Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meddig támogatnád a felnőtt...

Meddig támogatnád a felnőtt gyereked anyagilag ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Lányom felnőtt, 22 éves. Nem akart egyetemre menni, érettségi+szakma+nyelvtudás 380 000et keres kb. saját elmondása szerint. Külön él Pesten, szobát bérel barátokkal.

Már középsuliba is ott járt, akkor kolis volt. Minden hónapban támogattuk kb 50 000-el+étellel, fizettük minden kötelező költségét, ami rendben is van. 2 éve befejezte az iskolát, de a támogatás megmaradt. Úgy beszéltük meg, ha megszorul jelzi és mi adunk ha tudunk. Azóta is minden hónapban kér pénzt. Változó, hogy mennyit, 30-70 között, átlag 40 ezer minden hónapban megy neki.

Sokat jön-megy, étterem, kávé, kirándulás, nyáron tengetpart, tehát nem kenyérre kell neki.

Egyrészt örülünk, hogy jó sora van, nem sajnáljuk tőle, másrészt nem vet fel bennünket a pénz. Pl mióta Pestre került a gyerek, most már 7 éve, mi nem voltunk nyaralni. Étel, számlák stb rendben vannak, de"extrákra"már így nekünk nem telik. Étteremben 2 éve nem voltunk, mert minden"felesleges" pénz megy a gyereknek. Eddig soha nem mondtunk nemet, de most már nagyon jól esne kicsit letenni ezt a pénzügyi terhet, de a gyereket sem szeretnénk megbántani. Más hogy kezeli ezt?

jan. 30. 16:07
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%
Szülőként ez is feladatotok, megtanítani, hogy spórolni is kell és igen, néha le kell mondani ezért a szórakozásról neki is. Amúgy 380- ból mértékkel simán tudnia kéne ezt.
jan. 30. 18:40
 22/46 anonim ***** válasza:
75%

Fogalma sincs, hogy a saját rovásotokra támogatjátok, mivel ezt nem mondtátok meg neki. Azt hiszi, hogy ebből a pluszból is természetes módon gazdálkodhat anélkül, hogy ti nélkülöznétek. Fel kell világosítani.

Egyébként engem is támogattak felnőttként a szüleim utazás céljára - nem kértem, de elfogadtam, mivel nem kellett a fogukhoz verni a garast miatta.

jan. 30. 18:43
 23/46 anonim ***** válasza:
90%
Szépen elmondod hogy nektek megterhelő, és hogy te is élni szeretnél és mivel már saját keresete van, megváltoztak a dolgok. Kezdetnek azt mondanám hogy havi 20ezret kap még fél évig. Aztán ennyi volt. Nyilván ha ennie nincs mit szóljon de csak akkor ha nem szorta el a pénzét. Ha ruhákra nyaralásra, szorakozásra telik akkor van miből lefaragni.
jan. 30. 19:12
 24/46 A kérdező kommentje:
Nehéz ügy, de muszáj lesz leülni vele. Tudja, hogy mi hárman összesen kevesebb pénzből élünk mint ő egyedül. Olyan is volt egyszer, hogy nem tudtunk adni, mert kellett új hűtő. Megmondtuk neki, hogy mi is alig várjuk a fizetést már. És a fizetésem napján reggel(tudja mikor van) már hívott, hogy na megkaptam már, tudok e pénzt küldeni? Tudja, hogy volna hova tenni nekünk is a pénzt, nincs nagyon tartalék meg szoktunk beszélni róla, hogy de elmennének már mi is valahova nyaralni, de nem telik rá, de akkor is kér mindig. Pedig jó gyerek amúgy, csak nem akar kijönni a gyerek szerepből valahogy(más dolgokban is így van).
jan. 30. 20:00
 25/46 babyboom567 ***** válasza:
85%

A 23-as válaszolóval értek egyet.Elmondani, hogy fixen adtok még 20ezert 6 hónapig,és utána vége.

Eszméletlen pofátlan szerintem a gyereketek.

jan. 30. 20:03
 26/46 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, soha nem fogja megtanulni a lányod beosztani a keresetét, ha ti mindig adtok neki "egy kis pluszt". Arról nem is beszélve, hogy távolról sem normális, hogy magatoktól vontok meg dolgokat, azért hogy neki jusson.

A másik gyerekedre nem gondolsz, aki még otthon él veletek? Tőle épp úgy megvontok egy csomó mindent a lányod miatt.

A lányod felnőtt, dolgozik, ha nem elég a fizetése mindenre, akkor keressen egy jobban fizető állást - vagy tanuljon meg lemondani 1-2 dologról. Teszem azt: nem megy el kávézni meg fröccsözni a haverokkal, cserébe meg tudja venni magának azt a cipőt, amit kinézett. De ez csak egy példa, gondolom érted, miről beszélünk.

jan. 30. 20:04
 27/46 anonim ***** válasza:
100%

Vicceltek?

Hárman együtt keveseből élnek és támogassák azt aki hozzájuk képest dőzsöl.

jan. 30. 20:06
 28/46 anonim ***** válasza:
90%

Van olyan család ahol ketten hárman élnek annyiból mint amennyit a lányod keres.

Egy forintot se adjatok neki, tanulja meg beosztani a pénzét.

jan. 30. 20:14
 29/46 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyszerű. Amikor azt kérdezi, hogy

"apa, le vagyok égve, tudsz adni valamennyit?" - akkor azt mondod, hogy sajnos nem. Vagy azt, hogy 10-et tudsz ebben a hónapban adni. Vagy megkérdezed, hogy miért van leégve.

jan. 30. 21:38
 30/46 anonim ***** válasza:
100%
Ebben az esetben nem adnék neki. Egyszerűen és nyíltan megmondanám, hogy nem tudok és nem akarok segíteni, oldja meg.
jan. 30. 22:03
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!