Nem szeretek hazamenni az anyukámhoz. Mit tennétek?
Szeretném leszögezni, hogy nagyon szeretem az anyukámat. De egyszerűen ezen a ponton, fogalmam sincs, hogy mit tehetnék.
Már gyerekként is (jelenleg 21 éves vagyok) nagyon nehéz volt vele. Emlékszem minden egyes dolog miatt én voltam a hibás miután elváltak apukámmal. Mindig talált valami indokot rá, hogy kiabálni tudjon velem, pedig soha nem voltam problémás. (Egyedül a matek ment rosszul haha) Tudom, hogy nagyon nehéz időszakai voltak, de így felnőttként nem értem, hogyan tehette meg velem a dolgokat, amiket megtett. (Hajamnál fogva húzott a földön vagy olyan sértéseket vágott hozzám, amiket én soha senkihez nem vágnék. Ha neki rossz kedve volt elkezdett kritizálni, beszólogatni, hogy én is rosszul érezzem magam.)
Megváltoztatni/Segíteni/Beszélni vele esélytelen, nem ismeri el, hogy ő bármiben is rossz lenne, hogy bármiben hibás lenne, szerinte minden probléma miattam van.
Már elköltöztem otthonról, de általában 1 héten 1x hazajövök látogatóba. (A nagymamám is és a kutyusom is itt lakik.) Viszont akárhányszor itt vagyok nagyon rosszul érzem magam. Régen azt hittem szeretek itthon lenni, de amint átlépem a küszöböt egyszerűen érzem, hogy az energiaszintem is lejjebb megy, azonnal védekező pozícióba vágom magam, és végig arra figyelek , hogy anyának minden jó legyen és még így is folyamatosan kiabálásokba fullad a látogatás. Teljesen kimerült vagyok mire visszamegyek a lakásba, ahol kimondhatatlanul boldog vagyok mindig.
Nem szeretnék az az ember lenni aki rosszban van az anyukájával, aki egyedül maradt és nem megy haza. Mindig bűntudatom is van ha nem megyek. De egyszerűen úgy érzem nem vagyok itt boldog nem jó itt nekem.
Bármi tanács?
Köszönöm, ha elolvastad.❤️
"Eennyi keserű embert... Komolyan megilyedtsm. Ez a mai fiatalság (én se vagyok öreg). Elképesztő. De ezért vállaljon az ember gyereket, hogy"
Hát ezért tényleg ne vállaljon, hogy mindenért ordít és a hajánál fogva húzza a földön(!) a gyerekét, normális vagy te, hogy szerinted ez rendben van?
Aki ilyen idegbeteg meg lelki beteg, az pszichológushoz járjon gyerekvállalás helyett. Nem kell tökéletesnek lenni, de pszichopatának sem.
18,csak annyit, hogy egy kutya nem a család, hanem egy (Egy!) valakié. Méghozzá azé, aki gondozza, nem azé aki elhagyja, (ahogy a saját szüleit is). A többire és a többiekre mostantól nem kívánok reagálni. Majd a sors keze utolér mindenkit. Legyetek ti is idősek, és legyen nektek is egy ilyen gyereketek aztán majd rájöttök. Bár akkor valószínűleg késő lesz.
De tudjátok mit! Lehet jobb is, ha egy ilyen gyerek nem megy haza, az a szülőnek a legjobb. Csak a mérhetetlen pénz, anyagiak, energia, aggodalom, mire felnevelte, és ez a hála.
Nem szerencsétlen a kutya, a kutya köszöni jól van. Neki tök mindegy, hogy kivel van. Csak nem képzeled, hogy azért kéne bárkinek a bántalmazójával együtt laknia, hogy ott legyen, ahol egy kutya? Ez a nő nem a neten mocskolta a saját gyerekét, hanem a legsúlyosabb fizikai valóságban!
" Nem mindig neveltek az emberek kvázi ingyen gyereket." Mi vaaaan??? Miről beszélsz??? Egy gyerek pedig semmilyen körülmények közt nem tud úgy viselkedni, hogy jogosulttá tegye a szülőt a szünet nélküli testi és lelki bántalmazásra! Ami a bíróság által büntetendő bűncselekmény! Nálad nagyon el van ferdülve valami!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!