Özveggyé válásom után újraházasodtam, a feleségem szépen bánik 13 éves lányommal, viszont többször kérte, hogy menjen aludni a saját szobájába este 10 óra felé, illetve nem engedi neki, hogy vele aludjon, ha én nem vagyok otthon, mit tehetnék?
Kérdező, a lányod elveszítette az édesanyját. Az elsődleges szeretetforrását. Nem tudom, hogy mindez mikor történt, de minél kisebb korában, annál nehezebb volt/lesz neki ezt feldolgozni.
Gondolom, egy ideig (talán sokáig) eddig kettesben éltetek. És most az életébe lépett egy új "anyuka", a te életedbe pedig egy új nő/feleség.
Nem szeretne téged is elveszíteni, ezért furakszik közétek.
Ha a családban az a szabály, hogy 10-kor lámpaoltás van, akkor 10-kor lámpaoltás van.
De az estéket meg lehet tölteni tartalommal. Legyen egy idősáv, amikor csak vele foglalkozol. Közben nem nyomkodod a telefonodat és nem sasolod fél szemmel a tévét.
Meglásd, ha ő folyamatosan azt érzi, hogy az újranősülésed ellenére ő még mindig egy fontos szereplője az életednek, magától is el fog menni esténként aludni.
Kérdező: hidd el, jobb ha időben lefekszik a kislány aludni és nem tévézik, nem a felnőttekkel van egy szobában (kamaszok egyébként is szokták követelni a külön szobát), de legkésőbb kisgyerek korban rászoktatják a gyereket arra, hogy aludjon egyedül, önállóan...
Mindenkinek jobb így, a felnőtteknek is.
Nem kizárólag a házasélet miatt, hanem a leválás, határok meghúzása szempontjából is egy fontos dolog ez.
A lanyoddal napközben is tudsz foglalkozni. Suli után mondjuk,na meg itt a hétvége,szünetek. Pénztárca barát programok. Akár 3-asban,vagy 2 -Ben a lányoddal.
Igaza van határozottan a feleségednek. Mivel 4kor kel,és a lányodnak is pihenésre van szüksége hiszen iskolás. Ha nem piheni ki magát,nem tud koncentrálni. Itt te vagy a gyenge. Örülj hogy az asszony még nem kapott össze veled.
Nekem még 16 éves koromban is le kellett feküdni legkésőbb 22 órakor és ez így volt helyes, iskolaidőben, kialvatlanul nem lehet tanulni.
Feleséged maximálisan jót akar!
3 éve vesztette el az édesanyját a kislányom.
Míg élt az előző feleségem gyakranta esténként az ágyunkba is beengedtük, majd ment szépen aludni, időben, mert az édesanyja következetes volt!
A kislányom ragaszkodik az új feleségemhez, nagyon jó a kapcsolatuk egymással, megbízik benne, szereti őt.
Ő egycsupaszív kislány egyébként.
Félreérthettétek amit írtam, a kislányom nem alszik velünk!
Csak néha mikor üzleti útra mentem szeretett volna az új feleségemnel aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!