Pénzelnétek egy ilye szülőt?
A párom egy viszonylag szegény családban nőtt fel. Az apja egy alkoholista vasutas volt, az anyja pedig soha nem dolgozott. Egyetlen gyerek mellett soha nem ért rá, hogy munkát keressen! Tehát a párom gyerekként elment napszámba dolgozni, ha például új cipőt, vagy biciklit akart, mert a szüleitől még az legalapabb anyagi dolgokat sem kapta meg. Másfél éve meghalt az apja, így anyuka pénz nélkül maradt. Azóta a párom küld neki havi 60 ezret, hogy ne haljon éhen. Másfél éve! Lehet azt gondoljátok, hogy hát ez aprópénz, ennyit minden szülő megérdemel, csakhogy a párom összesen havi 300at keres! Ez a keresete 20%-a.
Kövezzetek meg, de szerintem ez a nőszemély egész élete alatt csak élősködött.
Abszolút nem is értem, magyarországon miért lett elterjedt a szokás, hogy a gyerekektol várnak segítséget a szulok. Foleg olyan esetben, ha aktivak és dolgoznak.
A Biblia sem ezt tanítja "Mert nem a gyermekek tartoznak kincseket gyűjteni a szülőknek, hanem a szülők a gyermekeknek."
12
Rosszul tudod.
2Móz 20,12
Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, a melyet az Úr a te Istened ád te néked.
Ez alól akkor ad felmentést Isten, ha a szülő a gyermeke saját árulójává válik, kárt okoz neki, és már nem szülő, hanem ellenséggé válik az adott embernek.
Én kilépnék ebből a kapcsolatból, mert zavarna, hogy én meg a páromat finanszírozom és így közvetve a semmirekellő anyját is. Nálunk a szüleim voltak így, folyamatos feszültség volt köztük emiatt, végül pedig elváltak. Viszont megértem a párod nézőpontját is, elég sz*r helyzetbe lett kényszerítve, talán én is így tennék a helyébe, viszont a világ problémáját nem vehetem a vállamra, így rövid úton lezárnám a kapcsolatot.
A 14-nél azért van egy elég nagy logikai ugrás...
Párod döntése egyedül. Ha neked ez így nem elfogadható, jogod van otthagyni.
Nem tudom, milyen idősek vagytok, de van az a korosztály, akiknél még a szülők magázása volt a teljesen normális és elfogadott (akkor is, ha nálatok pont nem volt szokás).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!