Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Túl jó vagyok, ha azt mondom,...

Túl jó vagyok, ha azt mondom, azért nem megyek el itthonról, mert a szüleim nem engednek? (23/L)

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ez gáz, nem kell ezért leszólni mindennek, de nem mindenkinek adatik meg a lehetőség, főleg vidéken, hogy kb. csak úgy elköltözzön. Úgy, hogy a szülei eddig kiszolgálták, "csak az ő kicsi lányuknak ne essen baja". Na meg persze egy pasi sem akadt, akinek tetszett volna. Azt miért nem tudja megérteni senki, hogy én sem akarok fájdalmat okozni nekik, de egyszerűen nem bírom már ezt a légkört. Szépen meg kérlek titeket, aki csak egy bántó megjegyzést tud hagyni, inkább ne is írjon semmit. Ő nem nyer vele, én meg csak, mint egy vadidegen, rágom magam miatta. Hol éri ez meg neki?

2023. dec. 28. 02:43
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
76%

Tehát nincs pénzed, nem kellesz senkinek, ezért vagy otthon.

De azt mondod, azért, mert a szüleid nem engednek.

Ez nem jóság, hanem hazugság.

2023. dec. 28. 07:45
 12/30 anonim ***** válasza:
92%

"Azt miért nem tudja megérteni senki, hogy én sem akarok fájdalmat okozni nekik"

Lefordítom. "Gyáva vagyok meghúzni a szüleimmel szemben a határaimat, és felnőni végre".

A szüleid felnőtt emberek; majd elhordozzák ők is azt a veszteséget - amit minden szülő -, akinek kiröppen a kicsi lánya/fia a fészekből.

2023. dec. 28. 08:02
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

"Azt miért nem tudja megérteni senki, hogy én sem akarok fájdalmat okozni nekik"

Mindenkinek vannak szülei, és (szinte) mindenki tudja, hogy abnormális dolog, ha a gyerek szimpla, természetes életképessége és önállósága csak fájdalmat okoz. Inkább örülni kéne neki ugyanis.

2023. dec. 28. 09:04
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy túl jó. Konfliktuskerülő vagy. Ne vedd bántásnak, én is az voltam, sőt, vagyok is, de lassan megtanultam mérlegelni, hogy mi az, amiért érdemes felvállalni a konfliktust. KB 19 éves koromig nagyon otthonülő voltam, mert meg akartam felelni a szüleimnek, akik túlféltettek. Nem szigorúak voltak, csak túlaggódók. De vidékre mentem egyetemre, így "kiszabadultam", önállósodtam. Azután sem lettem egy partiállat, de megszoktam, hogy nem számolok el senkinek az időmmel. Este 7-8 között felhívtam a szüleimet, aztán, ha akartam, mentem, hanem, nem. Bőven későnérő voltam, de amennyi önállóságra szükségem volt, azt megszereztem magamnak. Neked is ezt tanácsolom.
2023. dec. 28. 09:28
 15/30 anonim ***** válasza:
71%
12-13, nyilván nem a szüleinek nem akar fájdalmat okozni, nem nekik akarja hazudni, hogy nem engedik el...
2023. dec. 28. 09:33
 16/30 A kérdező kommentje:
Van pénzem (és nem vagyok kövér, kedves 3. 😒), de egyszerűen innen nincs hova mennem. Ha esetleg tudnám, mit akarok, és arról valahogy meggyőzném a szüleimet, de én sem tudom. Nekem nem kell önigazolás, nekem bátorság kéne szerintem, meg egy kis világismeret. Kiszakadni ebből a lyukból.
2023. dec. 28. 09:44
 17/30 A kérdező kommentje:
Egyébként ezt a "ha azt mondom"-ot csak képletesen értettem. Nem kell senkinek mondanom, csak ez a helyzet.
2023. dec. 28. 09:46
 18/30 anonim ***** válasza:
85%
Tehát úgy mondod, hogy nem mondod. Már a kérdésed is hazugság...
2023. dec. 28. 09:54
 19/30 anonim ***** válasza:
86%

Kedves kérdező!

Merre felé laksz egyébként? Melyik vármegyében?

2023. dec. 28. 09:55
 20/30 anonim ***** válasza:
95%
#17: tehát akkor most a tényleg a szüleid nem engednek? Csak mert ezt írtad végeredményben.
2023. dec. 28. 10:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!