Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyiben toxikus/felelősségre...

Mennyiben toxikus/felelősségre vonható az a szülő, aki elnézte, hogy a másik fél bántalmazza gyermekét?

Figyelt kérdés

És természetesen nem tett ellene semmit?

Nálunk apám volt,aki elfordította fejét. Neki természetes, hogy nem beszélünk a problémákrol és én mindig mindenhez jó pofat vágok.

jan. 6. 02:42
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Több hónapig nem beszéltem anyámmal, majd együtt beállítottak,mintha mi sem történt volna. De persze a dolgot nem beszéltuk meg hisz én voltam bantva és természetes hogy szó nélkül tűrok mindent.

Úgy érzem hogy most is anyám jóléte a fontos apámnak. Mondtam H O jöhet hozzánk de anyám nem.

jan. 6. 03:13
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom pontosan mi történt nálatok, de szerintem eléggé felelősségre vonható az a szülő, aki szemet huny a gyerek bántalmazása előtt.

Nálunk nevelőapám volt ilyen.. anyám üvöltözött mindenkivel otthon, de ő csak nagy ritkán szólt rá és akkor se dominánsan.. pedig más pofán is vágta volna anyámat, azért amilyen toxikus, gusztustalan módon beszélt velünk.

jan. 6. 05:46
 3/14 anonim ***** válasza:
14%
Majd mindjárt jönnek, akik elmondják, hogy az a másik szülő sem tehet róla, mert ő is így nőtt fel, ez volt belekódolva, természeténél fogva félt, nem tehet erről és áldozathibáztatást bármi felelősséget keresni benne a saját gyereke iránt.
jan. 6. 06:19
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor olvastam hasonlókat, azokban az esetekben általában apa volt a bántalmazó, ok nélküli, rendkívül nagy verés után anyuka csak annyit mondott: "ne idegesítsd fel apádat, rengeteget dolgozik a megélhetésért"
jan. 6. 07:01
 5/14 anonim ***** válasza:
9%
Ennek semmi köze a toxikussághoz.
jan. 6. 07:03
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
A másik szülő is eléggé hibás, mert meggyőzi magát valamilyen érvekkel: "miért nem érdemes lépni".
jan. 6. 07:24
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Jogilag kiskorú gondatlan veszelyeztetese miatt indulhatott ellene eljárás, ha a másik szülő konkrétan, bizonyítottan bántalmazta a kiskorút az ő tudtával.

Inann nézve te mar rég nem vagy kiskorú, tehát azon kívül, hogy mindkettővel megszakítod a kapcsolatot mást nem tudsz csinálni,

jan. 6. 07:42
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanolyan hibas az is aki asszisztal ehhez, szegyellje magat. Ferjemet verte a neveloapja, meg anyosomat is. Turte tizenx evig. Ra is haragszom meg az egesz csaladra aki errol tudott, de nem csinalt semmit. Ferjem helyeben szoba sem allnek veluk, de o sem minden nyom nelkul bocsatott meg nekik.
jan. 6. 09:40
 9/14 Psycho ***** válasza:
100%

A struccpolitika toxikus? Nem. A toxikusság egész mást jelent. Hogy felelősségre vonható-e? Nagyon is. Persze más kérdés, hogy mi van, ha ő is "be van fenyítve". Szóval lehetnek itt nüansznyi különbségek, enyhítő/súlyosbító tényezők.

Ugyanannyira vonható felelősségre, mint az, aki tűri felnőttként, hogy bántsák.

Félreértés ne essék, nem áldozathibáztatásról van itt szó. Szóval nem mondtam, hogy ezt egyedül kell végigcsinálni. Segítséget kérni lehet.

Az elsődleges felelősség pedig az agresszoré. De meg kell érteni azt is, hogy felnőttként már igenis van az embernek mozgási szabadsága abban, hogy ezzel mit kezd.

Ha ülsz egy motoron, kővel dobálnak, te pedig nem robogsz el onnan, nem kérsz segítséget, hanem hagyod, akkor nemcsak az hülye, aki dobál téged kővel, hanem te is, amiért nem mész el onnan.

jan. 6. 09:48
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az is hibás, aki nem tesz semmit. Azt értem, ha azt mondja, hogy nincs hová mennie és rögtön és azonnal nem megoldható, hogy otthagyja a másik felet, de hogy 20 év alatt nem tudja összeszedni magát? Az azért többnyire kamu. A szüleim példáját látva legalábbis egyértelműen kamu
jan. 6. 11:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!