagyszülő, már megszoktuk, vannak ilyen emberek. Szóval lehet befolyásolja a párja vagy nem mész hozzájuk csak ritkán ezért ilyen. Nem a nevelés miatt.
12#
Nálunk pont az van inkább hogy mindig én megyek csak
Sokszor van szerepea szülőnek is ebben, ez tény. De nem mindig. Csak egy példát mondok, de nagyon sokat fel tudok hozni.
Unokatesvéreim. Mindkét családban 3 gyerek. Ugyanaz a nevelés. Egy a háromból borzalom. Egyik lop csal hazudik ki-be jár a sittről. Másik drog és alkohol függő. A szülök sem értik másik két gyerek normál értékrendű. Papánk mikor meghalt kik voltak akik kikérték maguknak, hogy nem örökölnek semmit majd zaklatták a mostohamamám, hogy adjon nekik. Nem volt amúgy semmi a papáé.
Persze nem azt mondom, hogy ez mindig így van, de van amikor igen. Én nagyon szeretem a szüleim, testvéreim is tarjuk a kapcsolatot és úgy, hogy messze élünk egymástól így is gyakran találkozunk. Mikor a másik papám meghalt és volt örökség. Anyukám és mamám kapott mindent eszembe nem jutott volna követelnem.
Nem tudom nálatok a nevelés-e vagy a gyerek természete ilyen, de első körben beszélnek vele. Azt nem írtad, hogy a testvére is ilyen? Késöbb a kitagadáa szóba jöhet, de ha a te rossz nevelésed miatt ilyen akkor inkább szakemberhez mennék, hogy helyre hozzam.
14#
A másik gyerek nem ilyen ...legalábbis eddig....csak attól félek hogy ezt látja a testvértol nehogy ezt a stilust vegye fel ő is
Én is tudok ilyet sajnos, még nem volt húsz éves a kiscsaj és aput zsarolta hogy "mit kell az ő nevére iratnia", mert egyébként "nem szól hozzá és a kapcsolatot is megszakítja vele"...
Szerintem a kortársaktól látják ezt a mentalitást, meg a média neveli beléjük, az influencer-kultúra, az "akkor vagy valamid ha felmutatod" promózás...
Sajnos a '2000-es évek elején született generációról elég rossz véleményem van ilyen szempontból, hihetetlenül sok ilyet tapasztalok.
Állandó menőzés, csillogás, kiegészítők, dolgozni még nem dolgozik, de a legdrágább telefon imádójának mondja magát, meg luxus igényekre kell a pénz...
Mintha egyfajta pénz-adó automatának használnák a szüleiket.
Kérdező, te nevelted ilyen önzőnek.
Aki normálisan neveli a gyerekét, annak természetesen nem ilyen lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!