Apuka többször inkább a facebookot nyomkodja, ahelyett hogy babázna?
Kérdező, férjem "szintén zenész".
Igen megfelelő emberrel vàllaltam gyereket 10 év és 8 év hàzasság után, tervezetten. De azt látom én is neki a régi élete fontosabb, mint nekem.
Mivel most épp két munkahely között van és áprilisban végig itthon lesz, így mocskosul kihasználom a helyzetet :D leléptem 3 órára vásárolni az ünnepekre, gyereknek ruhát. Edzek otthon 3×45 perc hetente, addig ő vigyáz rá. Hát ő meg sokszor menne már játszani a haverokkal, meg nyomja a telóját. Legalább egy könyvet venne a kezébe :/
Ami zavar, hogy az énidőm is olyan, hogy hozza oda a gyereket, hogy nyűgös éhes mit csináljon. Kb végig stresszel. Mondtam ez így nem segítség.
Annak ellenére, hogy most itthon van még mindig én főzök és takarítok, mert őt csak hosszas csesztetés után tudom rávenni bármire.
Szóval kitartást kívánok magunknak.
Az én férjem pszichológushoz jár a dühkitörések miatt. A gyerek születése óta ilyen, ami egybeesett egy rokona halálával, szóval duplán kijutott neki a stresszből.
A telefonnyomkodást anyaként is csinálom, pár percre jó kiszakadni a mókuskerékből. A férjem inkább az asztali gépnél ül és játszik. Függő, de nem ismeri be. Sokszor veszekedtünk a gyerek előtt ezen, nem használt semmi. Viszont a gyerekkel is sokat foglalkozik a kezdetek óta. Nagyon szereti, ugyanakkor nagyon durván kiakad a sírás miatt néha. Senki el se hinné róla. Elég kontrasztos a normális személyiségével, ez előtte nem látszott, így nem tudtam hogy ez lesz.
Nyilván megkérte már a kérdező hogy ne csinálja de nem használt, ezért született a kérdés.
Sokféle apaprobléma van, vannak akiket egyáltalán nem érdekel a gyerek és lelépnek, vannak akik hétvégente megnézik azért, vannak akik csak játszani hajlandóak ha már elég nagy hozzá a gyerek, ki mit hoz otthonról vagy mi az elképzelése magáról mint apa.
Az enyém nagyon oda akarja tenni magát de látom hogy jönnek elő a tanult minták. Ilyenkor rászólok, csak hogy észrevegye.
A telefonnyomkodásra próbáljátok meg hogy kijelöltök egy intervallumot amikor csak a gyerekkel foglalkozik. Először rövid legyen amit biztosan kibír, addig a telefon a másik szobában legyen hogy véletlenül se kapja fel. Eleinte legyél ott vele ha elakad vagy valami hogy sikerélménye legyen. Később lehet emelni az időn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!