Mennyiben toxikus/felelősségre vonható az a szülő, aki elnézte, hogy a másik fél bántalmazza gyermekét?
És természetesen nem tett ellene semmit?
Nálunk apám volt,aki elfordította fejét. Neki természetes, hogy nem beszélünk a problémákrol és én mindig mindenhez jó pofat vágok.
Struccpolitika nem toxikus, csak rhadvány dolog.
Nálunk apám volt a megalkuvó, anyám a(z érzelmi) bántalmazó. Nem sorolom, miket mondott, és napi hányszor, már egészen kiskoromtól kezdve, mintha 3 évesen direkt b...nám földhöz a poharat, de órákon át ment a problémázás, csenddel verés, "ezért etetlek" - társai.
Amióta elköltöztem, egyikre sem nyitom rá az ajtót.
Sok beszámolóban olvastam, hogy az áldozatok néha jobban haragudtak a ,,csendestársra", aki nem védte meg őket a bántalmazótól, pedig módjában állt volna. Egy gyerekben ösztönösen él valamiféle istenkép a szüleiről, akik megvédik őt, és vigyáznak rá. Épp ezért tőlük fáj neki legjobban a bántalmazás, és, hogy hiába kér segítséget tőlük, nem kap.
Toxikusnak én nem mondanám ezt a viselkedésformát, de attól még undorító, gerinctelen dolog, számomra ez egy cserbenhagyás.
Ahogy a mondás is tartja: gyilkosok között cinkos aki hallgat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!