Tényleg el vagyok késve a szüléssel? 28 éves vagyok.
Szerintem azért 9 hónapos kapcsolat nem olyan hosszú, hogy már házassággal, gyerekkel nyaggassanak az ismerősök, rokonok.
Nem vagy idős, sokan szülnek 30 felett.
Viszont ahogy ismerőseim körében látom, 30 felett tényleg nehezebb teherbe esni.
Szóval én azt mondom, hogy ha jó ez a kapcsolat és a párod is szeretné, akkor nincs már mire várni, nyugodtan jöhet a gyerek.
Csak hát ugye írod, hogy annyira azért nem vagy biztos mostanában a párodban, így meg nem biztos, hogy jó ötlet. Mások miatt ne vállalj gyereket, csak ha te is szeretnéd.
ha akarjátok és kivitelezhető az összeköltözés, akkor próbáljátok meg, de úgy jött most le nekem, hogy szerelem részedről nincs és egyre jobban megijeszt az előretörő énje...
gyerekkel meg ráérsz. aki dumál, annak meg kell mondani, hogy majd lsez és kész.
Ne mások boldogságát helyezd előtérbe, hanem a sajátodat. Ha te nem szeretnél még gyereket, vagy nem szeretnéd szorosabbra fűzni a pároddal a viszonyt, ne tedd.
Engem már 20 éves korom óta nyaggatnak, hogy ilyen korban már férjhez kellene mennem, gyereket kéne szülnöm, stb... Én is későn érő típus vagyok, és el sem tudom képzelni, hogy ennyire lekössem magamat. Ráadásul gyereket sem szeretnék, sem most, sem a későbbiekben. Nyaggathatnak ahogy akarnak, nem fogok csak azért lebabázni hogy mások örüljenek neki. Végül is nekem kéne felnevelni, nem nekik.
kár figyelembe venni h mások mit "akarnak"... Kibicnek semmi sem drága.
Ha nem érzed úgy, ne tedd. Elvégre nem nekik kell majd együtt élni vele, hanem neked. Nem nekik kell majd egy terhességet végigcsinálni, hanem neked. Nem nekik kell majd gondoskodni a gyerekről, hanem neked.
S csak ideális társ mellett lesz a "nekedből" "nekünk". Te életed, Te tested. Nem az övék. Azért mert másoknak öt perc múlva megy a busza, de te ráérsz várni, nem kell neked is a többiekkel rohanni.
Az emberek ilyenek!
Ha nincs pasid, akkor mikor lesz?
Ha van pasid, mikor lesz összeköltözés?
Ha összeköltöztetek, mikor lesz esküvő?
Esküvő után, mikor lesz gyerek?
Első gyerek után mikor lesz második?
És ez így megy...
Te meg ne frusztrálódj le azért, mert mások szerint már legalább 3 gyerekednek kéne lenni! te életed, te éled, te döntöd el mikor, és hogyan lesz! Ne másoknak akarj megfelelni és akkor máris egy stresszel kevesebb lesz! :)
Igen, elegge el vagy kesve, ott tartasz mint mas 20 evesen.
Az a baj ezzel hogy ha ez a kapcsolat bevalik, eltek egyutt nehany evet, megalapozzatok a kozos jovotoket, addigra 35 eves vagy es az mar tenyleg keso lehet, raadasul ilyen oreg szulonek sem jo lenni.
De a te eleted igy alakult, probald ebbol kihozni a legjobbat.
A szüléssel nem vagy elkésve. Én 29 évesen léptem ki egy több éves kapcsolatból, mert nem éreztem hogy tartunk bárhová is. Hogy volt-e bennem félsz, hogy mi lesz? Mikor lesz új kapcsolatom? Mikor lesz gyerekem? Hát persze. Sokat agyaltam rajta.
De még abban az évben megismertem a férjem, összeházasodtunk, 30 évesen megszületett a lányunk.
Szerintem a beszólásokkal ne foglalkozz. Inkább a párodat próbáld meg jobban megismerni, kiismeri, hogy biztos neki akarsz-e szülni. Ha ezzel kapcsolatban egy kis kétely is van benned, akkor lépj.
A párod hány éves? Az utolsó mondatod nm világos, ő 40 évesen akar gyermeket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!