Mennyiben toxikus/felelősségre vonható az a szülő, aki elnézte, hogy a másik fél bántalmazza gyermekét?
És természetesen nem tett ellene semmit?
Nálunk apám volt,aki elfordította fejét. Neki természetes, hogy nem beszélünk a problémákrol és én mindig mindenhez jó pofat vágok.
Több hónapig nem beszéltem anyámmal, majd együtt beállítottak,mintha mi sem történt volna. De persze a dolgot nem beszéltuk meg hisz én voltam bantva és természetes hogy szó nélkül tűrok mindent.
Úgy érzem hogy most is anyám jóléte a fontos apámnak. Mondtam H O jöhet hozzánk de anyám nem.
Nem tudom pontosan mi történt nálatok, de szerintem eléggé felelősségre vonható az a szülő, aki szemet huny a gyerek bántalmazása előtt.
Nálunk nevelőapám volt ilyen.. anyám üvöltözött mindenkivel otthon, de ő csak nagy ritkán szólt rá és akkor se dominánsan.. pedig más pofán is vágta volna anyámat, azért amilyen toxikus, gusztustalan módon beszélt velünk.
Jogilag kiskorú gondatlan veszelyeztetese miatt indulhatott ellene eljárás, ha a másik szülő konkrétan, bizonyítottan bántalmazta a kiskorút az ő tudtával.
Inann nézve te mar rég nem vagy kiskorú, tehát azon kívül, hogy mindkettővel megszakítod a kapcsolatot mást nem tudsz csinálni,
A struccpolitika toxikus? Nem. A toxikusság egész mást jelent. Hogy felelősségre vonható-e? Nagyon is. Persze más kérdés, hogy mi van, ha ő is "be van fenyítve". Szóval lehetnek itt nüansznyi különbségek, enyhítő/súlyosbító tényezők.
Ugyanannyira vonható felelősségre, mint az, aki tűri felnőttként, hogy bántsák.
Félreértés ne essék, nem áldozathibáztatásról van itt szó. Szóval nem mondtam, hogy ezt egyedül kell végigcsinálni. Segítséget kérni lehet.
Az elsődleges felelősség pedig az agresszoré. De meg kell érteni azt is, hogy felnőttként már igenis van az embernek mozgási szabadsága abban, hogy ezzel mit kezd.
Ha ülsz egy motoron, kővel dobálnak, te pedig nem robogsz el onnan, nem kérsz segítséget, hanem hagyod, akkor nemcsak az hülye, aki dobál téged kővel, hanem te is, amiért nem mész el onnan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!