A szüleim szerint szégyen 21 évesen férjhez menni?
21/L
A héten a párom, akivel 2 éve együtt vagyunk megkérte a kezem. Egyeltalán nem számítottam rá, persze, beszéltünk már erről, de nem számítottam rá, hogy mostanánan lesz. Ezt leszámítva nyilván igent mondtam, mert szeretem és jól bánik velem. Kb 1 éve együtt is élünk, mindketten dolgozunk és ugyanúgy kiveszi a részét a házi munkából is. Lehet, hogy hihetetlen, de sosem bántott meg vagy sértett vérig. Igen, néha még összekapunk, de semmi komolyabb dolog miatt. Nincs is miért. Volt a múltban egy pár párkapcsolatom, és őszintén egyik sem volt ennyire nyugodt és biztos.
A lényeg, hogy falun nőttem fel, az én szüleim szerint pedig hatalmas csalódás vagyok a családban. Először is, mert ott hagytam az egyetemet, emiatt pedig a páromat hibáztatják, habár még azelőtt depressziós voltam az egyetem miatt mielőtt megismerjem a párom.
Egy idő után úgy tűnt, hogy megbékéltek ezzel, és még mondták is, hogy milyen rendes fiú meg minden. Bármikor találkozunk velük vagy beszélünk telefonon mindig elbeszélgetnek vele.
Most, hogy megkérte a kezem, apám úgy áll hozzá, hogy ha megtörtént, akkor ez van, megy minden előre és hozzá kell szokni. Ennek ellenére érződik rajta, hogy nem tetszik neki. Anyám viszont borzasztó. Azt mondja, hogy elba**tam a fiatalságom, és milyen szégyen, mert csak a buta tanulatlan lányok mennek férjhez fiatalon. És, hogy rólam fognak pletykálni a faluban. Stb.
Ma megkérdezte, hogy mikor akarnánk tartani az esküvőt, mondtam,hogy talán jövőben vagy ha nem jön össze, akkor azután. (úgyhogy nyilván nem lennék már 21 éves). Erre azt mondta, hogy ő nem bánja ha még várunk pár évet, nem kell sietni.
Én nem értem, hogy mi van a fejükben. Ott van előttem életem szerelme, féltérden, kezében a gyürűvel és kérdezi, ha akarok lenni a felesége. Mindkettőnknek van munkája és együtt élünk. Azt kellett volna mondanom, hogy "nem, mit fognak mondani aztán anyámék és a faluban?"?!
Elnézést megint felháborodtam.
Kíváncsi vagyok a véleményekre, esetleg tanácsokra.
Köszönöm!
Szerintem csodálatos dolog, hogy ilyen fiatalon bele tudtok menni ilyesmibe és tényleg úgy érzitek, hogy megvan a másik feletek!
Sok boldogságot a jövőben, a szülőkkel pedig egyszer üljetek le beszélgetni, hogy márpedig komolyan gondoljátok. Párod szülei örültek neki? Mert lehet egy közös vacsora jó beszélgetéssel meggyőzné anyudékat. :D
Adj nekik egy kis időt had szokják a gondolatot az esküvő még úgysem mostanában lesz addigra lenyugszanak a kedélyek amúgy meg senkinek semmi köze hogy mikor mész férjhez főleg nem a falubelieknek
8as voltam csak véletlenül elnyomtam bocsi
A szüleidben van egy csalódás, hogy a lányuk nem végez (bár ami késik, nem múlik), ez vetül ki a megjegyzéseikre.
Éld a saját életed, majd megnyugszanak.
#11-es vagyok. Gondolom nagyon buta emberek pontoznak le akiknek még az életben kapcsolata sem volt, nem hogy egy olyan ember akivel össze is tudják kötni az életüket. Minden esetre, nekem vannak barátaim akik kevesebb mint kettő év járás után házasodtak össze. Évek óta boldogan megvannak, gyerek is lesz nemsokára. Szóval, akik szerint ez elítélendő azok gyorsan húzzák ki fejüket a seggükből. Mert tudjátok, a kérdező és a párja ezerszer normálisabbak mint azok akik huszon-harminc évesen is még bulikból bulikba járnak, hogy megrakják őket a budin vagy random fószerok lakásán.
Inkább az ilyen fiatalokat kellene támogatni ahelyett, hogy a lezüllést és az elkorcsosulást hirdetitek!
Az eljegyzés rendben van, ha így érzitek, de az esküvővel tényleg várni kellene még, ebben egyetértek a szüleiddel. A többivel viszont egyáltalán nem és neked adok igazat: egyrészt őszintén kit érdekel, ki mikor megy férjhez, had pletykáljanak, ugyanúgy kap hidd el, aki 37 évesen házasodik és negyven évesen szül, ez nem egyedi eset, valamin csámcsogni kell. Az egyetemet tudod folytatni bármikor - ebben viszont ne engedd, hogy a barátodnak befolyása legyen.
Viszont azt már most mondom, nem elég, hogy csak "elbeszélgetnek" a pároddal, ha találkoznak. A párod a család része, és érezhetően nem kedvelik, nem fogadják el, ami hosszútávon nem lesz jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!