Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mai fiatalokra ez a jellemzo ?

A mai fiatalokra ez a jellemzo ?

Figyelt kérdés
Felnőtt külön élő gyermekem 2 éve nem látogatott meg. Mindig van indoka persze hogy miert nem jön. Hogy lássam nekem kell mennem hozzá. Nem is érti mi ezzel a gond . Egyik alkalommal nekem szegezett egy kérdést amin teljesen lefagytam. A még hála Istennek élő szüleim utáni majdani örökségre volt kíváncsi hogy én adok e neki belőle és erre én azon nyomban mondjam meg a választ. Amennyiben nem kap ő is belole igazsagosan a testvérével akkor kimondta hogy megszakitja velem a kapcsolatot. Szerintem a testveret csak azert mondta bele ne tunjon ugy hogy csak maganak akar! Hozzá teszem ő mar volt segitve mikor hazat vett! A testvere meg nem. Es a mai napig is a kevés fizetésembol amennyivel tudtam eddig is tobbszor segítettem neki. Másnál is van ilyen megnyilvanulas a gyereke részéről? Nekem eszembe nem jutott volna anyámmal ilyet közölni annak idejen...hogy ha nem ad nekem és tesómnak abból amit örökölt a szülei után akkor én megszakítom vele a kapcsolatot. Ti erre mit reagaltatok volna?
febr. 5. 09:50
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
86%
Vannak ilyenek, sajnos. Valamit nagyon rosszul neveltél rajta, hogy ilyen lett. Én sem vagyok az anyám seggében lévő gyerek de azért úgy felhívom egy két havonta meg meglátogatom egy pár órára esetleg a hétvégét nála töltöm.
febr. 5. 09:55
 2/37 anonim ***** válasza:
89%

Döbbenet, de itt a gyakorin csupa ilyet olvasni...

Lesz.rom a szüleimet, nem látogatom, ők se jöjjenek, mert mit képzelnek, na de amikor az örökségről van szó, ezek hisztiznek a legjobban, hogy mi az, hogy nem akarnak ráhagyni mindent...

Mit reagálnék? - elgondolkoznék rajta, hogy mit rontottam el ennyire...

febr. 5. 10:04
 3/37 anonim ***** válasza:
86%

A helyedben ÉN szakítanám meg VELE a kapcsolatot. Meg amit lehet, a másik gyerekre hagynék..

Egyébként ez nem a "mai fiatalokra" jellemzö, hanem neked van örökséglesö gyereked, a többség azért nem ilyen

febr. 5. 10:06
 4/37 anonim ***** válasza:
79%
Elgondolkodnék, hogy miért nincs rám igénye.
febr. 5. 10:09
 5/37 anonim ***** válasza:
90%
És akkor itt vagyok én, aki 15 év szenvedés után, 32 évesen tudta végre kimondani, hogy elég volt és nem teperek tovább azért, hogy az anyám szeressen. Soha nem volt ott semmilyen fellépésemen, ballagáson, diplomaosztón, semmin… 18 évesen elköltöztem, onnantól egyszer sem keresett, csak rajtam múlt, hogy van-e bármi kapcsolat köztünk. Minden egyes szülinapot, karácsonyt, mindent én szerveztem meg, ő meg nagy kegyesen vagy megjelent, vagy nem… Abszolút nem érdekel semmiféle örökség, csak azt szerettem volna, hogy szeressen az anyukám. 😕
febr. 5. 10:10
 6/37 anonim ***** válasza:
100%
Mindig voltak ilyenek ez nem generációs probléma.
febr. 5. 10:11
 7/37 A kérdező kommentje:

5# sajnalom a te sorsodat is

Látom van ilyen gyerek is

Engem hív magához de hozzám 2 éve nem jött el !

febr. 5. 10:17
 8/37 anonim ***** válasza:
84%

"Valamit nagyon rosszul neveltél rajta, hogy ilyen lett."

Nem vagyok szülő, nem magamat védem, de olyan jó lenne leszokni arról, hogy azt hisszük, a szülő nevelése 100%-ig felelős a gyerekért. Ahogy megszületsz, van egy személyiséged. Van kaja, amit szeretsz, szín, ami tetszik, és van egy alaptermészeted is.

Máskülönben azt is mondhatnánk, hogy ha sikeres vagy annak ellenére, hogy az alkesz szüleid naponta vertek, akkor az az ő érdemük.

febr. 5. 10:24
 9/37 anonim ***** válasza:
100%

"Döbbenet, de itt a gyakorin csupa ilyet olvasni..."

Azért, mert ahol jó, szerető kapcsolat van, ott nincs szükség tanácsra, nincsenek ilyen sztorik.

Én se tartom a kapcsolatot a mérgező családdal, de mire eljutottam idáig, kiírtam 2-3-4 kérdést. A férjem szüleivel viszont jóban vagyunk, heti szinten találkozunk, mi megyünk, ők jönnek, szeretjük egymást és így nyilván nincs miről kérdést kiírni.

A kérdező viszont nem tudom, milyen szülő lehetett, ha ennyire nem szereti a gyereke, nem tudom, mit szúrt el ennyire a nevelésben. Aki jó szülő volt, azzal nem így viselkednek a "mai fiatalok".

febr. 5. 10:25
 10/37 A kérdező kommentje:

9#

Nem tudom mit szúrtam el. Amit tudtam megtettem érte is. Minden ünnepségén ott voltam vele / nem úgy mint szegeny 5# - os szülei.

febr. 5. 10:35
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!