Szerintetek hogy lenne igazsagos?
A kicsi lanyom felvetette otletkent h menjuk el korizni. A nagylanyom is szivesen jonne..Igen am de van belepo.
Ki fizesse a belepoket?
En fizessem mindenkiet? Vagy a nagylanyom (kulon el mar tolunk, sajat keresete van) a sajatjat es en a sajatom + a kicsi lanyomet?
Én megértem, hogy ez a kérdés felmerült a kérdezőben. Nem értem, miért kell rögtön neki esni.
A kérdező esetében én kifizetném a nagylány jegyét is, hisz a gyerekem attól még, hogy felnőtt. De csak is akkor, ha ez lehetséges! Ha nem tudnék +1 jegyet kifizetni, én ezt vele meg is beszélném, hogy ne haragudjon, de sajnos csak két jegyet tudok fizetni. Azonban én a nagylány helyében magam fizetném ki a saját belépőmet, főleg ha a szülő sincs toppon anyagilag.
Szerintem ha kifizeted a nagynak is, az csak egy gesztus, mint amikor két barátnő beül valahová egy kávéra, és az egyik meghívja a másikat. Egyik se lesz kevésbé felnőtt tőle.
Mivel már saját keresete van, és külön is él, nyilván nem egy koribelépő kell hozzá, hogy önállónak, felnőttnek érezze magát (vagy te őt) 🙂
Ha nem okoz gondot anyagilag, akkor én a helyedben magától értetődőnek venném, hogy fizetem mind a három jegyet, aztán ha a nagy mégis ki akarja fizetni, akkor hagyhatod neki, nem kell mindenáron kötni az ebet a karóhoz, főleg ha nem vet fel a pénz.
Ha csak nem okoz súlyos terhet, természetesen fizetném a nagylány belépőjét is. Nem is értem, hogy merült fel, hogy nem. Illetve a hozzászólásaidat olvasva igen, de akkor is azt tartom normálisnak, hogy ugyanúgy a gyereked. Hogy lenne attól kevésbé felnőtt, hogy a saját szülője kifizet neki valamit, ami ráadásul egy vacak belépő, nem egy többmilliós tétel?
Kizárólag akkor meg lehet mondani, hogy ne haragudjon de most nem fér bele hogy az övét is kifizesd. Egyébként minden további nélkül természetesen megvenném az övét is. Nem bántásképp, de egyszerűen nem is értem, egyáltalán a kérdés hogy fogalmazódott meg benned.
Én nem korizni mennék, hanem családterápiára. Teljesen eszköztelen, önbizalomhiányos ember vagy, nem tudsz kommunikálni, nem tudod kimondani az érzéseidet a dologgal kapcsolatban. Miért merült fel ez a kérdés? Anyagi nehézségek?
Egy szerető apa/anya, (nem derült ki melyik vagy), nem ír ilyen kérdést ide, örül annak, ha mindenki boldog körülötte, egy plusz belépőnek nem az árát nézi. Ha pedig nem tudja megfizetni, akkor meg tudja mondani szemrebbenés nélkül a másiknak. Ilyennek kellene lennie egy normális csládi dinamikának. Ahol a gyakorira írás felmerül, ott egy diszfunkcionális, érzelmileg éretlen dinamika van. Sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!