Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Pénzelnétek egy ilye szülőt?

Pénzelnétek egy ilye szülőt?

Figyelt kérdés

A párom egy viszonylag szegény családban nőtt fel. Az apja egy alkoholista vasutas volt, az anyja pedig soha nem dolgozott. Egyetlen gyerek mellett soha nem ért rá, hogy munkát keressen! Tehát a párom gyerekként elment napszámba dolgozni, ha például új cipőt, vagy biciklit akart, mert a szüleitől még az legalapabb anyagi dolgokat sem kapta meg. Másfél éve meghalt az apja, így anyuka pénz nélkül maradt. Azóta a párom küld neki havi 60 ezret, hogy ne haljon éhen. Másfél éve! Lehet azt gondoljátok, hogy hát ez aprópénz, ennyit minden szülő megérdemel, csakhogy a párom összesen havi 300at keres! Ez a keresete 20%-a.

Kövezzetek meg, de szerintem ez a nőszemély egész élete alatt csak élősködött.

jan. 7. 09:46
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
91%
5 Amig hagyja magát.
jan. 7. 11:10
 12/42 anonim válasza:
91%

Abszolút nem is értem, magyarországon miért lett elterjedt a szokás, hogy a gyerekektol várnak segítséget a szulok. Foleg olyan esetben, ha aktivak és dolgoznak.

A Biblia sem ezt tanítja "Mert nem a gyermekek tartoznak kincseket gyűjteni a szülőknek, hanem a szülők a gyermekeknek."

jan. 7. 11:11
 13/42 anonim ***** válasza:
4%

12

Rosszul tudod.

2Móz 20,12

Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, a melyet az Úr a te Istened ád te néked.

Ez alól akkor ad felmentést Isten, ha a szülő a gyermeke saját árulójává válik, kárt okoz neki, és már nem szülő, hanem ellenséggé válik az adott embernek.

jan. 7. 11:14
 14/42 anonim ***** válasza:
5%
Tiszteld=törődj vele
jan. 7. 11:14
 15/42 A kérdező kommentje:
Mindezt megérteném, ha annó olyan szülők lettek volna, hogy mindent megadnak a gyereknek. De a párom szatyorrál járt iskolába, benne 2 füzettel, egy tollal meg egy almával.
jan. 7. 11:19
 16/42 anonim ***** válasza:
89%

Én kilépnék ebből a kapcsolatból, mert zavarna, hogy én meg a páromat finanszírozom és így közvetve a semmirekellő anyját is. Nálunk a szüleim voltak így, folyamatos feszültség volt köztük emiatt, végül pedig elváltak. Viszont megértem a párod nézőpontját is, elég sz*r helyzetbe lett kényszerítve, talán én is így tennék a helyébe, viszont a világ problémáját nem vehetem a vállamra, így rövid úton lezárnám a kapcsolatot.

A 14-nél azért van egy elég nagy logikai ugrás...

jan. 7. 11:27
 17/42 anonim ***** válasza:
100%
Én nem, de te abból választhatsz, hogy vagy tudomásul veszed, vagy otthagyod. Lebeszélni nem tudod, de nem is lenne erkölcsös, mert akkor a te lelkeden is száradna, ha éhenhal. Amúgy 60-ból nem lehet megélni, ha nem az utcán lakik. Akkor miből él?
jan. 7. 11:47
 18/42 anonim ***** válasza:
9%
Gondolom azért a néni saját ingatlanban lakik. Nem tudom mennyi idősek vagytok, de ha netán meghalt, azért örökségnek ottmarad valami. Lehet az apja alkesz volt, de a, anyját még szeretheti. Hidd el ez még a jobbik megoldás, hogy pénzt ad neki, a nyakatokra is költöztethetné.
jan. 7. 11:54
 19/42 A kérdező kommentje:
Dehogy lesz itt örökség :D Önkormányzati bérlakásban él, valami 9ezer lakbért fizet havonta. Kaját is az önkormányzat szállítja neki házhoz minden nap, igyen. Az a 60ezer elég neki rezsire meg kajakiegészítés. Szóval nem csak a fián élősködik, hanem az államon is. De valóban jobb így, mint ha ránk költözne, az már válóok lenne.
jan. 7. 12:01
 20/42 anonim ***** válasza:
59%

Párod döntése egyedül. Ha neked ez így nem elfogadható, jogod van otthagyni.

Nem tudom, milyen idősek vagytok, de van az a korosztály, akiknél még a szülők magázása volt a teljesen normális és elfogadott (akkor is, ha nálatok pont nem volt szokás).

jan. 7. 12:06
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!