Mit szoktatok mesélni a szüleiteknek, ha kérdezik, mi a
helyzet?
Figyelt kérdés
Én nem vagyok ilyen magamról mesélős fajta, ugyanis SEMMI az ég világon nem történik velem. Nincs soha semmi újdonság. Csak dolgozom, aztán hazamegyek és pihenek. Nincs hobbim sem. Hétvégén is csak otthon vagyunk és pihenünk a párommal, max néha étterembe elmegyünk. Utazni sem szoktam. Szüleimet nagyon zavarja, hogy nem mesélek magamról, de én semmit nem gondolok említésre méltónak. Annyit tudnék max mondani, hogy ma megnéztem egy filmet és csirkepaprikást főztem. A munkámban sem történik nagyon semmi, max annyit tudnék, hogy ma sokat dolgoztam, ma keveset. Én a kollégáimmal se szoktam nagyon beszélni, nem kedvelem őket, és kimaradok a pletykálásokból is (szerencsére). A páromnak sem szoktam nagyon mit mesélni, hogy mi történt napközben. Meg nem is beszélek mindennap a szüleimmel, ha a fejemben is lenne valami, amit elmesélnék, 3 nap múlva már elfelejtem, vagy nem releváns.
Ti mit szoktatok mesélni? Vagy nektek izgalmasabb az életetek?
Ha minden nap beszélnék velük, én se sokat tudnék mesélni. Heti 1-2x beszélünk telefonon, úgyhogy pár nap alatt azért összejön annyi esemény hogy van miről beszélgetni. Mi azért barátnőmmel eljárunk helyekre, úgyhogy általában arról szoktam nekik mesélni, elmondják hogy nekik hogy teltek a napjaik stb. Igazából nehéz ezt megfogalmazni, mert csak magától jön a beszéd. Anyámmal kb. 5 perc alatt lerendezzük a dolgot, apám viszont szeret sokat beszélni, úgyhogy vele van hogy 2 órán át telefonálunk. Fogalmam sincs miről tud ennyit beszélni, de én nem bánom ha részletesen elmeséli a napját :D
jan. 9. 11:01
3/21 anonim válasza:
Szerintem ők már annak is örülnek ha elmeséled hogy hé tök jó filmet néztem ajánlom neked, vagy uncsi volt a munka ...szerintem bármi kis egyszerűt mondassz már jó mert ők csak szeretnék tudni hogy minden okés veled. (szerintem) . velem nagyon sok minden történik folyamatosan ugyhogy van mit mesélnem.
jan. 9. 11:01
4/21 Metionin válasza:
Őszintén szólva nem sokat. Ha anyám felhív, elsősorban azért teszi, hogy ő beszéljen, elmondja, mit főzött meg ilyesmik, amit én csinálok, az nem igazán érdekli. Így megúszom pár mondattal, aztán a megfelelő helyeken aházok, főleg amikor olyan emberekről beszél, akikről fogalmam sincs, hogy kik. Amúgy nekem sem túl izgi a napirendem, dolgozok, utána meg edzek és annyi, hétvégén pihenni szoktunk meg filmet nézni, takarítunk stb. de nekem a főzés meg a házimunka nem elég érdekes dolog ahhoz, hogy beszéljek róla, pláne nem sokáig, részletesen. Anyám megkérdezi a nyilvánvalót (dolgoztál ma? voltál tornázni? főztél? ott milyen idő van?) aztán rátér a saját mondandójára, dumál 10-20 percet, majd elégedetten elköszön, hogy le van tudva a heti gyerekfelhívás.
jan. 9. 11:03
5/21 anonim válasza:
Nekem is vannak ilyen üres járatok az életemben. Ilyenkor elmesélem, hogy mittomén kedden nehezen bírtam felkelni, ma szarakodás volt emiatt a munkába, megnéztem ezt a filmet, elmentem abba az étteremben, jó áron vettem a csirkét a lidl-be és finom volt. Az ilyen semmitmondó üres fecseségeseket mindig lebecsülik, pedig ezek tartják össze a társadalmat. Nem gáz a semmiről beszélni, nem is lehet miről, a felnőtt élet sokszor monoton.
jan. 9. 11:12
6/21 anonim válasza:
valamit csak kell mondani ,meg ja kell valahogy beszélgetést kezdeményezni nekik is
mesélj nekik milyen gondolataid vannak mire vágysz
jan. 9. 11:25
7/21 anonim válasza:
6
Ki akarná elkeseríteni a szüleit az igazsággal?
jan. 9. 11:29
8/21 anonim válasza:
- ma későn végeztem, fáradt voltam, így a bevásárlást holnapra tolom
- rákaptam az almalére, meguntam a vizet
- elkezdett penészedni a fürdő, van valami tartós ötleted?
- kéne egy szárítógép, nem tudom milyet válasszak, de lehet nincs is rá szükség
- hozzám dobták be a szomszéd levelét, majd holnap átviszem neki
Ezek csak az elmúlt pár napból események. Egyik se érdekes egy átlag embernek, de a szüleim szívesen hallgatják.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!