Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akkora tragédia anyám...

Miért akkora tragédia anyám szerint, hogy számítógépes játékokat vettem?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, egyetemista. A szüleimmel abban állapodtunk meg, hogy a saját költségeimből fizetem a helyi járat bérletemet, meg a kollégiumi díjat, azon kívül ők támogatnak havi fix összeggel. Ha a megbeszélteken kifizetése után marad pénzem diákmunkából, ösztöndíjból, akkor azzal azt csinálok, amit akarok, addig nekem erről nem kell beszámolni, amíg nem akarok több pénzt kérni a szüleimtől.

Néha veszek számítógépes játékokat, de semmiképpen nem mondanám magamat függőnek. Általában sokat gondolkodom azon, hogy meg akarom-e venni, kivárom az akciót, stb. Én erről nem számolok be a szüleimnek, mert szerintük hülyeség és abnormális olyasmiért fizetni, amit nem lehet megfogni, miért nem töltöm le valahonnan ingyen, ha azt is lehet. Hiába magyaráztam, hogy a letöltés egyébként illegális attól még, hogy itthon nem veszik szigorúan, vannak veszélyei, na meg a többszemélyes játékok nem működnek csak eredetiben, szóval elengedtem, nem értik, nem is akarják érteni, ez van. Maximum ha feltűnik nekik, hogy új a játék, amit játszok, akkor azt mondom, hogy nem fizettem érte, és béke van.

A baj viszont ott kezdődött most, hogy nem tudtam azt mondani, hogy nem fizettem. Megnyitva hagytam az emailjeimet a laptopon, amíg elmentem a mosdóban, amiben ott volt az email a sikeres vásárlásról. Anyám meg hát bement addig a szobámba, mert a macska kinyitotta az ajtót és bement, anyu meg nem szereti, ha felügyelet nélkül van a macska a házban, és hát akkor látta, hogy fel van csukva a gépem, és beleolvasott az emailbe.

Alapesetben azon is kiakadna, ha a "saját pénzem" költeném a játékra, mert ugye szerinte ez hülyeség, viszont az tetézi a bajt, hogy pár napja beszéltük, hogy mennyi pénz van a kártyámon, és mondtam, hogy mennyi, és az összesen két havi kolit+bérlet ára, meg még 25 ezer abból, amit legutóbb utalt. És hát ő ezen azért akadt ki, hogy 1) elköltöm azt, amit kolira/bétletre kéne félretenni, amíg nem jön az ösztöndíjam 2) elköltöm azt, amit ő nem ezért utalt át nekem, ergo engedélyt kellett volna kérném szerinte.

Én meg erre tökre nem úgy tekintettem, hogy azt a pénzt költöm, ugyanis karácsonyra kaptam 20 ezret a szüleimtől, de készpénzben, mondván, hogy vegyek magamnak, amit szeretnék. Úgy voltam vele, hogy kártyáról kifizetem a játékokat, amennyit fizettem érte, azt félreteszem, hogy majd abból fizetem azt első heti bevásárlásomat.

Én ezt meg is mondtam, hogy ezt amúgy így gondoltam, de anyám ki van akadva, hogy ki tudja, hogy hányszor csináltam már azt, hogy a pénzt, amit kajára meg ilyenekre utal át nekem, azt másra költöm. Szerintem meg egyáltalán nem ez történt itt, nem az volt a szándékom, hogy ezt szó nélkül elköltöm, megtartom a 20 ezerból a teljes összeget, és a játék miatt hianyzó összeggel többet kérek.

(Egyébként még mielőtt valaki vájkálna, hogy mennyit költöttem, három játékot vettem, összesen 19,07 euróról beszélünk)

jan. 4. 17:18
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
#11 Merthogy? Nem lehet ilyen hobbim is, vagy mi a baj? Vagy mi a gyerekes, arról írni, hogy hogy osztom be a pénzem..?
jan. 4. 18:29
 12/22 anonim ***** válasza:
86%
Hat, ilyen kontrollmanias anya mellett legkozelebb es ezentul ne hagyd magara, felugyelet nelkul a gepedet. ;-) Anyadnak amugy nem volt joga beleolvasni az e-mailedbe. Ez buncselekmeny, a leveltitok megsertese.
jan. 4. 19:15
 13/22 anonim ***** válasza:
68%
Vihar a biliben! Ilyen egy egyetemista? Mást meg üvöltözéssel fenyeget az őrült apja, vagy épp rákos az anyja.
jan. 4. 19:25
 14/22 A kérdező kommentje:

#12 A fene gondolta, hogy megnézi, hogy mi van a képernyőn. Mondjuk elég abszurd, hogy egy kakkantásnyi időre le kell csukni a gépet. :D

Egyébként alap esetben be se megy a szobámba, ha nem vagyok bent. Csak most bement, nehogy a macska odakulázzon.

jan. 4. 19:26
 15/22 anonim ***** válasza:
79%
Mondd neki, hogy jobb mintha pl kocsmába innád el az árukat :D
jan. 4. 22:35
 16/22 anonim ***** válasza:
96%
Azt se hinném el hogy a macska miatt ment be. Ürügy. WC-n voltál, honnan láttad volna hogy bement a macska? Szerencsétlen állat lehet oda se bagózott. Anyád kutakodni akart, ennyi. És talált valamit amivel most igazolta magának hogy "kell" kutakodnia. Légy óvatosabb legközelebb.
jan. 5. 00:31
 17/22 anonim ***** válasza:
91%

"Ha a megbeszélteken kifizetése után marad pénzem diákmunkából, ösztöndíjból, akkor azzal azt csinálok, amit akarok, addig nekem erről nem kell beszámolni, amíg nem akarok több pénzt kérni a szüleimtől."

Emlékeztesd ôket erre, és mondd, hogy csak akkor magyarázzon, ha több pénzt akarsz kérni. Kértél pénzt? Nem. Akkor nincs mirôl beszélni.

jan. 5. 02:44
 18/22 anonim ***** válasza:
87%

Egyszerűen nem értik, hogy miért veszel játékokat. Ennyire egyszerű.

Egyáltalán nem tragédia, felnőtt nő vagyok, eltartom magam és veszek néha játékokat. Sajnos nem tudsz semmit se csinálni. Sajnálom, hogy ez van.

jan. 5. 08:11
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
A valódi probléma nem a játékok, hanem az, hogy a saját anyád kutakodik utánad. Ha nem adtál neki okot erre régebbről, vagy nem történt valami olyan dolog, ami miatt nem bízik benned már, akkor ez egy undorító dolog tőle.
jan. 7. 18:46
 20/22 NTBS ***** válasza:
100%
Mert az ő szemében felesleges dolgokra költesz.
febr. 8. 06:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!