Ez mennyire jogos anyáméktól?
Anyám kitalálta, mivel már elmúltam 18 és mivel ő mossa a ruháimat, vegyek neki mosóport meg folyékony mosószert. De kikötötte márkára illatra kiszerelésre hogy mit vegyek. Ezzel nem is lenne akkora probléma, csakhogy nem dolgozok, rgo nincs keresetem. Másrészt kéthetente viszek neki egy kevés ruhát szóval nem értem.
Szerintetek igaza van, és ez másoknál is így van? Tudom nem köteles eltartani, amúgy számlákba nem kér.
18/f, 36/n
40 olyan nem fordulhat elő hogy nem tanul és nem dolgozik. Ha egyiket se csinálja akkor oldja meg szépen az életét külön, felnőtt emberként.
Ha otthonn akar élni úgy hogy csak herevere van, akkor teremtse elő azt a kb havi 70-80 ezret amibe a tartása kerül. Ha nem, akkor könnyes búcsút vennénk tőle. Nálunk nem divat az ingyenélés.
Szégyellném ha ilyen szülőm lenne. Akkor ne is várja hogy gondozzam élete végéig. Gondoznám pár évig utána oldja meg ahogy akarja, felnőtt.
Nekem szerencsém van hogy normális szüleim vannak akikre lehet számítani. Nem vagyok ingyenélő de egy évig nem dolgoztam, mondtak hogy nyugodtan pihenjek. Azóta dolgozók folyamatosan :)
"Szégyellném ha ilyen szülőm lenne. Akkor ne is várja hogy gondozzam élete végéig. Gondoznám pár évig utána oldja meg ahogy akarja, felnőtt."
Hát ja. Végül is egy xaros mososzert kért, amivel a nagykorú gyerek ruháit mossa. Emellett eltartja 100%-ban a szerencsétlen gyereket és láthatóan ki is szolgálja. Valóban, egy mososzer akkora probléma, higy amiatt szerintem inkább most kellene vele megszuntetni minden kapcsolatot.
Anyuka nyilván úgy gondolkodik, hogy a drága gyermek igazán fel erhetne már ésszel, hogy az élet nem ingyen van és hozzá járulhatna a koltsegekhez. Egy mosópor, mint kezdő lépés azért nem döntené a drága gyermeket nyomorba
42es, nem is kéne engem gondoznod, mivel dolgoztam kb egész életemben, így lenne pénzem segítség megfizetésére:-) Eszembe se jutna ilyet elvárni a gyerekemtől, aki jobb esteben addigra felnőtt, és saját élete van.
De nálunk akkor se divat az ingyenélés, mi nem tudjuk elfogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!