Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van olyan szülő aki irigy a...

Van olyan szülő aki irigy a gyerekére? Létezik ilyen?

Figyelt kérdés
Képességekre, sikerességre, vagy kinézetre, mert fiatal stb.

2023. dec. 5. 17:02
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
97%
A narcisztikus szulok egyik jellemzoje, hogy irigyek a sajat gyerekukre (is). :-/
2023. dec. 5. 19:38
 12/38 anonim ***** válasza:
71%
Fura, mert ugyan nem érzem irigységnek, de ha végiggondolom, akkor meg mégis irigység. Nekik százszor több lehetőségük van, mint nekünk volt.Nem tehettük meg, hogy azt tanulunk és ott, ahol csak akarunk, esélyünk nem volt külföldön tanulni, szabadon utazni. Nem sajnálom tőle, de jó lett volna, ha én is megtettem volna anno.
2023. dec. 5. 20:11
 13/38 anonim ***** válasza:
97%
Akad persze.
2023. dec. 5. 20:20
 14/38 anonim ***** válasza:
100%

Amikor 14 éves voltam, apukám húga irigykedett a hajamra, mert neki rettenetes, ritkás, ronda haja volt és van is. Én anyukám anyjának a haját örököltem. Mindig azt akarta hogy vágjak rövidre és mindig azzal b@sztatott hogy töredezett a haj végem.

Pontozz csak le, Bem kamu sztori.

2023. dec. 5. 20:25
 15/38 anonim ***** válasza:
76%
Persze.
2023. dec. 5. 20:42
 16/38 anonim ***** válasza:
96%

Nálunk is anyósom a fiára, nemcsak irigy, állandóan kritizálja, semmit nem csinál jól szerinte, a sikereire nem büszke hanem inkább morog rá, minek ez, nem lesz jó, minek tanul, minek dolgozik, minek építkezünk, minek új kocsi stb.

Én úgy sajnálom a férjemet, mert látom, hogy fáj neki, de ő szülőként nem ilyen, a gyerekeinket támogatja, szereti, büszke mindegyikre.

Én nem is értem, hogy lehet egy anya ilyen, mondjátok már meg, egy anya hogy tud irigy lenni a gyerekére? Nekem ez nem összeegyeztethető az anyasággal!

2023. dec. 5. 21:08
 17/38 anonim ***** válasza:
18%
Igen én is irigy vagyok a lányomra , mikor én szültem 25-volttam , ő már 23-évesen szült egy szép unokát .
2023. dec. 5. 21:34
 18/38 anonim ***** válasza:
63%
Ez egy nagyon összetett lelki jelenség. Már volt rá utalás. Nem irigység ez, hanem az a felemás érzés, belső feszültség, amivel valójában nem tud mit kezdeni az ember, hogy neki miért nem voltak olyan lehetőségei, mint a gyerekének. Vagyis az ember inkább azt a korszakot hagyná ki az életéből, ami annyira bekorlátozta, hogy nem tudta saját képességeit megfelelően felhasználni (elsősorban) anyagi körülményeinek megfelelővé tételéhez, mert ezt a belpolitikai feltételrendszer erősen gátolta ill. adott egyén belső morális szabályaival ellentétes viselkedésre kényszerítette volna..
2023. dec. 5. 21:50
 19/38 anonim ***** válasza:
81%
igen! a szüleim irigyek az én sikereimre. dehát senki nem mondta nekik, hogy ne tanuljanak jól és érjék be a szakmunásképzővel. Tanulhattak volna tovább, vihették volna valamire, de nekik megfelelt a minimálbér körüli fizetés 3 gyerek mellett. Irigykedjenek csak, hogy én ennél többre vágytam.
2023. dec. 5. 22:41
 20/38 anonim ***** válasza:
71%
bocsi, de miben nyilvánul meg ez az irigység? elképzelni sem tudom. Annyira távol áll tőlem ez a dolog .
2023. dec. 5. 22:47
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!