11 éves gyerek még a szülők ágyában alszik, ez egészséges még?
Van neki külön szobája, de megvárja amíg elalszunk és bejön hozzánk aludni. Páromnak mondtam már, hogy valahogy muszáj lesz megszoknia a külön szobát, de valahogy nem jön össze. Ötletek?
(Már unom, hogy a fürdőkádban kell intézni mindig az akciókat)
Egyébként nevelt gyerekem.
"Otthon volt az apjuk, de mint említettem alkoholista és sokat voltak együtt"
A gyerekben traumák lehetnek ebből az időszakból. Agresszív is volt az apa velük vagy az anyjukkal? Érthető lenne, miért menekül az anyjához.
Mikor lépett ki az apa az életükből?
"10-es:közös szoba a bátyjával, van tv ráadásul okos, de van bekötve TV szolgáltatás is. "
Mondjuk a 16 éves bátyjának is kéne már privát szféra, szóval nem a legjobb lehet egy szorongó kiskamaszt meg egy már rendesen kamasz fiút egy szobába kényszeríteni.
Vannak ilyen családok. Nálunk pl elég átlagos, hogy ilyen korig eltartott ez. Én azt hiszem 8-9 éves korig, tesóm 10 éves korig tolta ezt, unokatesóim most 12 és 14 évesek (nem testvérek), és náluk is mostanában javult ez. Nagybátyám ötven, és anno ő is így volt. Nyugi, nagybátyám, én, tesóm és egyik rokon sem aberrált felnőtt.
Beszéljen anya a gyerekkel, tegyétek vonzóvá a külön szobát, ideiglenesen költözzön össze a tesoval, stb. Ezek működhetnek. A fenyegetés, megalázás és társai nem fognak működni, tapasztalat.
A nagyobb fiam 10 éves, de még ő is jönne, pedig születése óta saját szobája van és sosem altattam picinek úgy, hogy mellé feküdtem, vagy vele aludtam. . Olyan 5éves kora körül kezdett átmászni késő éjjel, de ahogy aludt, mindig visszavittem.
Néha hétvégén este filmezős estét tartunk, akkor ottalhat.
Barátnőmek fia csinálta ezt 12 éves koráig. Aztán egy idő után már nem fértek el hárman, így a barátnőm átment ilyenkor a fia szobajaba aludni.
Nem sokkal később a gyerek maradt a saját szobájaban.
Nem mondom, hogy túl gyakori eset, de előfordul. Viszont én nem érzem ennek hátrányos hatását.
A gyerek már 17 éves, gimis, van barátnője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!