Lehet ő az apám akkor is? Egyezik a DNS mintánk. De a vércsoportunk nem! Ez mit jelent?
Az en fiam olyan mint az apja klonja. Tehat SEMENNYIRE sem hasonlit ram. De en szultem az en fiam, en vagyok az anyja , ez biztos.
Na ezt csak azert irom mert nem muszaj hasonlitanod apadra ahhoz , hogy az ove legyel.
ez egy elég hülye kérdés
Ha a DNS egyezik akkor egyértelműleg az apád
A vércsoport nem lényeges
"mondom mert semmibe sem hasonlítok apámra! Még a vonások sem"
És akkor mi van? Bátyám apámra nem hasonlít, én anyámra. 🤷
Pont tegnap volt egy house resz, ahol azt mondtak a vert nem csoportra hanem antitestre tesztelik es bizonyos autoimmun betegseg okozhatja hogy olyan antitestet gyart amit nem kene es igy rossz vercsoportot hisznek.
Nem hiszem hogy ez a megoldas, csak erdekessegkent osztom meg.
Amugy a lupus volt az az autoimmun betegseg.
Én és az egyik nagyszülőm 0 negaív vércsoporttal rendelkezünk a családban, mindenki más AB+. Ez akkor derült ki, mikor egszer irányított véradást próbáltunk csinálni, én akkor adtam először vért és kiderült, hogy mindkettőnknek ugyanaz a ritka vércsoportunk van.
Én ezt ahhoz tudom hasonlítani, hogy nekem vörös hajam és kék szemem van, utoljára a dédszüleimnél fordult elő ilyen. De elvileg hét generáción át tudnak öröklődni recesszív gének. A vércsoport meg nem sokat jelent, egyik barátom anyukája azért volt veszélyeztetett terhes a barátommal, és kellett szülnie külön orvosi asszisztenciával, mert nem volt kompatibilis a vércsoportjuk (nem értek ozzá, de valaki biztos elmagyarázza majd, vagy már el is magyarázta).
Ez érdekes, mert 0 szülőnek elvileg nem lehet AB gyereke. Két AB szülőnek sem lehet 0 gyereke.
Mivel 2 szülőnk van, ezért csak "kéttagú" kombináció lehetséges: AA, A0, AB, BB, B0, 00. Ebből a kettőből az egyiket örökíti tovább. Mivel a 0 recesszíven öröklődik, ezért az AA és az A0 is egyformán A vércsoportot ad, de utóbbi a 0-t örökítheti tovább. Viszont az AB mellett már nincs recesszív 0.
Egyébként érdekességként mondom, hogy Európában eredetileg csak A és 0 volt, a B-t a tatárok terjesztették el. Azóta is a B, AB vércsoport ritkábban fordul elő a többihez képest, illetve az összes vércsoporton belül a negatív számít ritkának.
Terhesség alatt akkor van probléma, ha az anya negatív, de a baba pozitív az apa után, mert az anya szervezete ellenanyagokat termel a "pozitív" ellen, ezzel "mérgezi" a babát. Az ellenanyagtermelés akkor indul be, ha a negatív vér pozitívval keveredik. Ez alap esetben az 1. szülés során történik meg (terhesség alatt a teljes vér nem keveredik, csak bizonyos részei jutnak át a méhlepényen), tehát a 2. és többedik ilyen terhesség lesz problémás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!