Helyes, ha a szülő nem kezeli felnőttként a vele egy házban élő, huszonéves gyerekét csak azért, mert bizonyos dolgokban nem önálló? Többi lent
Figyelt kérdés
A nem kezeli felnőttként alatt azt értem, hogy semmibeveszi a véleményét, és úgy beszél róla illetve vele, mintha neki alapból soha, semmiben nem lehetne jó gondolata, hovatovább, nem lehetne igaza.2023. dec. 19. 16:27
11/23 anonim válasza:
#10: ha Te nem így gondolod, miért nem a saját szóhasználatoddal teszed fel a kérdést?
12/23 anonim válasza:
Kérdező! Téged nem lehet felnőttként kezelni. Összefüggéstelenül kiírtál egy kérdést aminek se füle se farka. Semmi konkrétumot nem írtál és az várod hogy szidjuk a szüleidet. Gondnokság alatt állsz a szellemi képességeid miatt?
13/23 anonim válasza:
Mit jelent, hogy nem önálló? Gondnokság/gyámság alatt van? Ha nincs, a fiatal feladata - ÉLETFELADATA! -, hogy önállósodjon.
14/23 A kérdező kommentje:
Ha gyámság alatt van akkor is lehetnek önálló döntései, vééleménye! Ha nem, akkor meg életében nem lesz önálló ha a szülő nem támogatja ebben
2023. dec. 19. 19:58
15/23 anonim válasza:
Egy hatéves gyereknek is vannak önálló döntései és véleménye. Ettől még nem kezelik a szülők felnőttként.
Ha gyámság alatt állsz az azért van mert valamiért döntésképtelen vagy bizonyos dolgokban. Hiába van véleményed és önálló döntésed, de más felelős érted.
16/23 anonim válasza:
ilyen ertelemben a 2 evesemt is felnöttnek kezelem :-D mert neki is vannak jo gonodolatai, kivansagai amik elterhetek az enyemtol es az nem automatikusan rossz. Amire ki akarok lyukadni szerintem nem helyes ahogy apad / anyad banik veled. En szemely szerint nem tamogatom ezt a en hazamban elsz en asztalomnal eszel csak az van amit en mondok mentalitast.
17/23 anonim válasza:
Míg nem szülei pénzéből teszi addig privát dolga.
18/23 anonim válasza:
A gyámság alatt élést ne keverd ide kérdező, mert az mindig OKKAL történik, és igen, NEM kezelhető felnőttként egy olyan 20-30 vagy akár 60 éves, akit gondokság alá helyeztek, mert pl nem tudja ellátni magát.
Esetleg pszichiátriai beteg, aki nem élhet önállóan és nem hozhat önálló döntéseket, mert ön-és közveszélyes.
19/23 anonim válasza:
Hát, kérdező, ilyen ember nem ők nélkül lesz élettelen, pont, amiatt a bánásmód miatt,amit írtál. Amiatt kevés eséllyel lesz önbizalma ahhoz, hogy önállósodjon. Pasikra ez pláne igaz, de sok nőre is.
20/23 A kérdező kommentje:
18
A gyámságot nem én hoztam fel.
19
És mit lehet ez ellen tenni? Ha jól értem, önmagában a függetlenedés nem megoldás ha nincs hozzá önbizalmad
2023. dec. 20. 14:11
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!