Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 11 éves gyerek még a szülők...

11 éves gyerek még a szülők ágyában alszik, ez egészséges még?

Figyelt kérdés

Van neki külön szobája, de megvárja amíg elalszunk és bejön hozzánk aludni. Páromnak mondtam már, hogy valahogy muszáj lesz megszoknia a külön szobát, de valahogy nem jön össze. Ötletek?

(Már unom, hogy a fürdőkádban kell intézni mindig az akciókat)

Egyébként nevelt gyerekem.

jan. 26. 20:54
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
62%
Nem egészséges. Amíg a szülőben is van egy bizonytalanság, hogy jaj, mi lesz, ha kirakom, akkor ő érezni fogja ezt a bizonytalanságot és kihasználja. Le kell vele ülni beszélni, határozottan, hogy ő már nagyfiú, tovább ez nem mehet, holnaptól/hétfőtől zárni fogjátok a hálószobát, pont. Legjobb lenne, ha tudnátok egy külön szobával, nagyfiús dolgokkal motiválni. Mindig megdicsérni, ha szépen végigalussza az éjszakát a szobájában. Ha a párod ebben nem partner, akkor menjen ki a kanapéra vagy egy matracra a fiúk szobájába.
jan. 27. 13:55
 32/36 anonim ***** válasza:
93%

Szia! Fiam 8 éves , születése óta velünk alszik. Azt mondja fél, rosszat álmodik, ha egyedül van.

Minket is kezd zavarni a dolog, így pár hete felkerestünk egy pszichológust. Nem szeretném, hogy azt érezze, hogy erőszakkal kidobtuk a hálóból és ez miatt később szorongó felnőtt váljon belőle.

5 alkalom után tegnap volt szülőkonzultáció. Nyilván minden gyermek más, ezért is jó szerintem, ha pszichológus is “megvizsgálja” az okot. Mi esetünkben önbizalomhiány áll a háttérben, és a pszichológus szerint (remélem igaza van) pont a külön alvás sikeressége adna nagy önbizalmat a fiunknak. Szerinte vágyik rá, szégyenli is, de nem mer “leválni”.

Kedden lesz a köv beszèlgetésük, akkor kezdjük az alvástréninget. Ő erősíti a fiúnkat, nekünk meg el kell végezni feladatot, amit kapunk. A vége az lesz, bármennyire is harcol a fiúnk ellene, ki kell tartanunk.

Mindenképp azt javaslom, hogy konzultáljatok egy pszichológussal.

Ja meg azt mondta, hogy 14 éves kor körül megkezdődik a szexuális ébredezès, az után már káros lesz rá nézve is lelkileg az együttalvás.

jan. 27. 14:18
 33/36 anonim ***** válasza:
0%
#28-as, várom a válaszod. Eddig eléggé pedofil-gyanús vagy és hát ugye IP cím alapján könnyen megtalálható vagy... Szóval ideje lenne megmagyaráznod ezt a 'gyerekek nemi élete' dolgot.
jan. 27. 14:45
 34/36 anonim ***** válasza:
92%
Pesig ezen csak a szakember és a kitartás segít, semmi más. 11 évesen már lehet reggeli merevedése is egy fiúnak, gondolom erre gondolnak itt sokat szexuális élet alatt… Baromi rossz lehet a 16 éves kamasznak is megosztani a szobáját, vágynak ilyenkor az emberek a saját zugra…
jan. 27. 15:05
 35/36 anonim ***** válasza:
35%

"11 éves gyerek még a szülők ágyában alszik, ez egészséges még?"

hogyne, de csak ha még cicizik is mellé:D

jan. 28. 14:18
 36/36 anonim ***** válasza:
100%

34-es: Én is ilyesmire gondoltam, egy kamaszodni kezdő fiú már kezdhet pl. maszturbálni, érthető, hogy nem a szülő mellett akarná ezt az ágyban csinálni. A nemi életbe nemcsak a közösülés meg az orál értendő bele, hanem a maszti is. Amúgy a túl sokáig tartó együtt alvás a szülők nemi életét is szétzilálhatja, különösen, ha napközben vagy hétvégén se adódik néha egy-egy olyan óra otthon, amikor kettesben vannak.

Szerintem szeparációs szorongása van a gyereknek. Ez a viselkedés egy 5 évestől még érthető, de egy 11 évesnél már gondot jelez. Arra kell gondolni, hogy 14 évesen sokan már kollégiumba mennek, 18 évesen meg külön költöznek. Van, aki aztán az élete nagy részében egyedül fog aludni, mert egyedül fog élni. Olvastam olyan esetekről is, amikor felnőtt ember se mer egyedül aludni, mert fél a sötétben. Ezek nyilván szorongásos zavarok.

jan. 29. 19:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!