Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mai fiatalokra ez a jellemzo ?

A mai fiatalokra ez a jellemzo ?

Figyelt kérdés
Felnőtt külön élő gyermekem 2 éve nem látogatott meg. Mindig van indoka persze hogy miert nem jön. Hogy lássam nekem kell mennem hozzá. Nem is érti mi ezzel a gond . Egyik alkalommal nekem szegezett egy kérdést amin teljesen lefagytam. A még hála Istennek élő szüleim utáni majdani örökségre volt kíváncsi hogy én adok e neki belőle és erre én azon nyomban mondjam meg a választ. Amennyiben nem kap ő is belole igazsagosan a testvérével akkor kimondta hogy megszakitja velem a kapcsolatot. Szerintem a testveret csak azert mondta bele ne tunjon ugy hogy csak maganak akar! Hozzá teszem ő mar volt segitve mikor hazat vett! A testvere meg nem. Es a mai napig is a kevés fizetésembol amennyivel tudtam eddig is tobbszor segítettem neki. Másnál is van ilyen megnyilvanulas a gyereke részéről? Nekem eszembe nem jutott volna anyámmal ilyet közölni annak idejen...hogy ha nem ad nekem és tesómnak abból amit örökölt a szülei után akkor én megszakítom vele a kapcsolatot. Ti erre mit reagaltatok volna?
febr. 5. 09:50
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
92%
Nem jellemző minden fiatalra. Van, akire igen. A helyedben nem mennék többet a gyerekhez, jöjjön ő vagy ennyi volt a kapcsolat. Azt is elmomdanam neki, hogy az én oroksegem az enyém és azt majd én elkoltom úgy,ahogy én jönnek látom. Ilyen viselkedéssel arra számítson, hogy ő semmit nem kap sem abból, sem abból ami utánam marad majd.
febr. 5. 10:38
 12/37 Morzsi007 ***** válasza:
37%

Lehet nem Te rontottad el a nevelést, hanem pl a felesége vagy barátnője hatásár olyan amilyen. Az is lehet, azért nem megy hozzád, mert Te sem mész hozzá.

Mikor megszületett a fiam anyám abban az évben 3x volt meglátogatni, pedig csak 6km-re lakik és van autója eljöhetett volna. Ekkor a párom fejemhez vágta, miért ilyen az anyám. Akkor már csak 2 nagyszülő élt a 4-ből. Mai napig igen ritkàn jön, inkább mi megyünk a gyerekek miatt, mert nincs más nagyszülő, már megszoktuk, vannak ilyen emberek. Szóval lehet befolyásolja a párja vagy nem mész hozzájuk csak ritkán ezért ilyen. Nem a nevelés miatt.

febr. 5. 10:45
 13/37 A kérdező kommentje:

12#

Nálunk pont az van inkább hogy mindig én megyek csak

febr. 5. 10:47
 14/37 anonim ***** válasza:
74%

Sokszor van szerepea szülőnek is ebben, ez tény. De nem mindig. Csak egy példát mondok, de nagyon sokat fel tudok hozni.

Unokatesvéreim. Mindkét családban 3 gyerek. Ugyanaz a nevelés. Egy a háromból borzalom. Egyik lop csal hazudik ki-be jár a sittről. Másik drog és alkohol függő. A szülök sem értik másik két gyerek normál értékrendű. Papánk mikor meghalt kik voltak akik kikérték maguknak, hogy nem örökölnek semmit majd zaklatták a mostohamamám, hogy adjon nekik. Nem volt amúgy semmi a papáé.

Persze nem azt mondom, hogy ez mindig így van, de van amikor igen. Én nagyon szeretem a szüleim, testvéreim is tarjuk a kapcsolatot és úgy, hogy messze élünk egymástól így is gyakran találkozunk. Mikor a másik papám meghalt és volt örökség. Anyukám és mamám kapott mindent eszembe nem jutott volna követelnem.

Nem tudom nálatok a nevelés-e vagy a gyerek természete ilyen, de első körben beszélnek vele. Azt nem írtad, hogy a testvére is ilyen? Késöbb a kitagadáa szóba jöhet, de ha a te rossz nevelésed miatt ilyen akkor inkább szakemberhez mennék, hogy helyre hozzam.

febr. 5. 10:48
 15/37 A kérdező kommentje:

14#

A másik gyerek nem ilyen ...legalábbis eddig....csak attól félek hogy ezt látja a testvértol nehogy ezt a stilust vegye fel ő is

febr. 5. 10:56
 16/37 anonim ***** válasza:
29%
Ha másik nem ilyen és a természete nem olyan nem f9gja. Én megpróbálnék egyszerre beszélni a kettővel, hogy tisztán lássak mi a helyzet. Ha ő komolyan gondolha ezt hogy márpedig adj örökséget és nincs ráhatással senki (bár gáz az is ha valaki ráhatással ilyen) és nem akar változni netán stakemverhez menni helyrehozni a kapcsolatot kitagadnám, igy nem örököl utánamm semmit.14-es voltam.
febr. 5. 11:02
 17/37 anonim ***** válasza:
27%
Újabb hergelő kérdés az idősebb korosztálytól.
febr. 5. 11:14
 18/37 anonim ***** válasza:
88%

Én is tudok ilyet sajnos, még nem volt húsz éves a kiscsaj és aput zsarolta hogy "mit kell az ő nevére iratnia", mert egyébként "nem szól hozzá és a kapcsolatot is megszakítja vele"...

Szerintem a kortársaktól látják ezt a mentalitást, meg a média neveli beléjük, az influencer-kultúra, az "akkor vagy valamid ha felmutatod" promózás...

Sajnos a '2000-es évek elején született generációról elég rossz véleményem van ilyen szempontból, hihetetlenül sok ilyet tapasztalok.

Állandó menőzés, csillogás, kiegészítők, dolgozni még nem dolgozik, de a legdrágább telefon imádójának mondja magát, meg luxus igényekre kell a pénz...

Mintha egyfajta pénz-adó automatának használnák a szüleiket.

febr. 5. 11:24
 19/37 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem egyáltalán nem ez a jellemző. Mondjuk ki nyíltan, a gyereked egy paraszt. Mint egy keselyű köröz az örökség fölött, érzelmileg zsarol, amikor meg nem kell neki semmi, feléd se néz. Nekem még nincs gyerekem, de ha ilyen lenne, én magam szakítanám meg vele a kapcsolatot, aztán oldja meg az életét ahogy tudja. Én is fiatal felnőttként hetente látogatom anyukámat, van hogy veszek magunknak színházjegyet, vagy elviszem étterembe. Apukámmal ritkábban találkozok, de vele meg hetente kétszer-háromszor telefonálok, de akkor akár egy órán át is. Haveri körben is inkább ez a jellemző. Egyik barátom például 3 havonta viszi nyaralni az anyját, mert ő nem tehette meg anno hogy utazgasson. Másik haverom kocsit vett a szüleinek például. Úgyhogy vagy alapból ilyen paraszt természete van a gyerekednek, vagy túlságosan elkényeztetted, és megszokta hogy rongynak használhat téged, meg majd mindig te oldod meg a problémáit. Szerintem próbáld ki hogy nem keresed egy ideig, nem segítesz neki anyagilag meg sehogy se. Nem egy egészséges dinamika az, amikor csak az egyik fél keresi a másik társaságát
febr. 5. 11:41
 20/37 anonim ***** válasza:
21%

Kérdező, te nevelted ilyen önzőnek.

Aki normálisan neveli a gyerekét, annak természetesen nem ilyen lesz.

febr. 5. 12:12
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!