Mit tegyek ha a párom gyereke nem akarja hogy közös gyerekünk szülessen?
Ne foglalkozz vele, ne hagyd hogy egy gyerek dontson helyetted.
Volt egy hazaspar akiknek a sajat fiuk mondta hogy nem akar kistestvert. Nem tudom hany eves lehetett, gondolom 5-6 korul.
A lenyeg hogy nem lett meg egy gyerekuk viszont mikor a fiuk meghalt kb 40 evesen akkor teljesen egyedul maradtak mert o volt az egyetlen gyerekuk.
A féltékenység kezelése és az esetleges lelki sérülés érdekében lehet, hogy jó lenne ha gyermekpszichológus kísérné a folyamatot, konzultáljatok vele, vigyétek el a kislányt, remélhetőleg akar majd menni.
Ha már volt szó erről elnézést, a kommenteket nem tudom végigolvasni.
Nyilván nem ő fogja eldönteni. Így érez, és valljuk be őszintén nem teljesen alaptalanul. Mire a gyerek megszületik a lány minimum 10 éves lesz.
Ne várjatok el tőle, hogy szoros testvéri kapcsolat legyen közte és a féltestvére között. És ne használjátok ingyen bébiszitternek, ha már kamasz lesz. Hozd el az ovibol, suliból, úgyis otthon vagy, vigyázz rá amíg haza nem érünk stb.
Szerintem, a félelmei miatt nem ártan elvinni párszor egy gyerek pszihológushoz. Vannak országok ahol természetesnek veszik ezeknek az embereknek a segítségét, felénk inkább "lenézik" őket.
Nem jó, ha a gyerekben benne marad a szorongás, és nektek sem jó, ha a következő 1 évben egyre eellenségesebbé válik.
Semmi baj ezzel, legyen gyereketek. NEKTEK!
Nálunk ez úgy működött, hogy anyám meg apám csináltak egyet 10 évvel utánam, mert jaj de jó, és gyakorlatilag 13 éves koromtól a nyakamba bszták, mert "úgyis otthon vagyok".
És itt nem néha! egy-két órára figyeljek rá, hanem "az én felelősségem"-szint.
Szóval tény, hogy nincs beleszólása a 9 évesnek, hogy lesz-e tsója, de abba, hgoy akar-e vele a kelleténél többet foglalkozni majd, már lesz.
Nemrég írt ide egy 17 éves srác apja, hogy mekkora szmét a fia kb amiért nem akarja suli után pesztrálni az öccsét. "Csak 2,5 óra" minden nap, nem érti a nagyobbik gyereket.
TI ne kövessétek el ezt a hibát, mert a testvéri viszonynak jó alap, ha a kicsi állandóan a nagyon lóg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!