Ez mennyire jogos anyáméktól?
Anyám kitalálta, mivel már elmúltam 18 és mivel ő mossa a ruháimat, vegyek neki mosóport meg folyékony mosószert. De kikötötte márkára illatra kiszerelésre hogy mit vegyek. Ezzel nem is lenne akkora probléma, csakhogy nem dolgozok, rgo nincs keresetem. Másrészt kéthetente viszek neki egy kevés ruhát szóval nem értem.
Szerintetek igaza van, és ez másoknál is így van? Tudom nem köteles eltartani, amúgy számlákba nem kér.
18/f, 36/n
13
18 éves fiú, nehezen szül... 🤣
"Másrészt ha tegyük fel veszek egy ilyen xxl-es mosogatószert akkor abból fix a saját ruhájukra is használni akar, mert most jutott eszembe, hogy egyszer mondta mennyire felment az áruk."
Felháborító. Az ugye nem, hogy ő a saját mososzerét használja q te ruhaidnak. Két hetente viszel haza ruhát, tehát nem otthon élsz. Hol elsz?m Nem látom sehol, hogy tanulnal.
16!
Értelmező olvasás.
Sehol nem írta hogy haza viszi a cuccait. Úgy írta, hogy " visz neki cuccot". Gondolom leviszi a szobájából.
Mit nem értesz ezen? Neki sincs ingyen sem a víz, sem az áram, de képzeld, még a mosószert sem ingyen adják! Ha neked felháborító, hogy kér mosószert, és esetleg abból az ő ruhájukra is jut, akkor miért gondolod, hogy neki teljesen természetes, hogy odaviszed a szennyest, ő meg saját költségén mossa ki, teregesse ki, meg gondolom, még hajtogassa is össze neked?
Ne vidd oda, mosd ki magad! Tudod, nemcsak géppel lehet ám mosni, van két kis kezed, azzal is megy!
"Értelmező olvasás.
Sehol nem írta hogy haza viszi a cuccait. Úgy írta, hogy " visz neki cuccot". Gondolom leviszi a szobájából."
Vagy nem. Nyilván lehet úgy is érteni, hogy leviszi a szobájából. De a "viszek neki" alapvetően inkább úgy értelmezhető, hogy máshol él és onnan viszi haza. Pláne hogy normális esetben csak betegszik az ember otthon a szennyestartoba, nem pedig oda vonul az anyjához a cuccal. Plusz ki van emelve, hogy kéthetente. Otthon megintcsak nyilvánvalóan naponta betenné minimum a használt alsóneműt a szennyesbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!