Jobban éltek, mint a szüleitek?
Jobban éltek, mint a szüleitek, amikor ugyanannyi idősek voltak, mint most Ti?
Ha van kedvetek, kommentben írjátok meg, hogy mi ennek az oka! (Pl.: tanultabbak vagytok, máshová költöztetek, régen könnyebb volt, stb.)
Jobban élek. (szavaztam is)
Az oka egyszerű, amit te is írtál. Képzettebb vagyok, költöztem is tapasztalat szerzés miatt. Bármilyen hihetetlen nagyrészt saját erőből.
Nyilván nem 100%-ban, mert volt hol laknom például. Viszont a képzésemet én fizettem és a vele járó költségeket is.
Sokkal jobban szerencsére. Igen, tanultabb is vagyok egy fokkal, jobb munkám van, tehermentes lakás és autó a feleségemmel, most készülünk még egy lakást venni. Dunántúli megyeszékhelyen laktunk, de én elmentem egy másik dunántúli megyeszékhelyre, az én munkám szempontjából itt sokkal jobb az élet.
32F, 27L
Most 30 évesen igen, bár az én szüleim elváltak, úgyhogy ez nem teljesen mérvadó. A keresztszüleim - szüleimmel egyidősek majdnem - nem váltak el és szerintem jobban is éltek az én koromban.
A szüleim/keresztszüleim pl. 26 évesen már a saját családi házukban éltek, házasok voltak és 3-3 gyereket neveltek, hát ezt 26 évesen nem sok ember tudja ma felmutatni, én sem tudtam.
Mi a férjemmel 30 évesen költöztünk be a családi házunkba és csak akkor született az első gyerekünk is, pedig sokkal többet tanultunk/dolgoztunk/tettünk le az asztalra, mint a szüleink generációja.
Értem ezalatt, hogy anno azért a szüleim/keresztszüleim kaptak anyagi segítséget a családtól, a lagzit a szülők fizették és az építkezésbe is beszálltak, az unokára vigyáztak, az én szüleimnek még nem kellett külföldre menni önerőre spórolni, nem is tanultak tovább, a végzettségükkel ma kb. minimálbért keresnének, abból nekik sem lenne házuk.
Szóval alapvetően azért sokkal könnyebb volt nekik, kevesebb tanulással és erőfeszítéssel többre lehetett vinni, mint ma. Mondjuk, az ő generációjuk nem is segített a gyerekeiknek, náluk már az dívott, mint sok mai 50+-osnál, hogy legyen hálás a gyerek, mert kapott enni és oldja meg maga az életét :D
Összehasonlíthatatlanul sokkal jobban. Amikor a szüleim annyi idősek voltak, mint én most, akkor 13 voltam, szóval elég jól emlékszem már, milyen volt a helyzet. Volt egy házuk vidéken és ennyi. Hónapról hónapra éltek, hol egyik volt munkanélküli, hol másik. Fizetés előtt két héttel már nem volt mit ennünk.
Nekünk a férjemmel van egy házunk Pesten, 8M hitel van rajta, új autónk amin meg 1M hitel van. Van mellette jócskán megtakarításunk, a gyerekeknek is. Tanultunk érte rengeteget.
Nehéz összehasonlítani, mert ilyen idős korukra már két gyerekes szülők voltak. Saját lakásban éltek, de a nagyszülők ebben sokat segítettek nekik és hitelük is volt.
Azt nem mondanám, hogy tanultabbak vagyunk, de Pest megyébe költöztem, itt ismertem meg a férjem. Itt sokkal több a lehetőség és bizonyos értelemben vakmerőbbek vagyunk, mint a szüleink voltak.
Anyagi szempontból jobban élünk, de nincs 2 gyerekünk (még egy sem), így nehéz összehasonlítani.
Sokkal jobban élek, mert 15 éve Norvégiában élek.
Ha otthon maradtam volna, akkor lehet hogy anyuéknak kéne eltartaniuk - ismerve az otthon béreket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!