Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez mennyire jogos anyáméktól?

Ez mennyire jogos anyáméktól?

Figyelt kérdés

Anyám kitalálta, mivel már elmúltam 18 és mivel ő mossa a ruháimat, vegyek neki mosóport meg folyékony mosószert. De kikötötte márkára illatra kiszerelésre hogy mit vegyek. Ezzel nem is lenne akkora probléma, csakhogy nem dolgozok, rgo nincs keresetem. Másrészt kéthetente viszek neki egy kevés ruhát szóval nem értem.

Szerintetek igaza van, és ez másoknál is így van? Tudom nem köteles eltartani, amúgy számlákba nem kér.

18/f, 36/n

2023. dec. 21. 21:46
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, gondolom mikor megbeszéltétek hogy bármeddig lakhatsz otthon, a szüleid nem gondoltak arra hogy úgy, hogy közben nem tanulsz és nem dolgozol.

a 10.30 meg mikor válaszoltál, már nagyon nem reggel. Ha most keltél, akkor megértem anyád hogy kiakad hogy otthon élősködsz.

2023. dec. 22. 14:31
 32/46 A kérdező kommentje:

Nem 10-kor keltem hanem hamarabb, de nem az az első dolgom hogy ide jöjjek fel. De ez amúgyse számít semmit, nem ez a lényeg.

Megkérdeztem ma is tőle azt mondta azért mert drága és havonta kell venni. Csak érdekes hogy pont akkor drága amikor nem dolgozok, előtte sose kérte hogy adjak bele.

2023. dec. 22. 14:59
 33/46 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező, mert eddig csináltál valamit nem csak a jancsit fényezted otthon a szüleid pénzén. Mert gondolom akkor a rezsibe kajába se adsz bele.
2023. dec. 22. 15:06
 34/46 anonim ***** válasza:
12%

Ohh milyen kis aranyos, jogsira gyűjt, nem is elköltözésre.

Nem tudom hogy állna a szád, ha a szüleid közölnék, hogy mától ők is gyűjtenek, így minden ott lakó, nagykorú, iskolába nem járó személy fizeti a rezsi és a bevásárlások rá eső részét, ami, ha hárman éltek 1/3 része mindennek. Mert ugye így lenne a normális.

Tehát, legyünk őszinték, nem havi 3 ezret kéne fizetned a mosószerbe hanem legalább havi 40-50 ezret, és ez a minimum összeg. H nem tetszene, lehet menni albérletbe.

2023. dec. 22. 15:19
 35/46 anonim ***** válasza:
67%

"akármire megkérnek, általában szoktam segíteni" - tehát felnőtt emberként úgy, hogy nem tanulsz, szüleidnél élsz, nem adsz semmit a rezsibe, a kajába, felújítási alapba, és ha megkérnek, esetleg segítesz. :D Most kértek tőled egy havi párezer forintos tételt és ezen feszengsz. Közben azt írod, majd ha lesz saját házra való, elköltözöl, de most épp jogsira gyűjtesz. Meddig fogsz még anyádék nyakán élni így 20-30 évig?

Na, ezért van kiakadva anyád többek között!

2023. dec. 22. 16:44
 36/46 anonim ***** válasza:
89%

Itt mindenki hü lye? Kirakjátok a gyerekeket mint macskát Sz arni? Húzzatok kotont ha nem kell gyerek. Vagy mondjátok fiatalként hogy fiam kevés a pénz, diákmunkázz és szállj be a rezsibe. Normálisan kéne neveljétek a gyereket, nem kib aszni az utcára, meg fancsalogni rá hogy 18 lett. Itt mindenki nagy mellénnyel van ahogy olvasom, nem lennék a gyereketek. Mondjuk ahogy észre vettem nem véletlen készült arról tanulmány hogy a magyarok fele funkcionális analfabéta. Amikor dolgozott nem kellett pénz, amikor nem dolgozik akkor kell a hozzájárulás.

Egyébként ha legalább 100 kmre elmész iskola után dolgozni, akkor jár albérlet támogatás, munkaügyön igényelheted. Mellette estiben tudsz szakmát tanulni. Utána nem nagyon kell senkivel foglalkoznod

2023. dec. 22. 17:08
 37/46 anonim ***** válasza:
11%
36os ingyenélő gyereket tartsál el te.
2023. dec. 22. 17:32
 38/46 anonim ***** válasza:
92%
37 Értelmes ember kitaníttatja a gyerekét, hogy tudjon magával mit kezdeni. De szerintem te ne csinálj gyereket. Mint mondtam: húzzon kotont aki nem akar gyereket nevelni
2023. dec. 23. 17:27
 39/46 anonim ***** válasza:
20%

38as, van gyerekem, és taníttatni fogom. De ha nem tanul, és nem dolgozik, akkor bizony szálljon be a költségekbe.

Értem én hogy te 60 éves koráig eltartod a gyereked és dolgoznia se kell, de nálunk ez nem pálya.

2023. dec. 23. 20:17
 40/46 anonim ***** válasza:
93%
De ha nem tanul és nem is dolgozik, akkor miféle pénzből szálljon be a költségekbe a gyereked 39es??? Akkora hülyeséget irtál.
2023. dec. 23. 21:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!