13 éves vagyok 8. osztályos.Nagyon nem szeretnék részt venni az ideji orvosi vizsgálaton,mert mindig tömegesen hívnak be minket és hiába kérem,hogy ne mondja ki a súlyom hangosan,kimondja.Eleve nem szeretném levenni a pólóm előtte sem,osztálytársam előtt sem.Nekem ez nagyon kínos.Ez nem egy alapvető emberi jog jogy nem veszem le parancsra a pólóm és nem kell mérlegre állnom?13/F
2011. szept. 7. 17:16
1/9 anonim válasza:
Nem. Az évenkénti iskolaorvosi vizsgálat kötelező, nincs olyan, hogy nem veszel részt rajta.
2011. szept. 7. 17:24
2/9 A kérdező kommentje:
Hát én nem fogok.Nem adhatnak semmit azért mert nem vetkőzöm le.Szerintem
2011. szept. 7. 17:28
3/9 anonim válasza:
minekünk általános iskála kellett, nem volt gáz, igaz nem volt senkinek sem baja a sújával és azzal sem hogy le-e akarja venni a pólót..
középiskolába tavaly voltunk, évvégén, akkor 31-en(félévente megyünk azthiszem), volt a csoportba kövérebb, soványabb nincs ott kibeszélés meg semmi(mindenki fiu), pedig volt olyan is akinek nem sokkal 130 fölött állt meg a mutató, de mit kell kibeszélni...
iskolába nem ez megy ott b*sztatjuk egymást(nem sújon) de természetes
2011. szept. 7. 17:28
4/9 anonim válasza:
Mi a baj a póló levétellel? Fiú vagy, nem hinném hogy bármi gondot okozhatna. A súlykérdéshez meg: 1. Senkinek semmi köze hozzá, hogy hány kiló vagy, nyilván ő se tökéletes. Na és? 2. Ha annyira zavar a súlyod, változtass rajta.
2011. szept. 7. 17:30
5/9 anonim válasza:
jah 2. vagyok ha általánosba ilyen vagy meg se próbálj középsuliba menni mert te leszel az osztály(sajnálom kiirni de nyápic gyereke)
2011. szept. 7. 17:33
6/9 A kérdező kommentje:
Nem arra tettem fel kérdést,hogy változtassak e magamon,de azért köszi
2011. szept. 7. 17:36
7/9 anonim válasza:
Jó, akkor a válasz: Nem tagadhatod meg az orvosi vizsgálatot. Ha pedig bármiféle megjegyzést teszel rá, hogy a pólód nem vennéd le, vagy a súlyod csak rád tartozik, épp az ellenkezőjét fogod elérni: akkor majd gúnyolódnak a társaid.
2011. szept. 7. 17:46
8/9 anonim válasza:
Szerintem azzal is csak magadra vonod a figyelmet, hogyha az osztálytársaid előtt felhozod ezt a témát. Talán a legcélravezetőbb csöndben túlesni ezen.
2011. szept. 7. 18:41
9/9 anonim válasza:
Nincs jogod megtagadni a vizsgálatot, mert az kötelező. Viszont lehetőséged van másik időpontban, egyedül elmenni az iskolaorvoshoz/védőnőhöz.
Persze ez olyankor szokott működni, amikor nagyon beteg vagy és nem mész suliba a betegség miatt, avagy igazoltan hiányzol.
Tehát vagy betegséget szimulálsz, kiíratod magad és aztán máskor mész el egyedül a kötelező vizsgálatra.
Vagy szembenézel ezzel a kis kellemetlenséggel, úgy, ahogy az életben sokkal cikibb és kellemetlenebb dolgokkal is szembe fogsz nézni, mert nem lesz más választásod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!