Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érthető-e, ha ilyen esetben...

Érthető-e, ha ilyen esetben az apa elengedi a gyerekeivel a kapcsolatot? ⬇️

Figyelt kérdés
Három éve költözött el az apa a volt családjától, a barátnőjéhez. Azóta számtalan alkalommal próbálta megkedveltetni a párját a gyerekeivel, de azok passzívan állnak hozzá. Két kamaszgyerekről van szó. A barátnő az elején próbált kedves, közvetlen lenni, de a gyerekek elutasítóak, távolságtartóak voltak vele, így ő részéről elengedte a dolgot. Jogos, hogy az apa is elengedje, ha egyszerűen hiába próbálkozik (most már egyre krvésbé), nincs semmi látszatja a dolognak, a gyerekek részéről megmaradt ez a hideg, távolságtartó magatartás.
jan. 6. 09:26
 141/155 anonim ***** válasza:
88%

Érthető, igen, hogy apuka - akinek a családja semmit nem jelent - a számára sokkal kényelmesebb megoldást választja, és megideologizálja...Lelke rajta!

Bakker, hogy a fenébe képes valaki a saját gyerekeikről így lemondani? Nem szereti őket? Eddig x évig a mindennapjai részei voltak, majd 3 éve megszakad ez, utána meg csak azért, mert nem szívlelik az új nőt, akihez elköltözött, és most kényelmetlen a nő lakásába vinni őket, elengedné a velül való kapcsolattartást?! Hogy merülhet ez fel egyáltalán egy szülő fejében?! Tiszta sor, hogy sz-rul érzik magukat a nő háztartásában, de nem is kell őket odavinni. Igenis meg lehet oldani más programokkal, ja...hogy az sok pénzt elvisz... hát, ez van, nem a gyerek csinálta le magát a világra, majd hozta ilyen helyzetbe magát... Felelőtlen, önző barom!

jan. 7. 07:38
 142/155 anonim ***** válasza:
25%
Nekem van egy gyanúm, hogy itt az elhagyott anyuka is rendesen hergeli a gyerekeket a háttérben, ha 3 év után is ennyire elutasítóak.
jan. 7. 08:16
 143/155 anonim ***** válasza:
84%
JAh, mert egy gyerek először barátságtalan és nem szereti az új nénit, akihez apuka OTTHONRÓL költözött el (nyilván a gyereket nem vonták be a házasság megromlásának részleteibe, ő csak annyit észlelt, hogy ma még itthon lakik, holnap már annál, sé ezzel párhuzamosan egy csomó új, nem feltétlen pozitív változás jött az életébe...) Nem kellett oda anyuka hergelése, hogy utálja a nőt és a helyzetet, mint a sz..rt, és csak azért mert telik az idő, ezen ugyan mi változna? Miben lett jobb a gyereknek vajon, ami miatt elvárható lenne, hogy megbékéljen és legalább normálisan viselkedjen, ha az apja az új nőhöz viszi időnként, ahelyett, hogy magához vinné. Ki a fene akarna állandóan szükségképpen az új nővel (aki neki idegen) is lenni, CSAK az apja helyett?
jan. 7. 08:27
 144/155 anonim ***** válasza:
0%

#138:"nem, a kereszténység, mint erkölcsi rendszer, nem fogadja el, hogy az ember számára fontosabb a párja,mint a gyereke, míg a gyereke felé kötelezettsége van" - vesd össze:

". Tessék az elmúlt 60 év (napjainkra már erkölcsi értékválságba torkolló) posztmodern közízlésének, vagy sem, a keresztény feleség elsősorban feleség és csak másodsorban anya. Nincs semmi okunk szégyellni Krisztus evangéliumát, hiszen az Isten hatalma."

[link]

jan. 7. 09:14
 145/155 anonim ***** válasza:
28%

A 144-et lepontozóknak: "Tessék az elmúlt 60 év (napjainkra már erkölcsi értékválságba torkolló) posztmodern közízlésének, vagy sem"...

Én megértem, hogy egyeseknek rendkívül kellemetlen, ha szembesítik őket a ma igen gyakori válások elsődleges okával... (méghozzá meglehetősen univerzális okával, mert pl én ateista-marxistaként pont ugyanezt várom a társamtól, hogy első sorba TÁRS legyen és csak másodsorban anya.)

De további sok sikert a tények ellen való minusznyomogatással folytatott szélmalomharchoz...:)

jan. 7. 10:25
 146/155 anonim ***** válasza:
79%
Felőlem lehet elsősorban társ bármelyik szülő, de a gyerekkel szembeni kötelességei sokkal komolyabbak, mint a társával szembeniek.
jan. 7. 10:33
 147/155 anonim ***** válasza:
100%

144-145: már bocs, de jó, hogy nem egy Blikk cikket linkelsz be, hogy a huszadrangú Krisztus Nagylábujja Egyház mit mond a házasságról. Ami mondjuk mérvadó, az a KEK.

Ami viszont itt megfogalmazódott, hogy a keresztény nő elsősorban társ, feleség, másodsorban anya, olyan értelemben még igaz is, hogy fontos a szövetség, a szeretet férj és feleség között, egyfajta véd-és dacszövetség, és ennek perspektívájából közösen nevelik a gyereket. Igen, így elsődleges a férj és feleség kapcsolata. De ez nem sorrendiség. Egyszerre lehetek feleség és anya, nem kell dobogóra felállítani a férjet, hogy ő a második, a gyerek meg épphogy dobogós.

A másik pedig, hogy ez a házasságra utal, nem a második, harmadik, tizenhetedik asszonykára, aki majd az utamba kerül. A kereszténységet épp ezért kár idehozni, hogy már ők is... mert a legnagyobb felekezetük épp a házasság szentségét hirdeti. Úgyhogy más ideológiát kell keresni az eszményeidhez. Egy keresztény felekezet sem fogja azt mondani, hogy a szent szerelem, de főleg a szent kényelem oltárán-hogy az eredeti posztnál maradjunk-nyugodtan áldozd fel a gyerekeidet, azaz szard le őket.

jan. 7. 11:10
 148/155 anonim ***** válasza:
0%

#147 ". Úgyhogy más ideológiát kell keresni az eszményeidhez" - nézd, én ugyan pro forma katolikusnak vagyok keresztelve - ezért azután tudom, hogy KEK alatt a katolikus egyház katekizmusát érted, de mint írtam a #145-ben "én ateista-marxistaként" - írjak pá eszerinti gondolatmenetet?

Ja és egyébként mindez egy hangyaszellentésnyit sem változtat a házasság mint intézmény válságán, a válások számán és azok fő okain... szóval a való világ TÉNYEIN.

Innentől persze mindenkinek a saját dolga, hogy realistaként a tények felől közelíti az elméleteket, vagy idealistaként az elméleteket akarja számon kérni a tényeken... vágod? Attól pont 0 darabbal lesz kevesebb felbomlott házasság meg rossz szülő-gyermek viszony, hogy itt mire és hány minuszt nyomogatnak a megátalkodott idealista lelkek... Sőt, a Kérdező körül kialakult helyzetet sem az fogja meghatározni...

jan. 7. 11:50
 149/155 anonim ***** válasza:
17%
148: ebben viszont egyetértünk.
jan. 7. 11:53
 150/155 anonim ***** válasza:
32%

#149, ennek örülök! Egyébként én nem a katolikusokrók, hanem általánosságban a kereszténységről tettem állítást, ebben meg az elsődleges forrás a Biblia, én meg valójában egy Biblia-társaság véleményét idéztem, lásd:

[link] Persze ez csak pontosítás.

Persze mindezt tisztán materialista alapon is le lehet vezetni, ugye közismert tény, hogy ha egy kenuru menekül az üldőzői elől, simán kihajítja a kölykét az erszényéből, ezzel lelassítva az üldözőket, meg megkönnyítve a saját mozgását. Ami persze egyáltalán nem véletlen, n.b a szülőnek még lehetnek kölykei, ezzel szemben a kölyöknek nem lesz új szülője, sőt, ha mindketten odavesznek, azzal mindenki veszít. Szóval azzal az imént "posztmodern"-nek nevezett világképpel, elvárással, hogy a szülők áldozzák fel magukat az utódjukért pusztán az a baj, hogy ÉLETELLENES, vagy hát kifejezetten az emberekre alkalmazva EMBERELLENES. Hogy valóban az, az meg világosan látszik, mind a már említett válási mutatókon, vagy éppen az ilyen elveket hangoztató társadalmakban mutatkozó szaporodási rátán. Szóval lehet persze ragaszkodni a "gyerek az első" világképhez, amíg pont ezzel veszítve a demográfiai versenyen el nem tűnünk... bizony ez kb a kőkemény valóság, akár tetszik, akár nem...

jan. 7. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!