Falusi szülőnél/nagyszülőnél mennyire jellemző a másik ugráltatása?
2es ugráltatás nem ugratás
Ha vannak háziállatok(tyúk, disznó stb) akkor annak az etetése, rendben tartása a gyerek feladata is ha kisebb mondjuk összeszedi a tojást ilyenek ha erre gondolsz akkor ja elég gyakori vagy krumplit kell ásni
Hogy ez mennyire számít ugráltatásnak az már más kérdés
Olvastam it tolyab kérdést, ahol az idős szülők nem tudják már ellátni a kis gazdaságukat, a nagy területen füvet nyírni, haszonállatokat etetni, ellátmányt intézni, takarítani. A gyetekeiktöl várták ezt, akik maguk is családos felnőttek. Fizetett alkalmazottat nem engedtek be.
Na ilyen ugráltatást nem tűrnék, mindenkinek be kell látnia, ha a meglévő feladata, háza vagy gazos kiskertje meghaladja a lehetőségeit és lejjebb kell adnia. Erre nem a gyerekek bevonása a megoldás.
Idősebb, vidéki rokonoknál még úgy van, hogy nem herevere az élet. Munka van a ház körül, a házban, egész nap, állatok, veteményes, stb.
Mi pesti népek meg negoldjuk a bevásárlást a sparban aztán lógatjuk a lábunk.
A vendég se vendég náluk, majd eszel, ha tettél érte, beállsz a munkasorba.
Gyerekként utáltam, ma kifejezetten jólesik náluk lenni, akkor is ha gazolni kell.
8as azért ez nem így van hogy ha nem dolgozol ne is egyél(legalábbis nálunk)
Ha valaki segíteni akar segítsen de nem elvárt dolog
#9 nyilván ha ott vagyok 3 napot, kapok enni, nem kell kiforgatni.
De valahol érthető az ő nézőpontjuk is, attól mert vendég van, az állat éhes,stb.,megy tovább az élet, és illik besegíteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!