Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apuka többször inkább a...

Apuka többször inkább a facebookot nyomkodja, ahelyett hogy babázna?

Figyelt kérdés
Szokott vele foglalkozni, de nagyon sokszor az van hogy inkább telefonozik. Ha sír hamar elmegy a türelme. Mit tudnék csinálni?

2023. ápr. 7. 09:12
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
78%

Igaza van a 9esnek..meg a10esnek is.

Parom dolgozik meg megcsinál mindent a kertbe udvaron házkörül stb.De már itthon a gyerekre nrm.sok ideje van és nekii is a telefon akikapcsolódás.

Ha még kicsi a gyerek beszélj vele megegyszer mert utána azt veszed észre,hogy hoppá amugy mindent te csinálsz.

Tapasztalat...

2023. ápr. 7. 10:12
 12/26 anonim ***** válasza:
88%
Mondom én, átlagos. Utána meg sírnak a faszik hogy "ellenük van nevelve" a gyerek. Mert véletlenül se az a baj hogy leszarják a gyereket.
2023. ápr. 7. 10:15
 13/26 anonim ***** válasza:
30%

Sok férfi olyan, hogy a csecsemővel, pici gyerekkel (amíg nem lehet vele "értelmesen beszélni"), nem tud mit kezdeni. Többnyire ez otthonról hozott minta. Beszélgessetek róla, szerintem ki fog bukni, hogy otthon is anyu csinált mindent, és apuval már akkor lettek jóban, mikor nagyobb volt (ha ugyan jóban vannak egyáltalán).

Ha tudatosítod benne, jobban fog tudni változtatni magától is.

2023. ápr. 7. 10:18
 14/26 anonim ***** válasza:
43%

Az a baj, hogy rosszul kérdeztél akkor, kérdező. Asszertiv kommunikációnál, hogy be is menjen a másik félnek, nem azt mondod, hogy ezt meg ezt ne csinálja. Megkérdezed, hogy miért van szüksége ilyen szinten a telefonozásra? Illetve a saját érzéseidet, meg szükségleteidet mondod el. De nem úgy, hogy "nagyon rosszul érzem, hogy te állandóan telefonozol és nem foglalkozol a babával" Mert így hibást keresel, támadsz.

Valami olyasmit kellene mondanod, hogy rosszul érzed magad, mert egyedül érzed magad, el vagy fáradva, úgy érzed sokkal könnyebb lenne, ha meg tudnátok beszélni, hogy ki mit érez a gyerekvállalással kapcsolatban. Ekkor elindulhat egy párbeszéd. De ha nem vevő rá, sajnos érzelmileg elérhetetlen, ezt terápiában, párterápiában lehet szétszálazni, honnan indul.

2023. ápr. 7. 10:21
 15/26 anonim ***** válasza:
88%
"Sok férfi olyan, hogy a csecsemővel, pici gyerekkel (amíg nem lehet vele "értelmesen beszélni"), nem tud mit kezdeni." Meglepi: a nők sem, csak tudják hogy ha ők nem csinálják meg amit kell, akkor nem lesz megcsinálva.
2023. ápr. 7. 10:26
 16/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek
2023. ápr. 7. 10:29
 17/26 anonim ***** válasza:
81%
Melyik válasz lett a nyerő? Melyik alapján lesz a továbbiakban a dolog?
2023. ápr. 7. 11:09
 18/26 anonim ***** válasza:
87%
15, Én egy szóval sem mondtam, hogy ez rendben lenne, csak hogy ez otthonról hozott, generációkon átívelő minta. Nyilván férfifüggő, hogy szarik bele vagy hajlandó felismerni és változtatni a problémán, de eleve a felismeréshez beszélni kell erről - pusztán ennyire irányult volna az ezek szerint kevéssé hasznos válaszom.
2023. ápr. 7. 12:03
 19/26 anonim ***** válasza:
85%

Telefonfüggő, az én férjem is ilyen, és sajnos én is. Az utóbbi időben én is sokszor kapom azon magam hogy a gyerek játszik én meg nyomom a telefont.

Nálunk az lett a megoldás hogy beismertük mindketten és megbeszéltük hogy csak alvásidőben telózunk. Ilyenkor a telefont el kel rakni, lehetőleg egy másik szobába, vagy még jobb ha kint hagyja a kocsiban, így nincs kéznél. Mi a hálónkban az éjeliszekrényünk fiókjába tesszük, mi meg a nappaliban vagyunk többnyire, szóval van egy kis távolság és eszünkbe jut miért is tettük oda ( ha a zsebemben van reflexszerűen előveszem). Amit az egyik válaszoló írt hogy jelöljetek ki időintervallumokat amikor nem nyomkodja, az tök jó megoldás, és idővel lehet növelni. De első körben le kell ülni vele beszélni (higgadtan és nem vádaskodva, cseszegetve), hogy van ez a probléma és szeretnéd ha közösen megoldanátok.

2023. ápr. 7. 13:09
 20/26 anonim ***** válasza:
88%

"Leléphet ha sok a teher? Mondjuk erre nem is gondoltam még."

Nem nagyon szoktál gondolkodni, azt látjuk...

Eleve ilyen volt, mégis szültél neki gyereket, úgyhogy nincs ebben semmi fura: azt kaptad, amit választottál magadnak.

2023. ápr. 7. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!