Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Falusi szülőnél/nagyszülőnél...

Falusi szülőnél/nagyszülőnél mennyire jellemző a másik ugráltatása?

Figyelt kérdés
2024. jan. 27. 11:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
A nagyszüleim gazdálkodók voltak (már nem élnek) és anno a család apraja, nagyja ment segíteni, amikor nagyobb feladatok voltak a földeken, vagy az állatok körül. Én ebben nőttem fel, nekem ez lett a természetes, de most olyan helyen élek, ahol csak kiskert van. A családi gazdaságot a nagyszüleim halála után olyan családtagok vitték tovább, akik ma már szintén idősek, a gyerekeiket, unokáikat viszont egyáltalán nem érdekli ez az életforma, így folyton vitáznak. Valahol megértem mindkét felet, de nem tudom, mi lenne ilyen helyzetre a jó megoldás? Azt viszont nem gondolnám, hogy letörne a fiatalabbak keze, ha alkalmanént segítenének az idősebbeknek, de az sem elvárható, hogy ezért feladják a saját életüket. Nem ugráltatás az, ha segítünk a ház körül a szüleinknek, nagyszüleinknek, számomra azt pl sokkal szomorúbb látni, hogy ez már ugráltatásnak minősül a fiataloknál.
2024. jan. 27. 20:09
 12/14 anonim ***** válasza:
52%

Nem ugráltatásnak élném meg, ha segíteni kéne, ez oda-vissza működik. Az viszont nekem nem férne bele, hogy állandó szereplőként számoljanak velem olyan munkákhoz, amit önerőből nem tudnak már elvégezni, de továbbra is ragaszkodnak hozzá.

Egy példa: Ha fel akarják újítani a házukat, mert kell vagy most telik rá és így jobb nekik, akkor szívesen segítek, amiben tudok. Akkor viszont már nem ugranék olyan nagy hévvel, ha én is családosként külön lakom, van otthonom, és a szülők arra hivatkozva akarnak egy valag pénzt költeni a házukra, hogy az nekem legyen szép, az én örökségem lesz. Sőt, ha úgy döntök, beköltözhetek. Nagyon szélsőséges eseteket kivéve nyilván nem fogok, így ez kidobott pénz lenne és világosan megmondanám, hogy inkább adják el és a maguk kényelmét keressék a nagy ház pofozgatása helyett.

Nálunk szerencsére anyukám belátta ezt, szólt, hogy újat vesz, mert felesleges neki akkora és most a számára megfelelő helyen lakik.

2024. jan. 27. 21:59
 13/14 anonim ***** válasza:
83%

10-es, "illik". Nem, bmeg, hogyha vendégségbe megyek anyámékhoz, akkor nem fogok napi 6 órát kinn gazolni, meg a tehenekkel foglalkozni, mert nem azért mentem oda.

Mondjuk nem is járok, mert rögtön jönne a feladatok kötelező kiosztása.

2024. jan. 28. 11:56
 14/14 anonim ***** válasza:
Maximálisan egyetértek az előbbi két hozzászólóval mert az én szüleimnél is alapvetéssé vált, hogy folyton számoljanak velem olyan munkákhoz, amit önerőből már nem tudnak elvégezni. Ez is közre játszott a külföldre költözésben.
2024. febr. 6. 10:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!