A szüleim amióta felnőttem 1 Ft-al nem patronáltak, sőt még ők vették el a pénzemet amikor velük laktam, ők azt hiszik az a nagy támogatás, hogy ehetek náluk. Hogy lehetnek ilyen mérgező szüleim?

"Mentem volna én egyetemre"
Nézz akkor viszont tényleg utána, remélem nem telt el sok idő még azóta.
Első szakmáig veheted igénybe a megszokott otthoni támogatást.
Álladó vita van, mit is jelent pontosan a törvény, ráadásul a meghozatala óta változott is valamennyit. Kérdezz meg szakjogászt, ne hozz régi elavultabb helyzet alapjándöntést.

Kb. ha tényleg meg van az alkatod, erőd az egyetemhez, akkor elvileg a törvény mint a közösség érdekében álló dolgot, arra hajlott, hogy jogosult vagy még tartásra a szüleid részéről.
Most hogy mennyi idő telt el azóta, illetve hogy mennyire nem róható föl Neked az idő múlása, hiszen eleve nem is adatott meg Neked ez a lehetőség, mert föl se sem merülhetett annak idején, ez az egész kérdés bírói mérlegelés kérdése is.
Eredetileg a törvény csak egy nesze semmi fogd meg jól rokontartást ítélt meg maximum, de volt valamikor egy változás ezen a téren, bővülés, ma már bővebb módon van értelmezve.
Kérdezd meg a pontos aktuális helyzetet szakjogásztól, nem szabad régi helyzet alapján tájékozódni, régen szarabbul volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!