Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van e "jogom" hozzá?

Van e "jogom" hozzá?

Figyelt kérdés

Édesanyám túlsúlyos és egészségügyi gondjai is vannak belőle, elég komolyak (cukorbetegség, stb). Mikor én eszek (akár édességet is) odajön és kér belőle, akkor van e jogom nem adni belőle egészségügyi állapotára való tekintettel, hiszen ő szült meg, nevelt, etetett, dolgozott azért hogy az az étel amit eszek az asztalon lehessen, de erkölcsileg megtehetem e hogy nem adok neki belőle. Magától megállni nem tudja az evést. Ha meg nem adok neki összeveszik velem.

Ha van olyan válaszoló aki anyuka és volt hasonló helyzetben kérem írja le róla a gondolatait. köszönöm

2012. jan. 1. 12:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Cukorbeteg anyukám előtt sosem ettem édességet.

Enni együtt ettünk, ebédet, stb, és azt ettem, amit ő.

Sokkal egészségesebbek ezek az ételek, mindenkinek így kellene táplálkozni.

2012. jan. 1. 12:56
 2/6 anonim ***** válasza:
71%
Van.
2012. jan. 1. 13:01
 3/6 anonim ***** válasza:
82%
Jogod van, csak bunkóság édességet enni olyan előtt, aki nem eheti - pláne, ha szereti.
2012. jan. 1. 13:06
 4/6 anonim ***** válasza:

Annyit tehetsz, hogy ne egyél előtte.

De azért ne felejtsük el hogy az anyuka egy felnőtt ember, és elsősorban neki kellene tisztában lennie az állapotával, és a lehetőségeivel. Ha ő kér az édességedből, akkor az azt jelenti, akkor az legyen az ő felelőssége.

Ez a kérdés egy kicsit olyan, mintha a kishúgodról lenne szó, aki még nincs tisztában a betegségével...

2012. jan. 1. 13:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Ne egyél előtte édességet. Nagyon kellemetlen nézni hogy valaki nassolgat, amikor szereted az édességet. Saját tapasztalat:)
2012. jan. 1. 16:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Előtte ne egyél, az tényleg kegyetlenség, de nem mondanám, hogy erkölcsi kötelességed lenne mérgezni.
2012. jan. 1. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!