Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy kellene ez után viszonyul...

Hogy kellene ez után viszonyulnom hozzá?

Figyelt kérdés

Megpróbálom rövidre fogni, amennyire lehetséges. Régebb óta külön élek a szüleimtől. Ők azidő alatt elváltak. Anyukám új házatt vett, viszont a régi ház is az ő nevén van. Eddig apám és a párja lakott benne, azzal a feltétellel, hogy fizessék a hitelt. Viszont apám már jó ideje a nagymamáméknál van. Egy elhúzódó betegség miatt (nem jár folyamatos fekvéssel vagy tehetetlenséggel) nem megy vissza a házba, és mivel nincs munkahelye, a hitelt sem tudja fizetni. Ezért anyu el akarja adni a házat tavasszal. Abból egy nagyon minimális összeg folyna be apámnak.

Nemrég megkérdeztem, nem-e költözhetnék be én, ha ő amúgyis máshol lakik, átvenném a hitelt, viszont egyértelműen egyedül akarnék lakni benne. Anyunak megfelelt, apu viszont azt mondja, ki akarom túrni onnan. Pedig a házat ígyis-úgyis eladnák. Sehogy sem tarthatná meg, és én még fizettem is volna neki annyit, amennyit az eladással "nyerne". Fontos lett volna ott laknom. Ahol most élek, nem találok munkát. Nehéz a bejárásom bárhova, és ezt ő is tudja.

Eddig sokat segítettem neki és támogattam, mert beteg, de ezek után nem nagyon tudom sajnálni.

2024. jan. 6. 04:14
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
0%
Úgy, hogy nem követelőzhetsz.
2024. jan. 6. 07:30
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgyis anyukád nevén van és megengedte, apukád nem lakik ott, akkor miért nem költözöl be? Apukádnak semmi beleszólása nincs. A cuccait összepakolod és odaviszed neki. Ennek a kapcsolatnak már úgyis mindegy.
2024. jan. 6. 07:54
 3/26 anonim ***** válasza:
98%

Ha anyukád nevén van a ház, akkor apádnak az égvilágon semmi beleszólása nincs a dologba. Beköltözöl, és kész, fizeted a hitelt, ill. anyuddal rendezed az ennek megfelelő tulajdoni viszonyokat.

Apáddal meg nem kell foglalkozni. Őt onnan nem lehet kitúrni, lévén semmi köze a házhoz.

2024. jan. 6. 08:04
 4/26 anonim ***** válasza:
96%

Ha anyud nevén van, apudnak nem kell kikérni a véleményét, csak közölni vele a helyzetet.

Vidd el neki az ottmaradt cuccait és cseréld ki a zárakat.

2024. jan. 6. 09:36
 5/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnos csak úgy nem tehetem meg. Nincs kedvem családi perpatvarhoz. Apám csaja rosszabb napokon még ott tanyázik. Nem is értem minek, de már nem is érdekel. Bebizonyította, hogy még a figyelmemre se érdemes. Csak a rossz érzésekkel nem tudok mit kezdeni.
2024. jan. 6. 09:46
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Apádnak úgyis teljesen mindegy, ignoráld a véleményét, ez ne befolyásoljon téged. A zárt viszont cseréld le, ha apád nője még visszajár a házba.
2024. jan. 6. 10:28
 7/26 anonim ***** válasza:
96%
Huhh én biztos ha anyám is áldását adná rá zárat cseréltetnék és szelíd mosollyal vinném vissza a cuccait és nyugodt szívvel költöznék be.
2024. jan. 6. 11:17
 8/26 anonim ***** válasza:
94%

Anyukaddal kossetek szerzodes a hazra h majd a nevedre is keruljon.

Apad velemenyen nem szamit

2024. jan. 6. 11:42
 9/26 anonim ***** válasza:
94%
Apukád véleménye ebben a helyzetben egyáltalán nem számít, anyukád tulajdonában van a ház, és ha ő engedte hogy be költözz, akkor miért ne tennéd meg? Apukád meg gondoljon arra amire akar, előbb utóbb úgyis bele nyugszik ha akar
2024. jan. 6. 12:01
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Többen leírták előttem. Nagyi sem látja már szívesen, vagy mi az oka, hogy annyira kell az a ház apádnak? Lesz családi perpatvar, de akkor is, ha apád marad ott.
2024. jan. 6. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!