Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha anyám irigy rám?

Mit tegyek, ha anyám irigy rám?

Figyelt kérdés

hosszú lesz, hogy érthető legyen.

Szóval a gyerekkorom arról szólt, hogy nélkülöztünk. Anya dolgozgatott csak, nevelőapám (4éves koromtól él anyával) úgyszint. Sosem vetett fel minket a pénz, rengeteget kértek a mamáktól. Szinte minden hónapban mentünk valamelyikhez. Nevelőapám az építőiparban dolgozott/dolgozik, hol volt munka, hol nem. Ha volt, akkor a tartozásokat fizették vissza belőle. Anya inkább szült 5évente, lettünk 5en tesók, minthogy visszamenjen dolgozni.

23éves koromig így éltem velük otthon. Akkor egy szatyor ruhával költöztem el egy vita után.

Az akkor még csak páromhoz költöztem. Én még csak diákmunkán voltam, ő sem keresett túl jól. Albérletben éltünk, épp kijöttünk minden hónapban.

Fél év után én elmentem főállásba dolgozni, ő munkát váltott. Mégjobban elvoltunk, jóval több bevételünk volt. De elment, vettünk 2 autót, költöztünk. Így itt is még az igencsak spórolás ment.

26voltam, mikor megszületett a fiunk. a gyedem kevés volt, ennek ellenére (hitel segítségével) sikerült megvenni a házat ahol laktunk/lakunk.

Az autókat is lecseréltük.

Anyám még itt is elvolt, mert látta, hogy mennyit spórolgatok én is a boltban.

Lett még 1 gyerekünk.

Most vagyok 31. 2 gyerekkel, 2 autóval, egy saját házzal rendelkezünk. mind önerőből (az 1 hitelen kívül). Soha nem segített senki 1 ft-al sem.

A kicsi elment bőlcsibe szeptembertől, így azóta dolgozom. férjemmel ketten milliót keresünk kb havonta.

Azóta anyámtól csak azt hallgatom, hogy milyen jó nekünk, mi mennyi mindent megvehetünk stb.

Nem bántásból mondja, hanem irigy. vagy nem is tudom mi a jó szó erre.

Már nekem kellemetlen.

Ő a mai napig nem dolgozik. Otthon varrogat a falu népének. Nem valami nagy bevétel, kb 100 ezer havonta.+van még kb 100ezer fix bevétele. Nevelőapámmal külön kasszán vannak már, így anyának kb sosincs pénze. Hó végén. Ő fizeti a rezsit, ő jár boltba. Nevelőapám néha néha ad neki.

Minden hó végén vagy tőlem, vagy nagyobbik öcsémtől kéreget.

Én szeretem, mert csak az anyám. Segítség, mert a gyerekeket sokat elvállalja, pl most is téliszünetben ma mert nekem is és férjemnek is dolgozni kell ma. Szívesen teszi, szereti őket nagyon, ahogy a gyerekek is őt.

De nekem már elegem van, hogy 3 hónapja megváltozott velem, mert jobban élünk igencsak, mint eddig.

2023. dec. 29. 08:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
81%
Ülj vele le, és mond el neki ezeket. Sehogy máshogy nem fog menni.
2023. dec. 29. 09:11
 2/17 A kérdező kommentje:

A kérdés, amiért kibukott belőlem ez, a karácsony.

Minden évben ajándékozzuk egymást.

Idén Anyának vettünk egy fazék szettet, nevelőapámnak egy szerszámot. Nagyobbik öcsémnek egy felni szettet adott a férjem, amit ő lecserélt. Két kisebb tesómnak meg 1-1 utalványt. kb 50ezer ft volt így cakkum pakk.

Ő vett a gyerekeknek 1-1 használt játékot.

1 árva szóval nem lett megjegyezve. Ahogy az sem, hogy mi nem kaptunk semmit idén.

Ő mégis azzal jött, hogy mert milyen jó nekünk, csak szórjuk a pénzt.

(megjegyzem, minden évben kb ilyen összegbe kaptak. Csak akkor mi is kaptunk. De tényleg baj, hogy ő nem vett nekünk semmit.)

2023. dec. 29. 09:12
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Ne hibàztasd magad. Nem tudom mennyire rosszindulatból mondja, de nekem is ilyen az anyàm bàr nàlam is komplikàlt. Én még csak tanulok, de mindig vàsàrolok neki az ösztöndíjamból ezt azt, sokszor meg sem köszöni, múltkor kifizettem az orvosi vizsgalatàt is annyit nem mondott, hogy köszönöm. Ha nem veszek meg neki valamit ami éppen megtetszik neki, akkor rossz vagyok. Inkàbb elvàrja mintsem hàlàs.

Ne szoktassàtok meg arra, hogy mindig tőletek kérjen, keressen jobb munkàt. Írtad, hogy inkàbb szült több gyereket ez is tipikus "szegény kondolkodàs" a szegénységbe vàllalok még nemtudom hàny gyereket de eltartani keserves lesz plusz a nyomorba szüli őket.( Nàlunk nénem pont ilyen).

Szerintem anyàdnak lelkiismeret furdalása lehet önmagàval szemben amit tudat alatt ràd/ràtok vetít ki ezzel a nektek jobb, könnyebb pedig egyáltalán nem az, önerőből mindent megszerezni nekem is dettó így fog indulni az életem egyetem utàn.

Úgy gondolom jobb ilyenkor megtartani azt a bizonyos tisztes tàvot, ritkàbb talàlkozàsokat vagy csak elmondani neki, hogy mit érzel vele kapcsolatban ha úgy gondolod fel is tudja fogni és nem tàmadàsnak veszi.

Sokmindent nem tudsz tenni ellene, el kell fogadni, hogy nem minden szülő jó szülő és inkàbb arra figyelni, hogy téged ez minimàlisan érintsen mentàlisan ha màr ő nem törődik azzal, hogy vajon te mit érzel ilyenkor.

Esetleg bíztasd, hogy jobb munkahelyre menjen, végezzen el valamit de ha eleve ilyen lustàbb alkat inkàbb bele fog törődni abba, hogy ennyivel éljen.

Nem tudom abszolút a helyzetet szerintem nem szàndékosan csinàlja veled most ezt hanem a frusztràciójàt vetíti ràd mert làtja, hogy sokkal többet értél el nàla és teljesen önàllóan, ilyenkor téged a nàla jobb verziónak érezhet és úgy érezheti nem tudja kijavítani az életében létező mulasztàsokat.

2023. dec. 29. 09:21
 4/17 anonim ***** válasza:
53%
Ha 23 évesen még csak diákmunkád volt, minimum mesterképzést kellett végezned. Ahhoz képest ez az írás, úgy ahogy van, elképesztő. Egy általános iskolás képes ennél jobban fogalmazni, kevesebb helyesírási hibával.
2023. dec. 29. 09:21
 5/17 anonim ***** válasza:
72%

4/4

Nem az volt a kérdés, hogy mennyire ír helyesen. Ez màr egy betegség nàlunk, hogy minden elvétett helyesíràsi hiba miatt odakommentelnek de kérdésre vàlaszt nemn adnak. Nem tudtok elmenni mellette és foglalkozni a dolgotokkal?

Megesik, hogy az ember hibàzik de a lényeg, hogy az ilyen emberek mindig tökéletesek mint te.

2023. dec. 29. 09:36
 6/17 A kérdező kommentje:

4!

Kösz a semmit! :D

Nincs mesterképzésem. Sőt, főiskolára/egyetemre sem jártam. Szereztem 3 szakmát érettségi után. De köszi :D :D Egyébként telefonról pötyögtem, azért ennyi a hiba.

3! igazad lehet. Köszönöm válaszod!

2023. dec. 29. 09:36
 7/17 anonim ***** válasza:
23%
5, viszont alapjaiban kérdőjelezi meg a kérdés valóságtartalmát. Nem mindenki birka, van, aki olvasás közben gondolkodik is...
2023. dec. 29. 09:40
 8/17 anonim ***** válasza:
21%

Szereztem 3 szakmát érettségi után

Hármat nem szerezhettél nappalin, levelezőn meg nincs diákmunka. Fontosak a részletek, tudod...

2023. dec. 29. 09:41
 9/17 A kérdező kommentje:

Bemutassam a bizonyítványaimat? :D

Senki nem mondta, hogy nappalin szereztem. Estin voltam, ott pedig tudtam diákmunkát vállalni ;)

De köszi, hogy szét trollkodod a kérdésem

2023. dec. 29. 09:45
 10/17 anonim ***** válasza:
65%

7/9

Igazi tünemény vagy. Tudtommal ez az oldal nem iskola, helyesírás ellenőrző rendszer...

Mennyivel könnyebb lenne àtlàtni a vàlaszokat, meg úgy az egész oldalt ha ràmennénk egy kérdésre és csak az írna vàlaszt ali érdemben hozzá tudna szólni az adott kérdésre.

Annyi téma, kérdés van miért nem teszed hasznossà magad ha ennyire ráérsz az íràsba meg a

kérdésekbe belekötni, hogy a rengeteg idődet mondjuk normàlis vàlaszadàsra fordítanàd. Legtöbbször minden kérdés alatt van pàr értelmes vàlasz, a többi mind trollkodàs, egymàsba belekötés ezzel sokkal marad az ember...

2023. dec. 29. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!