Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most ezt tényleg ilyen nehéz...

Most ezt tényleg ilyen nehéz megérteni?!

Figyelt kérdés

Sziasztok, szükségem van kívülállók véleményére is, ezért írom ki a kérdést.

Péntek este lenne egy nagyobb családi vacsora, olyan rokonok hívtak meg, akiket kb fél éve nem láttunk, de nem a mi hibánkból, ők nem értek rá sosem, most meg meghívtak.

A probléma ott kezdődik, hogy barátokkal mennénk enni, iszogatni aznap este. Ha csak ennyi lenne, lehet lemondanám. De lesz ott egy fiú, akit nagyon szimpatikusnak tartok és rég láttam már és most szingli. Szóval ez AZ esély. Anyukámnak elmondtam őszintén, hogy nem szeretnék menni arra a családi banzájra és értse meg, hogy fontos, hogy találkozzunk, legalább társaságban, úgysem volt még soha senkim.

Nagyon nem örül neki, hogy ezért hagynám ki, szerinte ez illetlen, hogy inkább iszogatok meg fiúzok.

De ez nem iszogatás meg fiúzás, csak barátokkal elugrunk valahová.

Nem igazán akar elengedni, de nem akarok lemaradni erről.

Tényleg gáz, vagy valahol megérthető és simán elmehetnék?

18/L

jan. 9. 21:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
17%
Én így negyvenévesen simán a rokonokat választanám. Ugyanis nem valószinû, hogy ezzel szalasztod el a nagy Ôt. Eleve minimális az esélye, hogy ezen a haveri összejövetelen bármi érdemi elôrelépés lenne közöttetek. És rég rossz, ha a lány akar teperni a fiú után. Ugyanakkor emlékszem a saját fiatalkoromra, és tudom, hogy engem is bántott volna a kihagyott 0.00001% esély, ezért elengednélek. Illetve ha elôre tudod a rokonlátogatást, említheted a barátaidnak, ha az az haveri esemény még nem fix, hátha össze tudnátok jönni máskor.
jan. 10. 01:22
 12/22 anonim válasza:
92%
Ha nem megoldható az, hogy mindkét helyre benézel, akkor szerintem inkább menj a barátaiddal. 18 éves vagy már, felnőtt nő, lehetnek külön programjaid, nem vagytok édesanyáddal összenőve és ezt neki is ideje lenne lassan elfogadni. Arról nem is beszélve, hogy fél éven keresztül a rokonaid nem értek rá és miattuk lett halogatva ez a vacsora, most viszont neked lenne számodra fontos programod.
jan. 10. 01:27
 13/22 anonim ***** válasza:
92%
Tuti nem rángatnálak családi vacsorára.
jan. 10. 02:30
 14/22 anonim ***** válasza:
68%
Se családozni, se fütyizni nem mennék. De te még tele vagy reménnyel.
jan. 10. 08:20
 15/22 anonim ***** válasza:
88%
#11 A kérdező nem "teperni" akar a fiú után, csak "véletlenül" pont ott futhatnának össze, akkor amikor a fiúnak épp nincs barátnője. Ilyen alkalom ritkán adódik...
jan. 10. 08:43
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Én rákérdeznék azért, hogy miért nem enged el? Felsoroltad hogy felelősségtudatos vagy, vélhetőleg ismer is téged annyira, akkor mi az oka? Ezt nem mondta el? Az ivással van gondja vagy a pasizással? Vagy esetleg mással? Szerintem kérdezz rá aztán lehet még el is enged, én legalábbis ezt tenném, a tisztázatlanság miatt sok baj, konfliktus szokott születni.
jan. 10. 09:46
 17/22 anonim ***** válasza:
89%
Persze, hogy külön utakon szervezkedsz, mert 18 éves vagy és szívesebben mész el a barátokkal már leszervezett találkozóra, mint Marika néniékhez viselkedni, mézes puszedlit enni, Jóska bácsi történeteit hallgatva. Anyukád mit nem ért, ne haragudj? Őszintén sajnálom.
jan. 10. 09:53
 18/22 anonim ***** válasza:
89%

Én hülyét kaptam, hogy még 17-18 évesen is minden értelmetlen családi vacakra mennem KELLETT!, de a haverokkal találkozóra már ment a szájhúzás.

Nincs gyerekem (egészségi okok), de ha volna, biztosan nem rángatnám magammal 14-15 éves korától, csak ha ő is jönne velünk.

jan. 10. 10:56
 19/22 anonim ***** válasza:
40%

Anyukadnak az nem tetszik hogy meg volt előre a program, és úgy jön le hogy direkt akkorra csinálsz magadnak programot.

Amúgy itt mindenki írja hogy 18 évesnek mar lehet, ami igaz, de nem mindenki élete ilyen, ismerek olyan 18 évest aki biztos nem csinálna ilyet, és itt vagyok én aki 17 évesen több napos kirándulásra ment az akkori barátjával… nem vagyunk egyformák és a családi viszonyok sem

jan. 10. 11:00
 20/22 anonim ***** válasza:
24%
Hát kérdező, nem akarlak elkedvetleníteni, de ha a fiú akarna tőled valamit, már megkeresett volna. Ezen az iszogatás nem változtat, max megfektet.
jan. 10. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!