Ez mennyire jogos anyáméktól?
Anyám kitalálta, mivel már elmúltam 18 és mivel ő mossa a ruháimat, vegyek neki mosóport meg folyékony mosószert. De kikötötte márkára illatra kiszerelésre hogy mit vegyek. Ezzel nem is lenne akkora probléma, csakhogy nem dolgozok, rgo nincs keresetem. Másrészt kéthetente viszek neki egy kevés ruhát szóval nem értem.
Szerintetek igaza van, és ez másoknál is így van? Tudom nem köteles eltartani, amúgy számlákba nem kér.
18/f, 36/n
20! Nem kér a számlákba az anyja.
Akkor csak otthon él szerintem.
Nálunk fenn volt mindenki szobájába egy szennyestartó. Akkor vittük le amikor mosni kellett.
Gondolom valami elferdült életrenevelési kísérlet lenne ez anyádtól, hogy megmutassa, mennyire megy a pénz a legalapvetőbb háztartási dolgokra. Hülye egy módszer, de ezen most lépjünk túl.
Nincs szó róla, milyen gyakran akar veled mosószert vetetni, de azért egy XXL pack kitart egy darabig, és mivel a saját cuccukat is mossa, így biztos nem minden alkalommal veled akarja vetetni. Azt mondanám, talán évente 3-4 alkalomról lesz szó.
Egy csomag párezer forint. Nem ebbe fogsz belerokkanni. Nem szoktál venni magadnak olykor egy-egy ruhát, kaját, üdítőt? Egy nagy pizza is kerül annyiba, mint egy csomag mosószer. Az, hogy így számolgatod a filléreket, és felhozod, hogy dehát az ő ruháit is azzal mossa, szerintem túlzás. Ilyen szempontból talán tényleg rádférne, hogy ne vedd olyan természetesnek, hogy a mindennapos dolgok, mint a tiszta ruha, ingyen pottyannak az égből, vagy legalábbis mások pénze megy rá, és az tök rendben van, de micsoda dolog már, hogy neked költened kelljen magadra. Persze nem ez a jó módszer, de akkor is. Kicsit olyannak tűnsz nekem, mintha egy tábla csokiból sem adnál egy kockát, ha te vetted, de neked jár bármiből.
Ha jogsira gyűjtötted a pénzt, akkor ess neki mihamarabb, hadd fogyjon, és akkor nem lesz tőled mit elvenni.
Ha koleszból hordod haza a ruhát, akkor (ha van ott mosási lehetőség) moshatsz ott is magadra, csak ahhoz is neked kell mosószert venni.
Szerintem ha nem dolgozol, nem tanulsz, elmúltál 18 éves, akkor anyádnak elege van, hogy eléd tesz mindent. Kibékülne azzal a megoldással, hogy eléállsz, és megkérdezed, hogyan kell mosni, mert szeretnéd a részedet kivenni a családi munkamegosztásból, nem csak az előnyöket élvezni. Ha kész vagy a mosással, akkor mosogass el, söpörj fel, porszívózz, vagy ami munkát meglátsz, mert hiszen ráérsz, egész nap nem csinálsz semmit. Ha nem találsz elvégzendő feladatot, akkor kérdezz rá, hogy miben segíthetsz. Akár főzni is megtanulhatsz, hidd el, később nagyon jól fog jönni.
Ha ezt mind megteszed, akkor anyád is elfelejti majd az anyagi részét.
Annyiból nem rossz szerintem, hogy ezzel elkezd belenevelni abba, hogy sajnos olyan dolgokra is kell költenünk, amit nem szeretnénk. Olykor a félretett pénzt, és ezt az álmaink bánják. A legtöbb sikeres, gazdag ember, akit ismerek úgy lett vagyonos, hogy gyerekkorában igencsak nélkülöznie kellett, és meg kellett tanulnia egyrészt a pénzzel bánni, beosztani, másrészt pénzt szerezni.
Szóval a hasznodra lesz ez még, akkor is, ha most nem így gondolod.
Anyukád ilyen. Velem 18 éves koromban közölték, hogy vagy adok a rezsibe-kajába vagy lehet költözni :D
Érettségim volt csak... Úgyhogy felvételiztem egyetemre, elhúztam koliba, és dolgoztam suli mellett - a családom meg nem sűrűn látott, szüntetkben sem.
Jó sok hozzászólás jött reggelre, úgyhogy nem fogok mindegyikre válaszolni.
Még otthon lakok, egyszer én akartam kimosni a ruháimat, de valamit elállítottam, és azóta nem engedi.
Amikor dolgoztam, megkérdeztem adjak-e valamennyi pénzt, azt mondták nem kell, mivel azt én kerestem meg azt csinálok vele amit akarok.
Az egésznap nem csinálok semmit az túlzás, mert akármire megkérnek, általában szoktam segíteni, pl nagyszüleimnél egyedűl vágtam konyhakészre tüzifát, meg a ház körül is segítettem nyáron.
Bakker, otthon laksz, még le sem kell adnod, szóval full eltartanak, és kiakadsz azon, hogy kér tőled egy mosószert, amivel esetleg nemcsak a te ruháidat meri majd kimosni?!
Na, hallod, te vagy a legjobb óvszerreklám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!