Van jogom hozzá?
A szüleim házához vettem egy lemezgarázst amit azért csináltam pàr éve mert ott laktam,hogy tudjak az autóval hova állni.
Már elköltöztem és szerettem volna elhozni de apám 700 ezer forintot kér akkor vihetem el.
Saját magam vettem és alapozta(betonoztam le)Havonta adtam pénzt rezsire,kajára amíg otthon laktam.Plusz Anyámat meg a dolgozni nem akaró öcsémet is én tartottam el apámmal.
Van ennek valami jogi menete?
Jah, és lehet a 80 milliós házól meg telekből a végén más nem jut neki csak a kötelesrész. (párszázezer).
Így lehet az örökségre méltatlanná válni végülis...
Döntögess, törj zúzz, hajrá! Majd öcsi mindent bezsebel utánad!
Sajnos jogod nincs.
De: Én nem adnék 700 ezret, semennyit sem adnék neki. Hagynám a bodegát a picsbe. Viszont ha bármi baja van, én nem ugrálnék utána sem neki. (Dugja fel magának a majdani örökséget is.)
13 írta, hogy munkanélküli az anyja, meg az öccse se tud dolgozni.
Simán lehet eltartásit kötni a szülőkkel innentől az ingatlanért cserébe.
Aztán akkor ha akarnak dolgoznak, ha nem nem.
Öcsike meg ezzel lemond az örökségéről, mivel ő egyéként sem tulajdonos, csak az apa, vagy az anya, vagy mint házastársak 50-50%-ban.
12, egy 80 milliós háznál hogy lenne a kötelesrész párszázezer?
Ketten tesók, akkor 40-40 milla, de ő a 40-ből csak egyharmadát kapja, mint kötelesrész, az is 13 milla, nem párszázezer.
(Persze más módon rátehetik öcsi nevére.)
18 eddig is eltartotta, hiszen leírta...
CSak nem volt még papír sem róla!
Apunak most még van melója, de az se fog örökké tartani, viszont ha egy ilyet megirat velük, akkor azt em fogják felbontani, mert az ilyen típusú emberek ezt biztosítéknak veszik!
Külön "válallkozók" specializálódnak ilyesmikre, tele vannak velüka hirdetések. szóval érdemes leülni előtte az öreggel, aztán kirakni a pénzt, ha van, meg a papírt, tollat is egy ügyvéd jelenlétében...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!