Milyen jövője lesz a születendő gyermeknek? Ez alapján?
Egy távoli rokonom(nagypapám testvérének az unokája aki nekem màsodunokatestvérem) hívők ő még a férje is. 31 éves az unokanővérem, 33 a férje. Már 19 éves korukban megtértek. Bemerítkeztek. Járnak minden héten hitközösségbe. Erős hívők. A világi helyeket kerülik. (Disco, bálok, bulik) csak dolgoznak, meg étterembe szokták menni meg esetleg nyáron balcsira. Elítélik a melegeket, leszbiket, házasságon kívüli szexuális életet, mert ugye ez a Kereszténység tanítása. Nagyon buzgó hívők akármi történik ha jó fizetést kapnak, vagy pl mikor teherbe esett 31 évesen már oly régóta akartak gyereket vagy 6 éve ezt tervezik és most jött össze nekik ki írta facera : Jó az Úr! Köszönöm Istenem Szent atyám Jézus Urunk nevében hogy megajándékoztál minket egy gyermekkel....
Nos azt mondták; úgy fogják nevelni a születendő gyermeküket hogy már kisgyerekként hitben fogják nevelni. Tizenévesen nagyon figyelnek rá hogy nem járhat discoba, buliba, nem szexelhet házasság előtt, már ha eléri a 12-13 éves kort megtérésre intik mert azt szeretnék hogy a gyermekük is a mennybe jusson a halal után ne a pokolba arra tanítják hogy e földi élet at meneti térjen meg hogy együtt legyenek majd örökké a mennyben . És hogy még fiatal ne menjen a bulik a házasság előtti szexelesbe mert ezek a világ vágyai a sátán műve mivel az a célja a sátánnak hogy ki élje magát az ember utánna meg ha lejár ez a rövid földi élet örökké a pokolba taszítja ahol kínok kinjat kell szenvedni a bűnökért..
"Aki minden jót megakar vonni magától, vagy a gyerekétől az bizony sanyargatás, ami az elmebaj határát súrolja!"
A "minden jo" amit a kérdező említett: "nem járhat discoba, buliba, nem szexelhet házasság előtt". Hát ha ezt jelenti a minden jó, olyan sokat nem veszít a gyerek. Lehet marhára nem is fogja érdekelni a bulizás- nekem nem tiltotta senki, mégsem érdekelt. A házasság előtti szexről meg annyit, hogy azt azért elég nehéz tiltani és ellenőrizni.
Kereszteny nevelest kaptam (hitgyuli), gyerekkent nem volt vele problemam, de tinikent mar borzasztoan szenvedtem. Nekem nem jott be ez az elet, menekultem is otthonrol, amint tudtam.
De sok baratom a mai napig kereszteny es boldogok igy.
Ez szemelyisegen es a szulokon is mulik. Talan ha anyamek nem lettek volna olyan atom szigoruak, nem az lett volna a valasz barmilyen tinikori kilengesemre, hogy na ezert majd pokolra kerulok biztosan, 0 megertest kaptam, mindig csak a bibliaval peldaloztak, meg ha valami bajom volt, az volt a valasz, hogy olvassam azt, abban van minden valasz, kerjem isten utmutatasat, meg a fa.sz tudja mit, aztan csokolom…
Es mert mertem szexelni sajat akaratbol az akkori szerelmemmel 18 evesen (veletlenul derult ki, amugy persze titkoltam), mindenfele kurv..anak el lettem hordva, na ha nem ok a szuleim, akkor nekem is mas lenne a gondolkodasom errol, talan.
De hanyingerem van, ha erre az egesz temara gondolok.
Ha belegondolunk más családokban nem a vallás, hanem egyéb hatások érik a gyerekeket:
- szülők alkoholizmusa/ drogozása
- nevelőapa megerőszakolja évekig a nevelt lányát/fiát, az anya nem hiszi, szemet huny, lehetőséget biztosít erre
- szülők nemi erőszakot követnek el a gyereken
- testi / lelki bántalmazás
- elhanyagolás
Színes a paletta, milyenféle aljasságok léteznek ! Nem kevés. Ez se ideális, ha elvakult vallás, de még mindig jobb mint az átlag
Szerencsere ez nem a te problemad hanem az ovek.
Jobb egy konzervativ kereszteny csaladban felnoni mint egy olyanban ahol a szulok isznak, veszekednek
"Elítélik a melegeket, leszbiket, házasságon kívüli szexuális életet, mert ugye ez a Kereszténység tanítása."
A kereszténység tanítása: ne ítélj, hogy ne ítéltess.
Üdv: egy keresztény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!