Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy kellene ez után viszonyul...

Hogy kellene ez után viszonyulnom hozzá?

Figyelt kérdés

Megpróbálom rövidre fogni, amennyire lehetséges. Régebb óta külön élek a szüleimtől. Ők azidő alatt elváltak. Anyukám új házatt vett, viszont a régi ház is az ő nevén van. Eddig apám és a párja lakott benne, azzal a feltétellel, hogy fizessék a hitelt. Viszont apám már jó ideje a nagymamáméknál van. Egy elhúzódó betegség miatt (nem jár folyamatos fekvéssel vagy tehetetlenséggel) nem megy vissza a házba, és mivel nincs munkahelye, a hitelt sem tudja fizetni. Ezért anyu el akarja adni a házat tavasszal. Abból egy nagyon minimális összeg folyna be apámnak.

Nemrég megkérdeztem, nem-e költözhetnék be én, ha ő amúgyis máshol lakik, átvenném a hitelt, viszont egyértelműen egyedül akarnék lakni benne. Anyunak megfelelt, apu viszont azt mondja, ki akarom túrni onnan. Pedig a házat ígyis-úgyis eladnák. Sehogy sem tarthatná meg, és én még fizettem is volna neki annyit, amennyit az eladással "nyerne". Fontos lett volna ott laknom. Ahol most élek, nem találok munkát. Nehéz a bejárásom bárhova, és ezt ő is tudja.

Eddig sokat segítettem neki és támogattam, mert beteg, de ezek után nem nagyon tudom sajnálni.

2024. jan. 6. 04:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Anyádnak mi a véleménye a dologról? Mert itt az ő véleménye, szava, döntése számít igazán. Őt nem érdekli, hogy apád már nem lakik ott, a hitelt nem fizetik (anyád fizeti?), de a nője még ott van? Miért nem rendezi ezeket a dolgokat? Nem fél, hogy a nő beköltözteti a családját, lelakja stb.? NEKI nem lenne jobb, ha a nőt is kitennétek és te költöznél oda, fizetnéd a hitelt stb.?
2024. jan. 6. 14:17
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

"Sajnos csak úgy nem tehetem meg. Nincs kedvem családi perpatvarhoz."

Nem is neked kell, hanem anyának.

2024. jan. 6. 14:18
 13/26 anonim ***** válasza:
88%

Ezt a helyzetet kizárólag anyukád teheti rendbe. Nem is értem, hogy a volt férje nője miért héderelhet az ő házában. Neki több köze van hozzá, mint neked, aki a gyereke vagy?

Hogy a hitelt fizette apád egy ideig, az betudható lakbérnek, ezzel tulajdonjogot nem szerzett. Tudom persze, apád részéről majd jön az érzelmi zsarolás, hogy ő ki lett

semmizve. Ez nem a te problémád.Felnőtt ember, van egy párja, oldják meg.

2024. jan. 6. 14:36
 14/26 anonim ***** válasza:
88%
Anyukádé. Neki nem gond oda mész, apád csinál amit akar meg a nő pláne. Én nem is találkoznék vele ezek után. Nemhinném hogy ezen kívül amúgy olyan hű de normális.
2024. jan. 6. 15:00
 15/26 anonim ***** válasza:
8%
Ha apad es anyad egyutt neveltek fel a regi hazban, egyutt tartottak el teged es a lakast is, hogy lehet az , hogy anyukad ugy szallt ki a hazassagbol, hogy annyi magan penze volt, hogy vett egy uj lakast es meg a regi lakas sem kerult megosztasra. Ha a regi haz kozos, akkor apad a sajatjaban lakott, nem kell lakbert fizetnie es meg a hitel fizetesevel ujabb reszt is szezett, Elhalgattal nagyon fontos reszleteket. Hiaba van csak az egyik fel neven a lakas, valaskor kozos szerzemeny. Egyaltalan volt vagyon megosztas?
2024. jan. 6. 15:08
 16/26 anonim ***** válasza:
83%
Lehet anya örökölte, vagy még házasság előtt vette. Bizony, akkor nem közös..
2024. jan. 6. 15:10
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
15-ös: vagy eredetileg az anyjáé volt (pl. örökölte) vagy házasság előtt vette vagy volt annyi pénze, hogy kivásárolj a férjét és még vegyen is egy új házat (na igen, ez elég fura, de azért nem lehetetlen), nem tudjuk, de egyértelműen volt a kérdésben megfogalmazva, hogy az anya tulajdona a régi házuk, ahol az apa a hitel fizetésének fejében lakott eddig.
2024. jan. 6. 15:13
 18/26 anonim ***** válasza:

Apád az eladásra játszik, írtad, hogy csurran-cseppen valami.

Ha odaköltözöl, ez meghiúsul.

2024. jan. 6. 15:31
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hogy akarod megúszni a családi perpatvart. Ha beköltözöl abból lesz, ha anyád eladja akkor abból, hogy miért nem beszélted le róla, te az apád ellen vagy. Melyik ér meg jobban egy perpatvart?

Beköltözöl aznapi zárcserével.

2024. jan. 6. 15:32
 20/26 A kérdező kommentje:
Valaki kérdezte, hogy lehet csak anyukám tulajdona a ház. Anno anyukám vette fel rá a hitelt és csakis őt terhelte jogilag a fizetés költsége. Apám nem akart egyáltalán tulajdonrédszt belőle. Nem tudtuk vagy értettük, miért. Mikor anyu elment, azzal a kikötéssel tette, hogy apám fizeti a hitelt, így anyu mert felvenni egy másikat + ami pénze a párjának volt, abból vettek új házat. Viszont ha apám nem fizeti a hitelt, anyámtól fogják vonni, kettőt pedig nem akar fizetni.
2024. jan. 6. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!